Agenda Constructiilor
Vineri, 13 Decembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - One United Properties obtine autorizatia de construire pentru proiectul Verdi Park
One United Properties obtine autorizatia de construire pentru proiectul Verdi Park
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 30 Oct 2019 11:40
Compania One United Properties a primit autorizatia de construire pentru proiectul multifunctional One Verdi Park, pe care il va dezvolta pe Bd.-ul Barbu Vacarescu, intr-o zona consacrata a Capitalei, cu perspective importante de dezvoltare. Proiectul este unul mixt, iar constructia prevede doua turnuri, unul de birouri si unul rezidential, de 75 m inaltime, cu vederi panoramice asupra lacurilor Floreasca si Tei, precum si asupra intregului oras. Cele doua turnuri vor fi conectate de un spatiu comercial de 2.200 mp la parter. Pentru acest proiect, dezvoltatorul da startul in aceasta toamna lucrarilor de constructie, livrarea fiind estimata pentru trimestrul patru 2021.
One Verdi Park este un complex cu functiune mixta - comert, birouri, locuinte, proiectat de compania de arhitectura X Architecture & Engineering. Turnul de birouri va avea 21.000 mp GLA si P+17, in vreme ce turnul rezidential va fi format din 134 de apartamente si va avea P+20. Acesta din urma impreuna cu cel mai mare turn de la One Mircea Eliade vor reprezenta cele mai inalte blocuri de locuinte exclusiviste din Bucuresti. Proiectul prevede si o zona de spatii comerciale, spatii de alimentatie publica, circulatii comune si spatii tehnice la parter. Prin proiect este propus un numar total de 451 de locuri de parcare distribuite in cele trei niveluri subterane. Accesul pietonal catre cladirea de birouri, cea de apartamente si spatiile comerciale se va face dinspre Bd.-ul Barbu Vacarescu, deschiderea la bulevard fiind de peste 100 m si intinzandu-se pe toata lungimea parcului Verdi pe partea cealalta a strazii. Zona exterioara dinspre bulevard va fi tratata ca spatiu pietonal, compus din circulatii pietonale, spatii verzi si spatii de recreere, in timp ce zonele ramase libere la nivelul terenului amenajat, in afara zonei de circulatie auto, vor fi amenajate ca circulatii pietonale si spatii verzi. In proiect este prevazuta amenajarea de spatii verzi care vor insuma suprafata totala de minimum 30% din suprafata terenului.
„Odata cu trendul ascendent pentru revitalizarea fostelor platforme industriale ale Bucurestiului, am remarcat si preocuparea chiriasilor pentru imbunatatirea calitatii mediului de lucru oferit. Astfel am dezvoltat conceptul One Verdi Park, ce se inscrie in strategia companiei de a dezvolta proiecte multifunctionale, asa cum sunt si One Cotroceni Park sau One Floreasca City. Acest proiect faciliteaza accesul la zone verzi, incorporand in concept o varietate de servicii privind sanatatea si alimentatia angajatilor”, spune Victor Capitanu, cofondator One United Properties.
Alaturi de alte proiecte multifunctionale importante pe care le are in desfasurare compania in acest moment, precum One Cotroceni Park sau One Floreasca City, One Verdi Park se inscrie in strategia companiei de a dezvolta comunitati in proiecte cu functiuni mixte, ce concentreaza facilitati si beneficii intr-un singur concept: apartamente premium si de lux, birouri de clasa A, spatii comerciale si spatii verzi.
Proiectul va fi astfel intocmit incat utilizarea resurselor naturale sa fie sustenabila si sa asigure in special urmatoarele: reutilizarea sau reciclabilitatea constructiilor, a materialelor si partilor componente, dupa demolare, durabilitatea constructiilor, utilizarea la constructii a unor materii prime si secundare compatibile cu mediul. Totodata, la fel ca in cazul celorlalte proiecte, si cele construite la One Verdi Park vor respecta cerintele LEED pentru cladiri ecologice, iar turnul de birouri va targeta certificarile LEED Platinum v4 si WELL, dezvoltatorul asumandu-si livrarea unor ansambluri ce vor schimba in bine fata Bucurestiului, revitalizand zone lasate in paragina.
 
LUMIONghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 147 (Noiembrie-Decembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere