Agenda Constructiilor
Duminica, 05 Aprilie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TIMISOARA: Noul stadion, de 50 milioane de euro, a intrat in etapa de licitatie
TIMISOARA: Noul stadion, de 50 milioane de euro, a intrat in etapa de licitatie
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 04 Sep 2019 07:02
Dupa ce in iulie 2019 Consiliul Judetean (CJ) Timis a aprobat o hotarare prin care s-a decis predarea terenului aferent unui nou stadion in municipiul Timisoara catre Compania Nationala de Investitii CNI SA, la data de 3 septembrie a.c. edilii judeteni au anuntat ca documentatia necesara realizarii noii arene, cu o valoare estimata la 50 de milioane de euro, a intrat in licitatie publica.
Potrivit unui comunicat al CJ Timis, promisiunile edililor judeteni vizavi de realizarea unui nou stadion pentru Timisoara se concretizeaza. Documentatia necesara realizarii noii arene a intrat in licitatie publica, iar Compania Nationala de Investitii (CNI) SA a alocat 700.000 de lei pentru aceasta etapa.
Serviciul licitat presupune intocmirea studiului de prefezabilitate, a celui de fezabilitate, a altor studii de specialitate, precum si elaborarea documentatiilor pentru obtinerea avizelor si acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism.
Arena va avea 30.000 de locuri si va fi construita prin Compania Nationala de Investitii, pe locul actualului stadion, Dan Paltinisanu. Amplasamentul a fost predat CNI de catre Consiliul Judetean Timis in luna iulie si are o suprafata aproximativa de 58.000 mp. Se propune demolarea actualului stadion si apoi construirea unui complex sportiv cu tribune acoperite. Demolarea actualului stadion intra in sarcina Consiliului Judetean Timis. De asemenea, CJ Timis se angajeaza sa realizeze utilitatile necesare. Disciplinele sportive principale avute in vedere sunt fotbalul si rugby-ul. Aceasta prevedere nu este limitativa si se refera doar la sporturile populare cu necesarul cel mai mare de suprafata de joc.
„Ne aflam in fata unui moment important pentru realizarea noului stadion. La scurt timp dupa ce am predat amplasamentul, CNI a si lansat licitatia pentru studiile necesare. Investitia se misca in acest moment foarte rapid. Firma care va castiga licitatia va avea termen 4,5 luni sa predea documentatia. Suntem la dispozitia CNI pentru orice situatie ce ar putea sa apara, astfel incat sa nu existe sincope in derularea investitiei”, a declarat presedintele CJ Timis, Calin Dobra.
Conform caietului de sarcini lansat in licitatie publica, complexul sportiv va fi omologat la categoria UEFA 4. Astfel, se vor putea juca meciuri de campionat national, de Champions League, de Campionat European si de Campionat Mondial. Pentru meciurile de rugby, complexul sportiv va indeplini standardele pentru desfasurarea competitiilor la nivelul SuperLigii Nationale de Rugby, Champions Cup, Campionatelor Europene de Rugby si a Campionatelor Mondiale de Rugby. Tribunele se vor afla in imediata apropiere a terenului de joc, cu respectarea cerintelor minime de distanta impuse de regulamentele competitiilor de fotbal si de rugby.
Castigatorul licitatiei va avea la dispozitie mai putin de cinci luni pentru a pune la dispozitia Companiei Nationale de Investitii documentatia solicitata, pasul urmator fiind licitarea proiectarii si executiei noului stadion. Ofertele de participare vor fi deschise la data de 4 octombrie 2019.
Arena va fi construita prin Compania Nationala de Investitii, beneficiar fiind Consiliul Judetean Timis. Actualul stadion Dan Paltinisanu, construit in perioada anilor 1960, se afla intr-o stare precara privind rezistenta constructiei si nu mai prezinta siguranta in exploatare.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
COVID-19ACADTeraSteelALLBIM
A aparut editia
MARTIE-APRILIE!

Autentificare

 
ROCKWOOL 196
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Carpatcement 196

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere