Agenda Constructiilor
Marti, 20 August 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PRO BCA: Opinie referitoare la programele Casa Verde si Casa Verde Plus
PRO BCA: Opinie referitoare la programele Casa Verde si Casa Verde Plus
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Aug 2016 08:46
Organizatia Patronala a Producatorilor de BCA din Romania “PRO BCA”, care reuneste interesele principalelor companii producatoare de BCA, constata cu ingrijorare ca programele privind cresterea eficientei energetice, Casa Verde si Casa Verde Plus propuse de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor in colaborare cu Agentia Nationala de Mediu, sunt doua programe care nu fac decat sa se cheltuiasca niste fonduri fara viitoare rezultate pozitive si vizibile.
Deficientele acestui program pot fi structurate dupa cum urmeaza:
1. Demararea separata a celor doua programe nu va avea efectul scontat. Pentru cresterea eficientei energetice a unui imobil trebuiesc luati in calcul toti factorii necesari:
• termoizolare exterioara sau interioara in functie de imobil (se stie ca la cladirile din patrimoniul national nu se poate intreveni la exteriorul fatadei chiar daca este vorba de eficienta termica),
• utilizarea instalatiilor eficiente pentru incalzire /racire - in prezent in Romania consumul de energie pentru racirea locuintelor este mai mare decat pentru incalzirea acestora
• eliminarea tuturor puntilor termice, etc.
2. Lista materialelor eligibile care contine doua categorii, izolatie ecologica si zidarie ecologica este una foarte restransa si nu se stiu exact criteriile in baza carora aceasta a fost intocmita.
3. Fondurile alocate acestor programe sunt mult prea mici numarul potentialilor beneficiari fiind foarte redus in comparatie cu necesarul existent.
 
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023