Agenda Constructiilor
Sambata, 08 August 2020
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - RADET: Termoenergetica incepe negocierea contractului de furnizare ELCEN
RADET: Termoenergetica incepe negocierea contractului de furnizare ELCEN
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 27 Nov 2019 15:07
RADET anunta ca noua companie Termoenergetica va incepe negocierile pentru noul contract de furnizare cu ELCEN. Inca din luna iulie am solicitat incheierea unui nou contract de furnizare a energie termice, corect, din care sa fie eliminate clauzele care au generat conflictele economico-financiare si o mare parte din penalitati, propunerile fiind transmise in mai multe randuri catre Ministerul Energiei, partenerului contractant si ANRE.
Solicitarile sunt normale, corecte si realiste si au in vedere specificul serviciului de furnizare a energiei termice, dar mai ales evitarea precedentului, respectiv a experientei avute de RADET. Refuzul eliminarii acestor clauze si introducerea oricaror alte clauze impuse de ELCEN, care nu sunt in concordanta cu acest specific vor duce la ingroparea noii companii pe modelul deja cunoscut al regiei autonome.
Astfel, una dintre solicitari a avut in vedere calcularea tarifului pentru operatorul serviciului de energie termica (Compania Termoenergetica Bucuresti) la nivelul cheltuielilor unui an calendaristic, avand in vedere ca practica a dovedit faptul ca in perioada sezonului cald, RADET s-a aflat in imposibilitatea de a achita facturile ELCEN la termenele scadente. Va reamintim ca serviciul de termoficare are un puternic caracter sezonier care creeaza un dezechilibrul financiar intre veniturile obtinute in sezonul cald si cele incasate in sezonul rece. In acest sens, va mentionam ca doar aproximativ 15% din cifra de afaceri este realizata pe perioada verii, in timp ce 85% este facturata in sezonul rece.
O alta solicitare a avut in vedere majorarea perioadei de gratie de la 30 de zile la 40 de zile pentru plata facturii catre producator, dupa care acesta poate percepe penalitati de intarziere. Aceasta prevedere a fost ceruta pentru asigurarea unui flux de numerar suficient, deoarece este bine stiut faptul ca decalajul de 10 zile intre data emiterii facturii de cumparare a energiei termice de la producator si data emiterii facturii catre client a generat penalitati de intarziere.
 
COVID-19AUTODESKVideoConfAC-iulallbim
ROCKWOOL 196
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ssab ag antrepriza generala
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
hilti
Acvatot 2019
CELCO 2020
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
ef-de-n
AHK 2018
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere