Agenda Constructiilor
Duminica, 18 August 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TERASTEEL a implementat solutia de planificare APS de la Senior Software
TERASTEEL a implementat solutia de planificare APS de la Senior Software
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 17 Oct 2018 13:10
TeraSteel a achizitionat sistemul pentru planificarea productiei (APS) de la Senior Software si angajatii companiei economisesc pana la 4 ore pe zi dupa implementarea acestuia. Cu o cifra de afaceri de 37 milioane de euro, TeraSteel foloseste cu succes noul sistem in cele 2 fabrici, din Romania si Serbia.
TeraSteel, furnizor de solutii complete in domeniul instalatiilor si constructiilor, a ales sa implementeze solutia APS de la Senior Software din dorinta de a optimiza planificarea productiei pentru cele doua fabrici din Bistrita-Nasaud (Romania) si Leskovac (Serbia). Prin automatizarea activitatilor de productie, angajatii TeraSteel au economisit pana la 4 ore pe zi.
“Solutia oferita de Senior Software s-a pliat cel mai bine pe necesitatile actuale ale companiei. Era necesar sa implementam un program de planificare a productiei deoarece nu dispuneam de o astfel de solutie, iar acest lucru ingreuna munca programatorului de productie, a celor din zona de aprovizionare si din productia efectiva, aspecte ce aveau o influenta directa asupra vanzarilor”, a declarat Mariana Bodica, Sef Departament Logistica TeraSteel.
Dupa numai o luna de la utilizarea solutiei de planificare a productiei furnizata de Senior Software, reprezentantii TeraSteel au inregistrat rezultate si beneficii extraordinare precum:
- Fiecare programator economiseste pana la 2 ore pe zi prin inlocuirea rapoartelor Excel pentru centralizarea comenzilor. In prezent, raportul lunar de planificare a comenzilor si a necesarului de materiale se actualizeaza automat, odata cu preluarea datelor din solutia de gestiune a resurselor.
- S-a eliminat realizarea manuala a planurilor de productie. Inainte de implementare, planul de productie era realizat manual de programator, activitate pentru care se dedicau cel putin 30 de minute pe zi.
- Etichetele sunt emise automat pentru fiecare comanda executata, cu posibilitatea listarii per client/produs/comanda. Astfel, timpul de pregatire a comenzilor in cadrul TeraSteel a fost redus cu minim 1-2 ore pe zi.
- Planificarea productiei este ajustata dupa noile comenzi la fiecare import de date. Utilizatorii pot face oricand modificari, in functie de anumite criterii (urgente in livrari, atentionari cu privire la stocul de materii prime, comenzi intarziate etc).
- Comenzile lansate si oprite in productie sunt incluse in noul program. Inainte de implementare, comenzile odata lansate nu se mai regaseau in planul de productie.
- Timpii de lucru pentru angajatii din zona de aprovizionare s-au redus semnificativ odata cu emiterea automata a necesarului de materiale cu cantitatile finale centralizate pe fiecare tip de material.
- Reprezentantii companiei pot testa diferite scenarii de productie prin emiterea timpilor necesari unei productii intr-o varianta sau alta.
TeraSteel este subsidiara a Grupului Teraplast, unul dintre principalii furnizori de solutii complete in domeniul instalatiilor si constructiilor din Romania. Infiintata in 1994, compania este specializata in producerea de panouri sandwich, structuri metalice zincate si hale la cheie. Utilizand linii tehnologice de ultima generatie, TeraSteel ofera produse calitative clientilor din peste 20 de tari (Germania, Olanda, Austria, Elvetia, Ungaria, Croatia etc.).
Despre sistemul APS
Sistemul APS contribuie la imbunatatirea si organizarea productiei si reduce timpul si costurile aferente acesteia. Cu solutia APS stii exact ce sa produci, cand sa produci, cu ce oameni si pe ce echipamente, pentru ca te ajuta sa stabilesti in detaliu activitatea din fabrica si sa intervii cu usurinta oricand este necesar.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023