Agenda Constructiilor
Miercuri, 08 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TeraPlast: Finantare BERD de 5 milioane euro pentru investitii la DEPACO
TeraPlast: Finantare BERD de 5 milioane euro pentru investitii la DEPACO
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 05 Apr 2019 14:18
Grupul TeraPlast, cel mai mare producator de materiale de constructii cu capital romanesc, a semnat un acord de finantare cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in valoare de 5 milioane de euro, pentru dezvoltarea unitatilor de productie. Investitia vizeaza Depaco – al doilea cel mai mare jucator de pe piata de invelitori metalice din Romania, prin brandul Wetterbest.
"Acordul de finantare este o dovada a potentialului Grupului si a determinarii sale de a se dezvolta. Stabilitatea grupului nostru se reflecta in faptul ca am reusit sa atragem un finantator atat de important precum BERD, prin intermediul caruia vom beneficia de oportunitatile actuale de piata si ne vom pregati dezvoltarea viitoare. Proiectul Depaco presupune construirea unei noi unitati de productie de tip greenfield, cu o capacitate anuala de 10 milioane de metri patrati de invelitori. Noua fabrica este in linie cu principiile noastre de dezvoltare responsabila, dar si cu obiectivul de a deveni numarul unu pe piata.”, a declarat Dorel Goia, presedintele Consiliului de Administratie al TeraPlast.
Cele 5 milioane de euro reprezinta finantarea partiala a unui proiect realizat printr-o schema de ajutor de stat, ce presupune dezvoltarea unei unitati noi de productie: spatii noi de productie, depozitare si utilaje de productie. Unitatea de productie care urmeaza sa fie dezvoltata in cadrul proiectului, va fi construita intr-o noua locatie si va avea o productie anuala cumulata de peste 10 milioane de metri patrati de tigla si profile.
Grupul TeraPlast a avut mereu o politica ambitioasa de investitii, acestea ridicandu-se la peste 100 milioane de euro in ultimii 10 ani, atat in tehnologie de ultima generatie, cat si in diversificarea portofoliului de produse si extinderea retelei de distributie.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere