Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - ROMEPS intensifica verificarea polistirenului expandat livrat in santiere
ROMEPS intensifica verificarea polistirenului expandat livrat in santiere
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 07 Aug 2018 14:12
Programul “Quality Control” initiat de Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania a avut, inca de la inceput, scopul asumat de a promova si implementa in piata produse de calitate superioara, care sa creasca eficienta lucrarilor de termoizolatii si durabilitatea acestora. Prin acest proiect, toti membrii Asociatiei isi doresc sa se asigure de mentinerea unui standard inalt si adecvat de calitate al materialelor termoizolante folosite in constructii, cat si de respectarea exacta a standardelor si legislatiei in vigoare. Consiliul Director ROMEPS a decis ca, incepand cu luna august a.c., sa intensifice verificarea de loturi diferite de polistiren expandat pus in vanzare sau livrat in santiere, loturi provenite atat de la producatori membri, cat si de la cei non-membri, verificari ce vor avea loc in laboratoare certificate. Astfel, Asociatia Producatorilor de Polistiren din Romania isi doreste sa asigure consumatorii de calitatea produselor comercializate sub sigla ROMEPS.
“Asociatia va preleva periodic mostre de polistiren expandat din piata si le va transmite spre analiza catre un laborator independent. Daca rezulatele testelor nu sunt conforme cu mentiunile de pe eticheta produsului, atunci producatorii vor fi atentionati, iar autoritatile locale vor fi sesizate. In ultimii ani am inregistrat o crestere constanta a calitatii produselor de termoizolare si a nivelului de executie a lucrarilor de acest gen, motiv pentru care ne dorim sa continuam progresele incontestabile, astfel incat sa realizam lucrari durabile, de calitate superioara, rezistente in timp si la standarde europene. Cu toate acestea, stim ca doar vigilenta si atentia sporita vor descuraja producatorii care aleg sa faca o concurenta neloiala prin compromiterea calitatii polistirenului expandat livrat in piata. Programul “Quality Control” prevede o activitate permanenta si sustinuta de monitorizare a calitatii pentru tot polistirenul comercializat pe teritoriul Romaniei. Proiectele ample de termoizolare anuntate atat la nivelul Capitalei, dar si in orasele mari ale Romaniei, ne responsabilizeaza si mai mult fata de consumatori, iar noi ne dorim sa veghem permanent la siguranta acestora.” , a declarat presedintele ROMEPS, Serban Cazanisteanu.
Astfel, incepand din aceasta luna, ROMEPS demareaza un control fara precendent asupra calitatii polistirenului folosit la sistemele de termoizolatii, dorind protejarea consumatorilor prin respectarea si promovarea standardelor in constructii. In acest sens, Asociatia isi asuma sa transmita periodic o informare atat autoritatilor, cat si mass-media, cu privire la neconformitatile identificate in piata, dorindu-se a fi un sprijin real in respectarea unitara a legislatiei din domeniul constructiilor.
Despre ROMEPS:
Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS) a fost infiintata in anul 2004, din 2011 activand sub aceasta denumire. Asociatia isi propune sa promoveze pe piata din Romania un standard de calitate pentru producatorii de polistiren si sa vegheze la respectarea reglementarilor. Impreuna cu partenerii nostri, Liga Asociatiilor de Proprietari Habitat si Asociatia Romana de Dreptul Constructiilor, ne propunem sa dezvoltam programe de crestere a nivelului lucrarilor in constructii si sa mentinem un dialog constant si sustinut cu autoritatile.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKALLBIMTERAPLASTgamma_2021VideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
cv water 2021
hilti
ssab ag antrepriza generala
hidroplasto
rigips
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
econet
ef-de-n
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere