Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - SYMMETRICA: Aproximativ 90% din productia realizata a mers catre export
SYMMETRICA: Aproximativ 90% din productia realizata a mers catre export
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 13 Nov 2017 17:52
Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton, anunta exporturi de cca. 90% din productia realizata in cadrul Symmetrica Tech, cea mai noua fabrica a companiei, la aproape un an de la inceperea productiei. Finalizata la sfarsitul anului 2016, Symmetrica Tech este cea mai mare investitie de tip greenfield din portofoliul companiei, investitie cu o valoare de 13 miioane de euro. Amplasata in localitatea Veresti, judetul Suceava, fabrica de metale dispune de doua hale de productie. Hala de productie principala se intinde pe o suprafata de 5.500 mp, fiind impartita pe departamente de proiectare, procesare si prelucrare metal, precum si vopsitorie, sablare, sudura. O a doua hala de productie vine in completarea celei dintai, cu o suprafata de 4.600 mp, si va fi finalizata la inceputul anului viitor.
„Symmetrica are o experienta de peste 15 ani in prelucrarea metalelor, timp in care am proiectat si executat trei generatii de linii de productie pentru prefabricate mici, dar si prelucrari mecanice si componente pentru masini si utilaje. Capacitatea noastra de productie a devenit, insa, limitata de la un punct in contextul in care cererea pe acest segment a continuat sa creasca. In plus, spatiul in care functionam devenise prea mic pentru posibilitatile de dezvoltare aparute intre timp. Pe acest fond, investitia in constructia unei fabricii de metale a venit ca un pas firesc, fapt pentru care am optat pentru o investitie tip greenfield, de la zero, cu utilaje de ultima generatie”, a declarat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.
Productia fabricii vizeaza operatiuni complexe de prelucrare a metalelor necesare producerii de piese si componente pentru masini, utilaje, linii de productie din orice ramura de activitate. Symmetrica Tech a fost dotata cu echipamente de prelucrare de ultima generatie produse de lideri mondiali in domeniu si deruleaza operatiuni certificate la standarde inalte de calitate. Comenzile primite pana in prezent de Symmetrica Tech au venit atat de la clienti externi, din tari precum Olanda (piese si subansamble mecanice), Danemarca (confectii metalice), Italia (echipamente industriale), Franta (echipamente industriale), cat si de la clienti din Romania. In jur de 90% din aceste comenzi au mers catre export odata cu inceperea productiei de la debutul anului 2017.
Symmetrica Tech recruteaza 60 de persoane
La aproape un an de activitate, fabrica de la Veresti continua recrutarile si tinteste un numar de 160 angajati. Viitorii angajati se vor alatura echipei de 100 de oameni care lucreaza in domeniul prelucrarii de metale.
Potrivit reprezentantilor companiei, oportunitatile de angajare se adreseaza atat personalului specializat intr-o anumita meserie, cat si specialistilor cu studii de profil. Astfel, potentialii candidati pot alege dintre urmatoarele pozitii deschise: sudor, lacatus mecanic montaj, vopsitor, maistru sudor, controlor calitate sudura, inginer tehnolog-normator, inginer proiectant mecanic.
„Cererea tot mai mare pentru produsele din domeniul prelucrarii de metale reprezinta o provocare constanta de a gasi resursele necesare prin care sa putem onora comenzile primite. In acest sens, nevoia de resursa umana este continua in cadrul fabricii de la Veresti. Fie ca vorbim de angajati pe meserii specifice precum sudor, sau de specialisti cu studii superioare in domeniul ingineriei, doritorii pot opta pentru una dintre pozitiile deschise in cadrul companiei noastre. Pe langa oferta salariala, oferim programe de pregatire si training angajatilor nostri, astfel incat acestia sa fie la curent cu noutatile tehnologice in domeniu”, a adaugat Sebastian Bobu, Directorul Executiv al Symmetrica.
Pe termen mediu si lung Symmetrica urmareste diversificarea produselor in cadrul fabricii de metale, precum si proiectarea si fabricarea unor produse proprii de tipul echipamentelor industriale.
Despre Symmetrica
Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile, intr-o gama variata de forme si culori. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).
Prima fabrica Symmetrica a fost inaugurata in 1999 la Veresti, judetul Suceava, urmata apoi de unitatile de productie de la Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010), si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011), Prejmer - Brasov (2012) si Cociu - Bistrita-Nasaud (2012). La sfarsitul anului 2016, Symmetrica a inaugurat fabrica de metale de la Veresti, judetul Suceava.
Principalele proiecte pentru care Symmetrica a livrat pavele si borduri se numara Arena Nationala, parcul balnear din statiunea Vatra Dornei, magazine Carrefour, Lidl, Penny Market, parcari cu pavele ecologice in Bucuresti etc. De asemenea, produsele companiei au fost folosite pentru reabilitatea de strazi, trotuare si parcuri ecologice din intreaga tara.
 
 
hiltiTERAPLASTman and machineALLBIMVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
leviatan
theda mar
Ubitech
viarom
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
CDS
rigips
BALTIC
FRONTALE
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023