Agenda Constructiilor
Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SEMNARE contract de 23 milioane lei pentru reabilitare Faleza Mangalia-Saturn
SEMNARE contract de 23 milioane lei pentru reabilitare Faleza Mangalia-Saturn
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 08 Mar 2019 18:24
Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a semnat contractul cu finantare europeana, destinata modernizarii falezei Mangalia-Saturn. Proiectul denumit “Lucrari de amenajare si modernizare zone de interes turistic - Sudul Litoralului” are o valoare totala de aproximativ 23 milioane de lei si este finantat din fonduri europene, prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului. Proiectul vizeaza reabilitarea falezei Mangalia-Saturn pe o distanta de 2 km, prin refacerea integrala a zonei pietonale si a sistemului de iluminat public. De asemenea, va exista un punct de belvedere, se va amenaja un spatiu verde si vor fi create alei de acces. Toate zonele ce au diferente de nivel si sunt destinate traficului pietonal vor fi echipate cu scari de acces si rampe pentru persoane cu dizabilitati, acestea fiind dotate cu balustrade din inox rezistent in mediul marin. ”Pentru revitalizarea statiunilor turistice din sudul litoralului, administratia publica locala a conceput un program de reabilitare a acestora, astfel incat toate statiunile Mangaliei sa fie cat mai atractive pentru primirea turistilor. In urma cu aproximativ patru ani, am modernizat vechea faleza a orasului, iar acum, acest proiect vine in completarea investitiilor realizate de municipalitate pentru ca statiunile noastre sa devina destinatiile de vacanta preferate in randul turistilor romani si straini”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.
In prezent, Primaria Mangalia are in implementare alte proiecte europene care vizeaza reabilitarea infrastructurii turistice. Unul dintre acestea se refera la dezvoltarea turistica in statiunea Saturn, dar si cel de modernizare a statiunii Neptun-Olimp, aflat in faza precontractarii. De la inceputul acestui an, au fost semnate alte doua proiecte cu fonduri UE privind reabilitarea unei biserici din oras-monument istoric, respectiv cel de modernizare a centrului vechi din Mangalia, realizat printr-un program transfrontalier romano-bulgar. In curand, urmeaza sa fie semnat contractul de reabilitare a tramei stradale, pe aproximativ 20 de strazi din municipiul Mangalia, in parteneriat cu Primaria Balcik.
 
Licente bimghid_proiectareACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 146 (Octombrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere