Agenda Constructiilor
Joi, 16 August 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - RADET are 800 milioane euro capital negativ si devine societate pe actiuni
RADET are 800 milioane euro capital negativ si devine societate pe actiuni
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 19 Ian 2018 07:56
Consiliul General al Municipiului Bucuresti si-a dat acordul de principiu pentru masuri ce vor fi incluse in planul de reorganizare al RADET. Cu 31 de voturi “pentru” si 19 “impotriva” consilierii generali au hotarat ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti sa intre in proprietatea Primariei Muncipiului Bucuresti.
Setul de actiuni, incluse de catre administratorul special in planul de reorganizare al RADET Bucuresti, aprobat de principiu cuprinde:
- transformarea regiei in societate pe actiuni, sub denumirea RADET SA, cu actionar unic municipiul Bucuresti;
- atribuirea directa a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica, activitatile de transport, distributie si furnizare;
- fuziunea prin absorbtie a ELCEN SA (societate absorbita) de catre RADET SA (societate absorbanta);
- acoperirea de catre RADET SA, intr-o proportie cat mai mare, a datoriilor debitorului inscrise in tabelul definitiv al acestuia;
- inchiderea procedurii de reorganizare judiciara in maximum sase luni de la fuziune prin incheierea de acorduri cu toti creditorii.
Prezenti la sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti, city managerul Primariei Capitalei Sorin Chirita a declarat:
„Nu exista un plan de reorganizare al RADET fara sa tinem cont de ELCEN. Este evident ca avem nevoie ca impreuna, adica cele doua entitati, sa iasa din insolventa.”
La randul sau, administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea a explicat:
„Unul dintre pasii esentiali ce trebuie sa-i parcurgem inainte de a se ajunge la aprobarea de catre creditori a planului de reorganizare este aprobarea in principiu a proiectului de plan de catre ceea ce reprezinta pentru Regia Autonoma, adunarea actionarilor, adica in cazul nostru CGMB, care reprezinta echivalentul a Adunarii Generale a Actionarilor. Dar este si un motiv economic important pentru care Consiliul trebuie sa se pronunte aprobarii in principiu. Asa cum v-ati putut da seama din nota de fundamentare acest plan de reorganizare presupune niste eforturi financiare ale Primariei. Pentru a putea fi angajate aceste eforturi financiare trebuie aprobate de principiu de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Pe de alta parte, ELCEN nu numai ca in curand va deveni compania pe care o va detine Primaria Municipiului Bucuresti, dar conform planului de aprobare, ELCEN va deveni RADET.
Unul dintre pasii esentiali pe care il votati dumneavoastra astazi este transformarea Regiei Autonome in societate pe actiuni. Ca sa facem asta avem nevoie ca aceasta societate pe actiuni sa aiba un capital pozitiv. In momentul de fata capitalul Regiei Autonome RADET este negativ, este atat de negativ incat se poate cifra, minus 3,7 miliarde de lei in momentul de fata. Ca sa se poata ajunge la un capital pozitiv, fara ca primaria sa plateasca 75% din bugetul anual, pentru a face acest capital pozitiv este nevoie ca acest pas al transformarii in societate pe actiuni sa fie urmat imediat de stergerea acestei datorii”.
 
Romeps

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 136 (August 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
EURO-Constructii 2019
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023