Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - OAR: Expertiza pentru Codul Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor
OAR: Expertiza pentru Codul Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Sep 2019 11:57
Ordinul Arhitectilor din Romania implementeaza, alaturi de Deloitte Consultanta SRL (lider de asociere) si Reff si Asociatii SCA, contractul de achizitie publica de servicii de expertiza pentru fundamentarea, elaborarea si consultarea publica a Codului Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor (CATUC), in cadrul proiectului „Sistematizarea legislatiei din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si consolidarea capacitatii administrative a structurilor de specialitate din institutiile publice centrale cu responsabilitati in domeniu”, beneficiar fiind Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Principalele rezultate prevazute in cadrul contractului sunt:
1. Raportul de analiza diagnostic necesar a fi realizat in vederea fundamentarii Codului elaborat, raport care va consta in:
a. analiza privind legislatia din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si a domeniilor conexe si identificarea disfunctionalitatilor de la nivelul legislatiei directe si conexe in privinta amenajarii teritoriului, urbanismului, mediului, cadastrului, proprietatii, zonelor construite protejate si monumentelor istorice, gestiunii riscurilor naturale si industriale;
b. analiza detaliata privind structurile de specialitate organizate la nivelul autoritatilor administratiei publice locale si identificarea disfunctiilor si neconformitatilor in raport cu cadrul legal;
2. Codul Amenajarii Teritoriului, Urbanismului si Constructiilor elaborat, avand la baza Tezele prealabile care vor fi aprobate prin Hotarare a Guvernului Romaniei.
In prezent, ne aflam in prima etapa a proiectului, respectiv elaborarea Raportului analiza diagnostic. In acest scop, am demarat prezentul proces de consultare interna, cu scopul de a sprijini fundamentarea punctului de vedere al expertilor nostri.
Necesitatea imbunatatirii legislatiei primare ce asigura cadrul de proiectare si realizare a constructiilor si importanta reducerii sarcinilor administrative care afecteaza calitatea mediului construit si mediul de afaceri, se numara printre motivele pentru care Ordinul Arhitectilor din Romania a considerat oportuna participarea in cadrul asocierii si, ulterior, in cadrul procedurii de achizitie publica.
Contractul de achizitie publica de servicii este derulat in cadrul proiectului „Sistematizarea legislatiei din domeniul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor si consolidarea capacitatii administrative a structurilor de specialitate din institutiile publice centrale cu responsabilitati in domeniu”, Cod SIPOCA 50, are o valoare totala ( pentru toti partenerii)de 1.822.318,40 lei (cu TVA), are o durata de 14 luni iar rezultatul principal al acestuia va fi Codul amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor care va cuprinde o legislatie coerenta si clara si va reprezenta un instrument esential pentru planificarea dezvoltarii si realizarea investitiilor in Romania si pentru asigurarea unei arhitecturi de calitate.
In cadrul asocierii, Ordinul Arhitectilor din Romania contribuie la coordonarea activitatii expertilor care vor asigura realizarea serviciilor de expertiza prevazute in cadrul contractului. Expertii acopera domenii precum: amenajarea teritoriului, urbanism, arhitectura, inginerie civila, instalatii, peisaj, geografie, monumente istorice, mediu, geodezie, cai ferate, drumuri si poduri.
Proiectul mentionat al carui beneficiar este Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, este finantat in cadrul Programului Operational Capacitate Administrativa 2014-2020.
Prin serviciile care vor fi prestate in cadrul contractului va fi de asemenea asigurat si un proces consultativ cu mediul profesional pe intreaga perioada de elaborare a codului care va urmari clarificarea rolurilor in amenajarea teritoriului, urbanism si constructii si identificarea parghiilor colaborative si interdisciplinare pentru a raspunde exigentelor din domeniile amenajarii teritoriului, urbanismului si constructiilor.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMTeraSteelCOVID-19ACAD
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere