Agenda Constructiilor
Marti, 20 August 2019
 
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - TRANSGAZ: Finantare de 152 milioane euro pentru dezvoltarea retelei de gaze
TRANSGAZ: Finantare de 152 milioane euro pentru dezvoltarea retelei de gaze
Oportunitati & Comunicate Publicat de Stelian DINCA 22 Nov 2018 17:16
Doamna Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene si domnul Ion Sterian, presedintele Transgaz, au semnat contractul pentru finantarea unui proiect de 152 milioane euro (46 mil. fonduri europene), prin Programul Operational Infrastructura Mare. Proiectul prevede dezvoltarea capacitatii de transport a gazelor naturale in zona de Nord-Est a Romaniei si asigura capacitatea de transport a gazelor naturale dinspre Romania spre Republica Moldova, prin conducta de interconectare Iasi - Ungheni.
Odata cu implementarea acestuia, vor fi facute urmatoarele investitii in 31 localitati din judetele Bacau, Neamt si Iasi:
- doua tronsoane de conducta pe directia Onesti - Gheraesti - Letcani, de 165,15 km;
- doua statii de comprimare ce vor asigura presiunea necesara transportului gazelor naturale spre zonele de consum. Vor fi amplasate in Onesti, jud. Bacau si Gheraesti, jud. Neamt;
- elemente de siguranta si protectie a conductei;
- un sistem de comanda si achizitie date.
In urma implementarii proiectului, toti jucatorii de pe piata gazelor naturale vor avea la dispozitie, in mod nediscriminatoriu, un culoar de transport cu caracteristici tehnice adaptate. De asemenea, vor putea fi asigurate servicii de transport gaze in conditii de alimentare de urgenta, respectiv in situatia in care este sistata sau intrerupta alimentarea cu gaze din Rusia se pot asigura in orice moment volumele de gaze convenite cu Republica Moldova de 1,5 miliarde mc/an - 2,2 miliarde mc/an.
Asigurarea fluxului de gaze se va face din doua directii, astfel:
1. Pe traseul Isaccea - Sendreni - Onesti vor putea fi transportate atat gaze din import din Federatia Rusa, cat si din potentialele surse off-shore din Marea Neagra;
2. Pe traseul Coroi - Onesti vor putea fi transportate gaze ce provin din exploatarile din centrul tarii din import, prin punctul de interconectare Mediesu Aurit (cu tranzit peste Ucraina), respectiv punctul de interconectare Csanadpalota - Ungaria, cu provenienta din alte surse ale UE.
Lucrarile finantate prin contractul „Dezvoltari ale sistemului national de transport in zona de Nord - Est a Romaniei in scopul imbunatatirii aprovizionarii cu gaze naturale a zonei precum si a asigurarii capacitatilor de transport spre Republica Moldova” vor fi finalizate in 2019.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ACAD

Autentificare

Revista Agenda Constructiilor editia nr. 144 (August 2019)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
EURO-Constructii 2020
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2018-2019 & Perspective 2020-2023