Agenda Constructiilor
Marti, 04 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PMB incepe proiectarea etapei a doua la Strapungerea Ciurel - Nod Rutier Virtutii
PMB incepe proiectarea etapei a doua la Strapungerea Ciurel - Nod Rutier Virtutii
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Aug 2019 15:23
Primarul General, Gabriela Firea, a facut o vizita la santierul "Strapungere Ciurel - Nod Rutier Virtutii", pentru a verifica stadiul lucrarilor la acest obiectiv de investii.
Primarul General, Gabriela Firea: „Conform grafiului de executie, prima etapa a acestui proiect, Nodul Virtutii, se va incheia la sfarsitul acestui an, atunci cand vom incepe, in conformitate cu legislatia in vigoare, testele statice si dinamice. Dupa aceasta etapa, Nodul Virtutii - acest obiectiv de investitii atat de asteptat de bucuresteni - va putea fi redat circulatiei! De asemenea, incepand cu data de 1 septembrie, tramvaiul 41 va putea circula in aceasta zona, inainte de inceperea anului scolar. In ceea ce priveste stadiul actual, am reusit sa acceleram ritmul lucrarilor, astfel incat, chiar ieri au fost montate ultimele doua grinzi aferente tablierului metalic care face jonctiunea peste bulevardul Virtutii. Reamintesc faptul ca acest proiect, initiat in urma cu 12 ani, a fost preluat cu un grafic de executie de doar 10 %, iar in prezent, nodul Virtutii, componenta a acestei investitii, este realizat in proportie de peste 90%”.
In perioada urmatoare, lucrarile la acest obiectiv de investitii vor viza suprastructura tablierului metalic, montarea si tensionarea hobanelor si infrastructura bretelelor aferente acestui pasaj.
S-a dat ordinul de incepere a proiectarii etapei a doua
De asemenea, in ceea ce priveste cea de-a doua etapa, (Nod Virtutii-Uverturii), Primarul General, Gabriela Firea, a explicat: "am dat ordinul de incepere a proiectarii si doresc sa subliniez faptul ca am reusit sa facem economii substantiale prin refacerea coridorului de expropriere pentru ca in proiectul initial erau afectate mult mai multe cladiri care trebuiau expropriate. Totodata, am primit asigurari din partea constructorului ca va aloca resurse umane suplimentare astfel incat lucrarile sa poata avansa cat mai rapid”.
Proiectul are 3 componente: Nodul Virtutii (care presupune un pasaj peste raul Dambovita si peste Soseaua Virtutii cu descarcare in Cartierul Drumul Taberei), o alta sectiune pana in Centura Bucurestiului si cea de a treia - din Centura Bucurestiului pana in Autostrada A1.
Proiectul urmareste realizarea unui drum expres care face legatura intre Splaiul Independentei si Autostrada A1: se traverseaza Soseaua Virtutii, apoi se poate iesi in cartierele Drumul Taberei si Militari, de acolo in Centura Bucurestiului si mai departe in Autostrada A1. Prin realizarea acestui obiectiv se va obtine o intrare mai facila in Bucuresti dinspre Autostrada Bucuresti - Pitesti, dar si o redistribuire a traficului.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKTeraSteelallbimCOVID-19VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
elmas 2017
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

hilti
HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere