Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Mai 2020
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - PSC & Build Europe: Manifest pentru solutionarea crizei locative din Europa
PSC & Build Europe: Manifest pentru solutionarea crizei locative din Europa
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 29 Mai 2019 15:07
Cu ocazia acestor alegeri europene, BUILD EUROPE intentioneaza sa joace un rol-cheie prin Manifestul sau pe tema locuintelor, in special a locuintelor la preturi accesibile. Este esential ca organizatia sa mobilizeze toti actorii europeni pe o tema care este in centrul preocuparilor cetatenilor europeni, si aceasta in toate statele membre. Iata de ce BUILD EUROPE s-a aflat in 22-24 Mai in Bucuresti, pentru a celebra munca depusa atat de Presedintia Romaniei a Consiliului Uniunii Europene, cat si de catre Patronatul Societatilor din Constructii.
Acest Manifest este o parte integranta a transformarii Organizatiei, a carei actiune este, in opinia Presedintelui Marc PIGEON, mai ales "de a raspunde aspiratiilor sociale si de mediu ale societatii. Aceasta este abilitatea de a face fata provocarilor de astazi care da legitimitate actiunilor construirii Europei ".
Manifestul exploreaza provocarile cu care se confrunta cetatenii europeni in gasirea de locuinte care sa raspunda asteptarilor lor. Aceasta provocare este cu atat mai dificil de rezolvat, deoarece presupune a lua in considerare aspiratiile cetatenilor europeni de a locui in spatii adecvate, la un pret accesibil in conditiile in care cererea este cea mai puternica. BUILD EUROPE nu pretinde ca ofera o singura solutie, care poate fi aplicata uniform pe teritoriul european. Dimpotriva, aceasta propune o gama de solutii complementare care iau in considerare problema locuintelor intr-o perspectiva holistica noua, care nu mai este gandita separat de mediul de viata al europenilor: ocuparea fortei de munca, educatia, cultura, mobilitatea, mediul si planificarea.
Pentru Filiep Loosveldt, Managing Director al BUILD EUROPE, "Manifestul raspunde problemelor comune tarilor europene. Oferim solutii pentru a raspunde cererii crescande de locuinte la preturi accesibile si mobilizarii necesare a capitalului privat pentru a sprijini politicile publice ".
In prezenta reprezentantilor Presedintiei Romane la Consiliul UE, Organizatia a facut un pas inainte pentru a se angaja cu oficialii romani pentru a sublinia importanta tarii in lupta impotriva crizei locuintelor, atat la nivelul UE, cat si la nivel national.
Marc Pigeon concluzioneaza: "Solutiile nu pot functiona decat daca politicienii europeni si nationali isi dau seama de amploarea crizei locative din Europa, solutia implicand neaparat implicarea cooperarii si a actorilor privati si publici pentru a raspunde asteptarilor concetatenilor nostri".
 
ALLBIMTeraSteelACADCOVID-19
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere