Agenda Constructiilor
Miercuri, 29 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PS1: Program de reabilitare a lifturilor din blocurile anvelopate termic
PS1: Program de reabilitare a lifturilor din blocurile anvelopate termic
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 14 Iun 2018 06:24
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat programul de reabilitare a lifturilor de la blocurile din Sectorul 1. Marti, 12 iunie 2018, edilul Dan Tudorache s-a intalnit cu presedintii si cu reprezentantii primelor 40 de asociatii de proprietari de pe raza sectorului. In cadrul intalnirii, acesta le-a explicat si le-a detaliat celor prezenti proiectul menit sa completeze si sa incheie programul de reabilitare termica a blocurilor. Intalnirea de ieri este prima dintr-o serie de intalniri, care vor fi organizate in perioada urmatoare, prin intermediul carora primarul Dan Tudorache va prezenta tuturor asociatiilor de proprietari beneficiile acestui program.
"Este un proiect la care eu tin foarte mult, un proiect care face parte din seria angajamentelor pe care mi le-am luat in fata cetatenilor Sectorului 1 atunci cand mi-au incredintat mandatul de primar. Pentru realizarea acestui proiect, am promovat modificarea in Parlament a cadrului legislativ care reglementeaza implicarea primariilor in finantarea si realizarea acestui tip de lucrari, fapt concretizat in Legea 231/2017 in temeiul careia demaram acum programul", a declarat primarul Dan Tudorache.
Prin acest program, vor fi innoite lifturile de la blocurile reabilitate termic. Proiectul are in vedere patru categorii de lucrari: sistemul de tractiune (motorul), mecanismele de actionare electrica (panouri de comanda), componentele mecanice (broastele de usi, amortizoare), precum si cabina liftului. Aceste solutii vor fi aplicate in functie de situatia de la fiecare bloc in parte. Pot fi aplicate una, mai multe sau toate cele patru solutii, lucru stabilit dupa intocmirea unui amplu studiu de fezabilitate. Reprezentantii Primariei Sectorului 1 si-au propus finalizarea acest studiu in luna septembrie 2018, aprobarea programului de investitii in luna octombrie 2018, urmand ca, pana la sfarsitul anului in curs, sa fie incheiate contractele de mandat cu asociatiile de proprietari interesate. Administratia locala estimeaza ca, pana la sfarsitul anului 2019, lifturile de la blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 sa fie reinnoite.
In vederea incheierii contractelor de mandat, asociatiile de proprietari trebuie sa depuna la Registratura Primariei Sectorului 1 cartile tehnice ale lifturilor si sa-si reactualizeze datele de contact. De asemenea, acestea trebuie sa asigure contracte de mentenanta a lifturilor pana la implementarea noului proiect.
Potrivit legii, primaria poate suporta pana la 90% din costurile totale ale acestui tip de investitie, diferenta urmand a fi suportata de asociatia de proprietari. Varianta pe care va merge Primaria Sectorului 1 este cea cu costuri minime pentru beneficiari. De asemenea, reprezentantii administratiei locale cauta solutiile legale pentru ca aceste costuri sa fie zero. Pentru ca, asa cum a fost cazul la reabilitarea termica a blocurilor, primaria celei mai bogate comunitati din Romania are resursele necesare sustinerii integrale a investitiilor in eficienta energetica a acestora.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASThiltiman and machineVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
theda mar
FRONTALE
leviatan
CDS
Acvatot 2019
MAKITA
BMI_Icopal
viarom
rigips
CONCEPT STRUCTURE
strabag nivel 1
Ubitech
leviatan
BALTIC
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023