Agenda Constructiilor
Marti, 28 Iunie 2022
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SIEMENS a inregistrat afaceri de peste un miliard de lei in Romania
SIEMENS a inregistrat afaceri de peste un miliard de lei in Romania
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 28 Mar 2019 18:37
Siemens, una dintre cele mai importante companii de tehnologie, a inregistrat in Romania o cifra de afaceri consolidata de peste un miliard de lei in anul fiscal 2018 (1.10.2017 - 30.09.2018).
„Afacerile din Romania au inregistrat o evolutie sustenabila, cifra de afaceri cumulata a companiilor Siemens prezente pe plan local inregistrand o crestere de peste 22% in anul fiscal 2018, comparativ cu anul financiar precedent”, a declarat Titus Loew, CFO Siemens Romania.
Majorarea a fost determinata preponderent de dinamica crescuta a investitiilor in infrastructura energetica si feroviara, dar si de rezultatele solide din sectorul automatizarilor industriale si din domeniul echipamentelor medicale.
„2018 a fost marcat de finalizarea unor proiecte importante, dar si de castigarea unor contracte noi, inclusiv in Republica Moldova. In continuare, vedem potential de dezvoltare in toate domeniile noastre de activitate, in principal sub impactul a doua mari tendinte. In primul rand, cresterea gradului de digitalizare, care determina o schimbare a modelelor de afaceri si creeaza necesitatea adaptarii rapide in toate sectoarele economice. Un exemplu este productia, unde discutam deja de cativa ani de o noua revolutie industriala. Al doilea factor de dezvoltare este evolutia pozitiva resimtita in ultimii ani in domeniul investitiilor in infrastructura feroviara si energetica, sectoare vitale pentru o dezvoltare sustenabila a Romaniei”, a declarat Cristian Secosan, CEO Siemens Romania si Republica Moldova.
Printre proiectele la a caror realizare si-a adus contributia compania Siemens anul trecut se numara modernizarea si constructia de statii de transformare, inclusiv 14 unitati in Republica Moldova. De asemenea, compania a livrat solutii de digitalizare si automatizari industriale pentru o serie de proiecte si a contribuit la dotarea mai multor cladiri de birouri cu sisteme inteligente de management.
In ceea ce priveste centrele de cercetare-dezvoltare din Romania, compania a continuat sa dezvolte operatiunile, una dintre directii fiind formarea unei echipe dedicate securitatii cibernetice in Bucuresti. Si numarul angajatilor Siemens a inregistrat o crestere usoara, depasind 2.200 de persoane, la 30 septembrie 2018.
„Resursele umane sunt cel mai de pret activ al unei companii, iar in ultimii ani au reprezentat si un important resort de dezvoltare al Romaniei. Sectorul IT, de exemplu, a atras si continua sa atraga jucatori din intreaga lume, iar Romania se pozitioneaza deja ca un pol al cercetarii-dezvoltarii in regiune. Este o mare sansa si este datoria noastra sa incercam sa dezvoltam aceste talente”, a adaugat Cristian Secosan.
Pe langa programele complexe de training ale propriilor angajati, Siemens Romania a avut de-a lungul anilor circa 1.600 de studentii in diferite programe de practica si internship. Printre cele mai noi proiecte de dezvoltare dedicate tinerilor studenti se numara un program de practica in domeniul Inteligentei Artificiale, organizat in Brasov. De asemenea, companiile Siemens au donat echipamente si software cu o valoare totala de peste 300.000 euro pentru dotarea mai multor laboratoare in mari centre universitare din Romania si Republica Moldova.
Cu o istorie locala de 114 ani, Siemens detine in Romania patru fabrici, in Sibiu si Buzias, si patru centre de cercetare-dezvoltare, in Bucuresti, Brasov si Cluj-Napoca. Compania a deschis primul birou din Romania in 1905, sub denumirea “Societatea Romana de Electricitate - Siemens Schuckert Societate Anonima”.
 
AUTODESKTERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2022!
 
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Ubitech
leviatan
strabag nivel 1
hilti
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
viarom
rigips
hidroplasto
Acvatot 2019
MAKITA
CONCEPT STRUCTURE
CELCO 2020
leviatan
BMI_Icopal

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
PSC CONFERINTA CT 2022
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere