Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - MS: Aprobare investitie de 546 milioane euro pentru noul Spital Regional Cluj
MS: Aprobare investitie de 546 milioane euro pentru noul Spital Regional Cluj
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 11 Sep 2019 11:32
La solicitarea Ministerului Sanatatii, Executivul a aprobat Hotararea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Spital Regional de Urgenta Cluj”.
Conform documentului, Spitalul Regional Cluj Napoca va avea o suprafata desfasurata de 151 891 mp si un numar total de 849 de paturi, din care 744 de paturi de spitalizare pentru ingrijiri acute care vor fi impartite intre specialitatile chirurgicale si medicale incluse in cele 6 centre. Vor exista si 105 paturi pentru ingrijiri critice in spital (UTI, USTAC, UTI pentru arsi). Toate sectiile vor include UTI/USTAC si o sectie de arsi. Unitatea sanitara va detine 19 sali de operatie iar valoarea investitiei este de 2.568.751 mii lei.
In premiera, noul SRU va fi construit in jurul unui concept organizational de specialitati medicale grupate in centre. Modelul de functionare se bazeaza pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienti si specialitati medicale, reflectand necesitatea unei relatii de lucru stranse in furnizarea asistentei acute si de urgenta secundara si tertiara:
- Centrul pentru cap si gat cuprinzand specialitati de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilo-faciala;
- Centrul toracic cuprinzand pneumologia, cardiologia, chirurgia toracica, chirurgia cardiovasculara;
- Centrul abdominal cuprinzand gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generala;
- Centrul pentru articulatii, coloana vertebrala si trauma cuprinzand ortopedie & traumatologie, chirurgie plastica, arsuri, chirurgie vasculara;
- Centrul de medicina interna cuprinzand dermatologie, medicina interna, reumatologie, boli metabolice si endocrinologie, imunologie, hematologie;
- Centrul pentru mama si copil cuprinzand ginecologie, obstetrica, pediatrie si chirurgie pediatrica, neonatologie;
- Paturile pentru spitalizare de zi si spatiile pentru servicii medicale ambulatorii.
Spitalul va fi construit pe 7 nivele, va avea 1396 locuri de parcare, si pe acoperisul cladirii un heliport H-3, care va gazdui un elicopter, cu cerintele sale operationale specifice.
Cladirea va oferi anumite posibilitati de flexibilitate pentru schimbarea utilizarii paturilor sau adaptarea facilitatilor interne atunci cand o parte a internarilor continue vor putea fi evitate si transformate in spitalizari de zi, sau ingrijiri medicale in ambulatoriu.
Noul SRU are la baza conceptul de cladire verde, care presupune o constructie noua, sustenabila, durabila, non-toxica, cu un impact minim asupra mediului inconjurator, cu eficienta energetica ridicata, consum de apa redus, confort interior sporit si emisii reduse de noxe.
SRU Cluj va inlocui in totalitate activitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta si va absorbi unele servicii de urgenta din alte spitale.
“Spitalul Regional de Urgenta Cluj va furniza servicii medicale comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, servicii integrate de inalta calitate, sigure, multidisciplinare pentru pacienti. Va fi dotat cu echipamente si aparatura de cea mai inalta performanta. Acest nou model de spital va facilita accesul echitabil la servicii de calitate de prevenire, de diagnostic si terapeutice si va contribui la imbunatatirea starii de sanatate a populatiei din regiunea NV. Estimam ca, in luna octombrie, vom depune la Comisia Europeana cererea de finantare pentru acest spital”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere