Agenda Constructiilor
Vineri, 15 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SECTOR 5: Incep lucrarile de reabilitare la 130 de blocuri de locuinte
SECTOR 5: Incep lucrarile de reabilitare la 130 de blocuri de locuinte
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 06 Iun 2019 15:47
Dupa aducerea la zi a tuturor documentatiilor, care nu mai fusesera actualizate si adaptate legislatiei in vigoare din anul 2011, Primaria Sectorului 5 demareaza, intr-o prima etapa, reabilitarea termica a 130 de imobile. Astfel, intr-o prima etapa, s-a realizat anveloparea subsolurilor si s-a trecut la montarea schelelor pentru 25 de imobile situate pe Aleea Costinesti, Aleea Imasului, b-dul Pieptanari, Calea Ferentari, sos. Progresului, sos. Salaj, sos. Alexandriei, Strada Baciului, strada Iacob Andrei, strada Ion Creanga, strada Podul Giurgiului, Calea Rahovei, strada Radu Constantin, strada Toporasi, strada Vigoniei, strada Buzoieni.
De altfel, Primarul Daniel Florea s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor de proprietari din aceste zone, dar si cu cei ai firmei care executa lucrarile, discutandu-se detalii tehnice, iar constructorul fiind atentionat sa respecte conditiile de calitate la care s-au angajat, precum si termenele de executie.
Dupa aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Sectorului 5, lucrarile vor debuta si pentru restul imobilelor cuprinse in aceasta prima etapa de lucru si situate in zone precum Aleea Bacau, Aleea Iacob Andrei, Aleea Ghimes, Aleea Livezilor, Aleea Podul Giurgiului, Prelungirea Ferentari, Sos. Viilor, Sos. Alexandriei, Strada Cartojani, Strada Humulesti, Strada Radu Constantin, Strada Podul Giurgiului, Strada Viilor, Strada Buzoieni, Strada Toporasi, Strada Verigei, Strada Zabrautiului, Strada Vigoniei, Strada Spataru Preda, Calea Rahovei.
„Din anul 2011, in Sectorul 5 nu s-a mai intocmit nicio documentatie privind reabilitarea termica a blocurilor. Pe 27 sau 28 decembrie 2016, guvernul tehnocrat a schimbat legea si normele de aplicare au aparut in aprilie 2017. A trebuit sa schimbam toata documentatia, in acest moment fiind pregatiti sa intervenim in cazul a aproximativ 130 de blocuri. Pentru 13 dintre acestea, executia este finantata prin programele Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar pentru restul de 117 imobile, de la Bugetul Local al Sectorului 5. Pentru alte 399 am solicitat finantare de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti”, a aratat Primarul Daniel Florea.
De asemenea, reamintim ca sunt si anumite facilitati decise de Consiliul Local Sector 5, la propunerea Edilului, care se acorda proprietarilor din blocurile care urmeaza sa intre in reabilitare. Astfel, referitor la contributia care revine prin lege acestora, Primaria anunta ca va acorda o perioada de gratie de cinci ani, institutia urmand sa isi recupereze banii incepand cu 2022. Totodata, printr-o hotarare de consiliu, contributia va fi considerata cheltuiala de natura sociala si nu se va recupera, in situatia in care proprietarii sunt persoane cu handicap sau familii cu persoane cu handicap aflate in intretinere, persoane singure sau familii care, in ultimele 3 luni anterioare efectuarii anchetei sociale au realizat venituri medii nete lunare pe persoana singura sau membru de familie sub castigul salarial mediu net pe economie, veteran de razboi si sotii sau sotiile acestora, ale caror venituri medii nete lunare pe persoana sau membru de familie sunt sub castigul salarial mediu net pe economie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere