Agenda Constructiilor
Miercuri, 18 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - Mituri despre aerul conditionat, explicate de specialistii Daikin
Mituri despre aerul conditionat, explicate de specialistii Daikin
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 04 Iul 2018 16:15
Exista numeroase mituri despre aerul conditionat, care se refera, fie la faptul ca poate fi daunator sanatatii, fie ca este zgomotos, costisitor sau neprietenos cu mediul inconjurator. Adevarat sau fals? Daca in urma cu aproape 100 de ani aceste intrebari erau justificate, odata cu evolutia tehnologiei lucrurile s-au schimbat radical. Specialistii Daikin, liderul mondial pe piata aparatelor de aer conditionat, explica de ce aceste informatii nu mai sunt de actualitate.
Aerul conditionat provoaca raceli de vara. Fals.
Cauza racelilor nu este aerul rece, ci virusurile specifice. Insa, utilizarea sau intretinerea necorespunzatoare a aparatelor de aer conditionat poate cauza simptome similare unei raceli, de aceea este recomandata curatarea periodica sau chiar inlocuirea filtrelor de aer. De asemenea, pentru a evita disconfortul, asigurati-va ca pastrati o temperatura constanta in incaperi, iar diferenta dintre exterior si interior nu depaseste 10°C.
Aerul conditionat produce curenti reci de aer. Fals.
Cele mai multe sisteme Daikin sunt echipate cu senzori performanti, precum „Ochiul Inteligent”, care detecteaza persoanele din incapere si directioneaza automat fluxul de aer departe de acestea, prevenind orice disconfort care poate fi cauzat de orientarea fluxului de aer direct catre o persoana. Un alt senzor special proiectat de Daikin este „Grid Eye”, care masoara temperatura de la nivelul suprafetelor pentru a asigura distributia aerului catre suprafetele cu o temperatura mai ridicata.
O noua inovatie utilizata de Daikin pentru prevenirea curentilor deranjanti de aer este asa numitul „efect Coanda”, integrat in cel mai nou aparat de aer conditionat de tip split, Stylish. Cu ajutorul fantelor special proiectate, unitatea determina doua modele diferite ale jetului de aer, in functie de solicitarea de incalzire sau racire a spatiului, pentru a crea o temperatura stabila si confortabila in incapere.
Aerul conditionat raspandeste praful, bacteriile si alergenii. Fals.
Pentru a asigura cea mai buna calitate a aerului interior, unitatile Daikin pot fi dotate cu filtre de purificare a aerului. Filtrul deodorizant cu apatit de titan retine particulele de praf din aer, substantele daunatoare si mirosurile neplacute, in timp ce filtrul cu argint elimina particulele de polen si acarienii in proportie de peste 99%. De asemenea, tehnologia Flash Streamer utilizeaza electroni de mare viteza pentru a descompune mirosurile, alergenii, bacteriile si virusurile, contribuind la imbunatatirea rapida a calitatii aerului din incapere.
Aerul conditionat provoaca reactii alergice sau alte afectiuni. Fals.
Un aparat de aer conditionat intretinut si folosit corespunzator nu poate provoca alergii sau alte boli. Pentru a preveni dezvoltarea mucegaiurilor sau a bacteriilor cauzate de umiditatea unor elemente interne se recomanda intretinerea si curatarea constanta a unitatilor.
Unitatea interioara nu este silentioasa. Fals.
Unitatile din gama Bluevolution functioneaza cu un nivel extrem de redus al zgomotului, chiar si de 19 dB(A), echivalentul fosnetului imperceptibil al frunzelor. Acest aspect permite instalarea aparatelor de aer conditionat in dormitoare, putand fi lasate in functiune chiar si in timpul noptii.
Unitatile exterioare sunt zgomotoase si deranjeaza vecinii. Fals.
Majoritatea unitatilor exterioare Daikin pentru uz rezidential au un mod de operare silentios, astfel incat sa nu creeze un disconfort fonic locuitorilor din apropiere. In plus, butonul „Silent” de pe telecomanda reduce zgomotul in timpul functionarii cu 3 dB(A), adica la jumatate fata de cel nominal.
Aparatele de aer conditionat consuma foarte multa energie electrica. Depinde.
Multe aparate de aer conditionat Daikin sunt clasa A+++, ceea ce inseamna ca fac parte din categoria celor mai eficiente solutii din punct de vedere energetic disponibile pe piata. De exemplu, Daikin Ururu Sarara este cel mai performant echipament din gama rezidentiala, consumul de energie pentru utilizarea continua timp de 10 ore fiind mai mic decat consumul pentru un ciclu de spalare intr-o masina de spalat standard.
La performanta energetica a unitatilor Daikin contribuie tehnologiile si functiile performante, precum „Ochiul Inteligent”, care detecteaza faptul ca persoanele au parasit incaperea si comuta automat unitatea in modul standby dupa 20 de minute, pentru a economisi mai multa energie.
Agentii frigorifici sunt un motor al incalzirii globale. Partial adevarat.
In prezent, majoritatea aparatelor de aer conditionat de pe piata sunt echipate cu agent frigorific R-410A. Insa, din cauza potentialului sau ridicat de incalzire globala (GWP), incepand cu anul 2025 va fi interzisa utilizarea acestuia pentru sistemele split care contin pana la 3 kg. de agent frigorific.
Atent la impactul produselor asupra mediului inconjurator, Daikin a lansat in 2016 primele aparate de aer conditionat cu agent frigorific R-32 si incepand cu acel moment s-au produs milioane de unitati. Sistemele de aer conditionat cu agent frigorific R-32, a carui valoare GWP este de doar o treime din cea a agentului R-410A, sunt mult mai ecologice.
In plus, fiind un agent frigorific monocomponent si nu un amestec, precum R-410A, agentul R-32 usureaza sarcina instalatorilor si a tehnicienilor de service, fiind mai usor de manevrat, reciclat sau reutilizat.
Despre Daikin
La nivel global, compania DAIKIN este prezenta in peste 145 de tari, avand peste 67.000 de angajati in cele 90 de fabrici. Cu o experienta de peste 90 de ani in proiectarea si fabricarea de tehnologii de incalzire si racire, Daikin este lider de piata in tehnologia pompelor de caldura, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare in ceea ce priveste dezvoltarea de produse, precum si pentru calitatea de neegalat si versatilitatea solutiilor sale integrate. De altfel, Daikin a lansat in 2014 prima generatie de produse pentru segmentul rezidential care folosesc exclusiv agentul frigorific R32.
In Europa compania are aproximativ 5.500 de angajati si 12 fabrici de productie cu sediul in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Marea Britanie si Spania.
Daikin este pe piata din Romania din 1994, avand in prezent 40 de angajati si o retea complexa de distribuitori, axati pe solutii comerciale, industriale si rezidentiale.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere