Agenda Constructiilor
Luni, 24 Februarie 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PROGRAM de modernizare a ascensoarelor din cladirile reabilitate in Sectorul 1
PROGRAM de modernizare a ascensoarelor din cladirile reabilitate in Sectorul 1
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 06 Dec 2018 07:29
La propunerea primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, Consiliul Local a aprobat, in unanimitate, in sedinta din data de 5 decembrie 2018, programul de investitii pentru modernizarea ascensoarelor din blocurile reabilitate termic. Acest program este menit sa completeze si sa incheie reabilitarea termica a blocurilor, informeaza un comunicat al Primariei Sectorului 1.
In urma deciziei consilierilor locali, Primaria Sectorului 1 va suporta integral costurile, finantarea fiind asigurata pentru toate categoriile de lucrari de interventie. Pentru ca, asa cum a fost cazul la reabilitarea termica a blocurilor, primaria celei mai bogate comunitati din Romania are resursele necesare sustinerii integrale a investitiilor in eficienta energetica a acestora.
Conform proiectului aprobat in sedinta Consiliului Local al Sectorului 1, cotele de cofinantare care revin beneficiarilor eligibili se vor prelua integral de catre Consiliul Local al Sectorului 1. De asemenea, finantarea se va asigura integral pentru toate categoriile de lucrari de interventie din bugetul local si alte fonduri legal constituite cu aceasta destinatie de catre Sectorul 1. Potrivit indicatorilor tehnico-economici din proiect, valoarea totala a investitiei, cu TVA, a fost estimata la 107,8 milioane de lei, din care 17 milioane de lei reprezinta suma alocata pentru lucrari de constructii si montaj. Este prevazut un numar de 901 ascensoare modernizate in 833 de scari de bloc, reducerea consumului de energie primara este prevazuta la 40%. Durata de executie este de 30 de luni.
Categoriile de cladiri eligibile sunt cele dotate cu ascensor care au fost reabilitate termic prin programele derulate de catre Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti, pentru care a fost incheiat procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor.
„Este un proiect la care tin foarte mult, un proiect care face parte din seria angajamentelor pe care mi le-am luat in fata cetatenilor Sectorului 1 atunci cand mi-au incredintat mandatul de primar. Pentru realizarea acestui proiect, am promovat modificarea in Parlament a cadrului legislativ care reglementeaza implicarea primariilor in finantarea si realizarea acestui tip de lucrari, fapt concretizat in Legea nr. 231/2017, pe baza careia este gandit acest program”, a declarat primarul Dan Tudorache.
Lifturile din blocurile reabilitate termic sau cele din blocurile care vor intra in programul de anvelopare vor fi modernizate prin implementarea unui pachet de masuri format din maximum trei solutii generale:
1. Lucrari de inlocuire/reparare, dupa caz, a troliului cu motor, cablurilor de tractiune, esafodajului pentru motor si reductorului, dupa caz, tijelor, arcurilor, clemelor cablurilor de tractiune, limitatoarelor de viteza, dar si cablului limitator de viteza si intinzator cablu;
2. Lucrari de inlocuire/reparare a panoului de comanda cu un panou cu microprocesor si variator de frecventa, traductorilor (senzori pentru numarare statii si nivelare), magnetilor, cutiilor de comanda de palier si din cabina cu semnalizare LED sau LCD si marcaj Braille pentru butoane, cablului flexibil la cabina, cablului usilor, intrerupatorului cap linie cu rola, dar si intrerupatorului cu buton ciuperca;
3. Lucrari de inlocuire a usilor exterioare cu usi automate/semiautomate atat pentru puturi cu structura din beton armat, cat si metalica, dar si a cabinei.
Aceste solutii vor fi aplicate in functie de situatia de la fiecare bloc in parte. Pot fi aplicate una sau mai multe solutii, lucru care va fi stabilit dupa intocmirea unui amplu studiu de fezabilitate.
Reprezentantii Primariei Sectorului 1 vor demara o campanie de informare a asociatiilor de proprietari pentru a le prezenta etapele si beneficiile acestui program: reducerea consumului de electricitate cu pana la 30%-40%, asigurarea unor conditii sporite de siguranta si confort, precum si reducerea timpului de asteptare a ascensorului.
Asociatiile de proprietari vor intra in programul de modernizare a lifturilor pe principiul „primul venit – primul servit”, in functie de data incheierii contractului de mandat. Acestea au obligatia sa desemneze o persoana care sa reprezinte asociatia in relatia cu administratia locala.
Dosarul fiecarei asociatii de proprietari trebuie sa contina actele asociatiei (statutul), procesul-verbal al Adunarii Generale si o cerere de inscriere (pe care o vor ridica de la Registratura Primariei Sectorului 1).
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACADTeraSteelallbimghid_proiectare

Autentificare

lafargeholcim_awards
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 148 (Ianuarie-Februarie 2020)
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere