Agenda Constructiilor
Miercuri, 17 Iulie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - NUCLEARELECTRICA: Acord preliminar pentru Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda
NUCLEARELECTRICA: Acord preliminar pentru Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 11 Apr 2019 06:55
La data de 10 aprilie a.c., actionarii Nuclearelectrica (SNN) au aprobat acordul investitorilor in forma preliminara, cu privire la Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda, ce urmeaza sa fie incheiat intre China General Nuclear Power Corporation si CGN Central and Eastern Europe Investment (RO) CO.S.A. si Societatea Nationala Nuclearelectrica SA, dupa cum informeaza un comunicat al companiei, transmis in aceeasi zi Bursei de Valori Bucuresti.
Potrivit celor stabilite de actionari, acordul investitorilor in forma preliminara prevede infiintarea societatii de proiect (JVCo), avand drept scop limitat sa fie singura platforma tehnica si operationala pentru dezvoltarea ulterioara a proiectului, dupa aprobarea si incheierea acordului investitorilor (in forma definitiva).
La data de 10 aprilie 2019 a avut loc la Hotel Capital Plaza, sala Ion Mincu I, Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor SNN, incepand cu ora 10:00. Cu referire la punctele 2, 3 si 4 de pe ordinea de zi a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor, actionarii SNN au aprobat in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor din data de 10 aprilie 2019 acordul Investitorilor in forma preliminara cu privire la Unitatile 3 si 4 de la CNE Cernavoda, ce urmeaza sa fie incheiat intre China General Nuclear Power Corporation si CGN Central and Eastern Europe Investment (RO) CO.S.A. si Societatea Nationala Nuclearelectrica SA. Astfel, acordul investitorilor in forma preliminara prevede infiintarea societatii de proiect (JVCo), avand drept scop limitat sa fie singura platforma tehnica si operationala pentru dezvoltarea ulterioara a Proiectului, dupa aprobarea si incheierea acordului investitorilor. Noua companie de proiect (JVCo) va avea, la infiintare, un capital social de 90.000 lei, urmand ca prin majorare de capital, sa se ajunga la echivalentul maxim de 4.080.000 euro, cu mentinerea cotelor de participare in actionariat de 51% CGN si 49% SNN, conditionat de aprobarea si incheierea acordului investitorilor, respectiv a documentului final al tranzactiei, asa cum este prevazut in strategia revizuita.
JVCo – societate pe actiuni va fi infiintata in temeiul Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale si va avea o durata initiala de doi ani. Data-limita pentru infiintarea JVCo este de 60 de zile lucratoare de la data semnarii acordului investitorilor in forma preliminara.
Acordul partilor asupra acordului investitorilor in forma preliminara si, implicit, aprobarea acestuia de catre Adunarea Generala a Actionarilor au reprezentat o etapa importanta din procesul de selectie lansat in anul 2014, in conformitate cu strategia revizuita de continuare a Proiectului Unitatilor 3 si 4 CNE Cernavoda.
De asemenea, Adunarea Generala a Actionarilor a aprobat mandatarea presedintelui Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Nuclearelectrica SA sa semneze acordul investitorilor in forma preliminara in numele si pe seama societatii, dar si mandatarea Consiliului de Administratie al Societatii Nationale Nuclearelectrica SA sa initieze si sa deruleze demersurile necesare finalizarii actului constitutiv al societatii de proiect, in conditiile prevazute in Acordul Investitorilor, mandatul astfel acordat Consiliului de Administratie SNN putand fi transmisibil conducerii executive, urmand ca forma finala a actului constitutiv al societatii de proiect sa fie supusa aprobarii Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor SNN, se mai arata in comunicatul semnat de Cosmin Ghita, director general al Nuclearelectrica SA. Pentru a descarca raportul investitorilor si hotararile adoptate de Adunarea Generala Ordinara si Extraordinara a Actionarilor, cuprinse intr-un raport curent, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 143 (Iunie-Iulie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023