Agenda Constructiilor
Joi, 16 August 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ORADEA: 7,7 milioane de euro pentru construirea unui centru de antreprenoriat
ORADEA: 7,7 milioane de euro pentru construirea unui centru de antreprenoriat
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 31 Ian 2018 13:26
Primul proiect prezentat este Construirea Centrului de Antreprenoriat Piata Cetate in Municipiul Oradea, care face parte din proiectul „Imbunatatirea ocuparii fortei de munca in judetul Bihor, Oradea si Hajdúböszörmény prin dezvoltarea infrastructurilor cu potential local", proiect care va fi depus pe axa de finantare Programul Interreg V-A Romania-Ungaria 2014-2020. Partenerii de proiect sunt urmatorii:
- Lider de proiect: Municipiul Oradea
- Partener de proiect 1: Agentia de Dezvoltare Durabila a judetului Bihor
- Partener de proiect 2: Primaria Hajdúböszörmény
- Partener de proiect 3: Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bihor.
Valoarea totala a proiectului se ridica la aproximativ 7,7 milioane euro, din care aproximativ 6,5 milioane euro revin municipiului Oradea.
„Este important de stiut ca valoarea totala a finantarii nerambursabile este de 2,5 milioane euro, din care municipiului Oradea ii revin 1,8 milioane euro. Diferenta pana la 6,5 milioane euro pentru realizarea acestui Centru de Antreprenoriat de la Piata Cetate va fi suportata de catre municipiul Oradea din bugetul local" - a precizat viceprimarul Florin Birta.
Termenul de depunere a acestui proiect este 31 ianuarie 2018, iar durata de implementare este de 18 luni.
„Noi acum am aprobat studiul de fezabilitate si avem 6 luni de zile aproximativ pana la semnarea contractului de finantare, dupa care putem demara procedurile pentru inceperea lucrarilor. In zona respectiva se va demola inclusiv actuala hala de lactate si o parte din fostul sediu ADP si vom amenaja si o parcare generoasa pentru cei care vor trece pe la Piata Cetate" - a adaugat viceprimarul Birta.
Se modernizeaza strada Balogh Istvan
Urmatorul proiect prezentat de catre viceprimar este cel privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici rezultati din studiul de fezabilitate pentru „Modernizare strada Balogh Istvan". Strada este situata in partea sud-vestica a municipiului Oradea, aproape de complexele comerciale, iar in prezent pe aceasta strada se construiesc blocuri ANL. Modernizarea strazii este necesara deoarece in prezent pe aceasta strada nu exista dispozitive de colectare si evacuare a apelor si nici trotuare, strada fiind necorespunzatoare pentru desfasurarea circulatiei in conditii normale. Valoarea totala a investitiei (inclusiv TVA) este 2.739.659,79 lei, iar durata de execusie este de 4 luni.
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 136 (August 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023