Agenda Constructiilor
Sambata, 19 Octombrie 2019
Teraplast 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PRIME KAPITAL incepe lucrarile la Dambovita Mall, investitie de 50 milioane euro
PRIME KAPITAL incepe lucrarile la Dambovita Mall, investitie de 50 milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 27 Mai 2019 07:59
Dambovita Mall, dezvoltat de Prime Kapital, face parte dintr-un plan de regenerare urbana, elaborat de catre Consiliul Judetean Dambovita, in colaborare cu Primaria Municipiului Targoviste. Proiectul reprezinta una dintre cele mai mari investitii private din regiune, cu o valoare de aproximativ 50 milioane de euro, iar centrul comercial va cuprinde peste 150 de magazine si o varietate mare de spatii destinate petrecerii timpului liber.
Acestea sunt doar cateva din aspectele primordiale, incluse intr-un comunicat al Consiliului Judetean Dambovita, prin care se anunta initierea lucrarilor de constructie pentru acest obiectiv semnificativ din Targoviste.
Consiliul Judetean Dambovita, Primaria municipiului Targoviste si Prime Kapital au anuntat in consecinta, la data de 24 mai 2019, inceperea lucrarilor de constructie a primului centru comercial modern din oras, Dambovita Mall. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte organizate ad-hoc si desfasurate in Sala Unirii a Consiliului Judetean Dambovita.
La eveniment au participat: presedintele Consiliului Judetean Dambovita (CJD), Alexandru Oprea, vicepresedintii CJD, Luciana Cristea si Alin Manole, primarul municipiului Targoviste, Cristian Daniel Stan, Mihail Vasilescu, partener al Grupului Prime Kapital si parlamentarii Claudia Gilia si Corneliu Stefan.
Dambovita Mall se va desfasura pe o suprafata de 33 000 mp si va cuprinde un hipermarket Carrefour, 150 de magazine, restaurante, cinema, spatii de agrement, de recreere si de petrecere a timpului liber si locuri de joaca pentru copii.
Consiliul Judetean Dambovita si Primaria Municipiului Targoviste au pus la punct un plan amplu de regenerare urbana a unei zone importante din oras, o fosta unitate militara, astazi dezafectata, care implica investitii pe toate ariile de interes ale locuitorilor – de la spatii de retail, la cele destinate petrecerii timpului liber, infrastructura publica si, nu in ultimul rand, contribuie la crearea de locuri de munca si dezvoltarea economica a orasului.
In noiembrie 2017, Prime Kapital a castigat licitatia publica, pentru acordarea drepturilor de construire a unui centru comercial, pe o suprafata de 7 hectare de teren, parte a fostei unitati militare din zona garii. Investitia de aproximativ 50 de milioane de euro este singura de acest gen din judetul Dambovita si aduce o contributie majora la dezvoltarea comunitatii locale.
„Suntem mandri ca putem sa avem o contributie relevanta, prin Dambovita Mall, la cea mai importanta etapa de dezvoltare urbanistica a municipiului si a judetului din ultimii 30 de ani. Unul dintre obiectivele noastre esentiale este sustenabilitatea in timp a proiectelor pe care le realizam. In acest context, cautam sa aducem solutii si beneficii reale comunitatilor in care operam, motiv pentru care majoritatea proiectelor noastre vizeaza regenerarea urbana a zonelor care au fost neglijate/lasate in paragina sau care nu mai corespund cu obiectivele actuale si de viitor ale comunitatilor. Investitia noastra din Targoviste se inscrie in aceasta directie si vine sa sustina planurile autoritatilor locale ce vizeaza introducerea in circuitul urban a unei portiuni importante din fondul funciar al comunitatii, in prezent nefolosita, intr-o maniera care sa contribuie la dezvoltarea economica si sociala a comunitatii locale si la ridicarea standardului de viata, prin dezvoltarea unor spatii moderne pentru cumparaturi, petrecere a timpului liber si practicare de activitati sportive si prin realizarea unei infrastructuri publice adecvate”, a subliniat Mihail Vasilescu, partener al Prime Kapital.
Prime Kapital este un dezvoltator, investitor si operator imobiliar important, activ in Europa Centrala si de Est, fiind o prezenta ampla pe piata din Romania si este integrat pe verticala. Echipa numara peste 200 de specialisti in domeniul imobiliar, ce imbina competente multidisciplinare si acopera intregul lant valoric, specific dezvoltarilor imobiliare, de la achizitia, designul si constructia proiectelor pana la inchirierea, vanzarea si administrarea proprietatilor. Acestia au realizat peste 30 de proiecte imobiliare in ultimii 10 ani, in Romania si in Europa Centrala si de Est ce au dus la dezvoltarea durabila a comunitatilor si a economiilor locale respective.
„Iata ca, in pofida a tot ceea ce se sustinea de catre unii, la Targoviste, incepe constructia acestui complex comercial, iar beneficiile sunt multiple, plecand de la crearea unui spatiu civilizat pentru comert, cumparaturi, divertisment, agrement etc. si mergand pana la locurile de munca – nu sunt putine, cred ca sunt in jur de 1.000 de locuri de munca in faza de operare. De asemenea, complexul comercial nu este de neglijat pe zona de taxe si impozite, pentru  ca va fi unul dintre contribuabilii importanti la bugetul local al municipiului Targoviste, de altfel autorizatia de constructie a reprezentat o suma foarte importanta, care a fost platita catre bugetul local, asa ca avantajele sunt multiple. Asa cum spuneam in urma cu aproximativ 6 luni, debuteaza practic etapa cea mai importanta de dezvoltare urbanistica a municipiului Targoviste din ultimii 30 de ani, iar zona de la UM Gara, o zona pana acum inchisa, va deveni un punct de atractie important pentru targovisteni, pentru damboviteni, o investitie de aproximativ 50 milioane de euro, o investitie privata, o investitie de natura sa creasca confortul targovistenilor, dambovitenilor, care nu vor mai umple mall-urile din Ploiesti, din Pitesti si din Bucuresti. Si cred ca lucrul acesta este foarte important. Sa ne vedem cu bine la deschiderea complexului comercial, felicitari investitorului pentru decizia pe care a luat-o de a investi la Targoviste, felicitari Consiliului Judetean Dambovita, pentru modalitatea in care a inteles sa gestioneze toata partitura juridica legata de punerea la dispozitie a terenului si ma bucur ca si Primaria municipiului Targoviste are o contributie la acest proiect (...) Eu ma bucur foarte mult, in principal, ca targovistean”, a declarat, la randul sau, Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Targoviste.
In incheiere, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Alexandru Oprea, a subliniat: „In ultima luna, am avut discutii si analize foarte aplicate pe ceea ce inseamna investitiile de la gara si cred ca am reusit, prin seriozitate si prin buna-credinta, sa convingem investitorul ca noi, ca institutie, Consiliul Judetean Dambovita, alaturi de Primaria municipiului Targoviste, ne tinem de cuvant. Am facut mai multe vizite pe teren, la drumul de la gara; aceste vizite vor continua; am in plan ca pentru acest constructor, care lucreaza actualmente acolo, daca nu-si indeplineste obligatiile (chiar ieri l-am notificat), daca nu intelege ca trebuie sa intre intr-un algoritm si sa dovedeasca o aplecare mai mare catre indeplinirea obligatiilor (deja dumnealui este pe penalitati inca de acum doua zile), va intra acolo societatea CJD, Lucrari Drumuri si Poduri si va termina aceasta lucrare. Am dat drumul la procedura de achizitie publica pentru iluminat public, pe banii consiliului, pentru aceasta zona, nu lasam lucrurile la intamplare si sper ca in intervalul de 12 luni, prevazut de investitori pentru realizarea mall-ului, sa fim la zi cu investitiile din zona. Vreau sa-i multumesc investitorului pentru disponibilitate si-i puteti asigura pe partenerii de la Prime Kapital ca suntem o institutie serioasa si ca noi, dambovitenii, ne respectam cuvantul si fata de cetatenii care ne-au mandatat sa-i reprezentam si fata de partenerii nostri, iar lucrurile vor fi in regula la Targoviste. Speram sa ne vedem anul viitor, poate mai devreme de 12 luni, la inaugurarea acestei investitii private, una dintre cele mai importante din judetul Dambovita”.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere