Agenda Constructiilor
Luni, 23 Septembrie 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TCMB va construi Pasajul Doamna Ghica-Colentina pentru 28 de milioane euro
TCMB va construi Pasajul Doamna Ghica-Colentina pentru 28 de milioane euro
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Mai 2019 10:48
Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti. Lucrarile presupun reconfigurarea circulatiei pe Soseaua Doamna Ghica si construirea unui pasaj suprateran peste Soseaua Colentina.
Primarul General, Gabriela Firea: "Acest proiect de infrastructura este extrem de necesar pentru Bucuresti si va contribui decisiv la fluidizarea traficului intr-o zona foarte aglomerata a Capitalei. La propunerea mea, la inceputul anului, au fost aprobati in Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare si executie. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile si executia lucrarilor, estimata la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipala Dezvoltare Durabila Bucuresti S.A., pasajul va avea cate 2 benzi pe sens".
Costul estimat al lucrarilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridica la aproximativ 28 de milioane de euro.
Proiectul va incepe din zona intersectiei strazii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabila va fi extinsa de la 4 benzi la 6 benzi. Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate tinand cont de noua configuratie stradala, pentru asigurarea unei circulatii fluente. De asemenea, in conformitate cu discutiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulatie, s-au pastrat numarul si pozitia celor trei statii de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele parti ale arterei si vor avea o latime de minimum 1.5 metri. Astfel se va tine cont de caracteristicile functionale si de intensitatea circulatiei pietonilor.
Avantajele realizarii acestui proiect sunt incontestabile: se vor elimina blocajele de trafic din zona, va creste viteza de circulatie si accesibilitatea zonei, se va reduce rata accidentelor prin adoptarea unor masuri de siguranta, realizarea pasajul avand impact si asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea si descarcarea apelor pluviale.
 
Licente bimACADghid_proiectare

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 145 (Septembrie 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere