Agenda Constructiilor
Vineri, 22 Iunie 2018
SAMSUNG 360
Home - Stiri - Oportunitati & Comunicate - VEGACOMP CONSULTING: Sunt in derulare numeroase proiecte Smart City
VEGACOMP CONSULTING: Sunt in derulare numeroase proiecte Smart City
Oportunitati & Comunicate Publicat de AG&F 12 Mar 2018 07:54
Verticalele Smart Governance si Smart Living se regasesc cel mai des in orasele din Romania, Alba Iulia domina clasamentul (ca numar de solutii implementate), iar orasele mici, precum Bals, Mizil, Seini sau Tarnaveni, se remarca prin proiecte personalizate, acestea fiind doar cateva din rezultatele unui studiu despre conceptul de Smart City si implementarea acestuia in tara noastra, realizat de Vegacomp Consulting.
Peste 25 % dintre romani locuiesc intr-un oras care are in plan, in derulare sau deja finalizat cel putin un proiect Smart City, potrivit unei radiografii a proiectelor de profil, realizata de integratorul de solutii inteligente la cheie Vegacomp Consulting, se arata intr-un comunicat al companiei, dat publicitatii la 9 martie 2018.
Pe baza surselor publice care au acoperit subiectul pe parcursul ultimului an, informatiilor furnizate de primarii, companii si interviurilor efectuate, 38 de orase mari, medii si mici din tara au, in faza de plan, in derulare sau deja finalizate, peste 200 de proiecte tip Smart City.
„Suntem prezenti pe piata solutiilor si serviciilor Smart City si am simtit, ca parte activa a acestui ecosistem, nevoia unui studiu complex si a unei raportari actualizate in ceea ce priveste evolutia si adoptia Smart City la nivelul Romaniei. Am centralizat si identificat atat solutii cu un mare nivel de replicabilitate, cat si proiecte personalizate unor nevoi unice. Pe lista noastra am reunit nu doar Alba Iulia si Oradea, adevarate motoare ale industriei, alaturi de Bucuresti, ci si orase mici, cu proiecte ambitioase, precum Bals, Mizil, Seini sau Tarnaveni”, a declarat Cornel Barbut, CEO al Vegacomp Consulting.
Potrivit comunicatului, lista oraselor inscrise in cursa Smart City este intr-o continua evolutie si include, in prezent, municipalitati precum Alba Iulia, Arad, Bacau, Bals, Botosani, Brasov, Bucuresti, Bumbesti-Jiu, Calarasi, Cernavoda, Comanesti, Constanta, Cluj-Napoca, Deva, Falticeni, Galati, Giurgiu, Gura Humorului, Iasi, Mangalia, Mioveni, Mizil, Moinesti, Oradea, Piatra Neamt, Resita, Seini, Sibiu, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Bujor, Targu Jiu, Targu Mures, Targu Neamt, Tarnaveni, Timisoara si Tulcea.
„Orasele din lista insumeaza, conform ultimului recensamant, o populatie de 5.631.788 de locuitori, iar faptul ca peste un sfert din populatia Romaniei traieste intr-un oras ce deja paseste in epoca Smart City ne bucura. Totodata, remarcam si potentialul urias al acestor solutii, daca luam in calcul atat populatia totala, cat si populatia urbana ramasa neacoperita ori locuitorii din orasele cu proiecte Smart City ce inca nu se afla in raza imediata a acestor beneficii”, a mai precizat Cornel Barbut.
Proiectele Smart City identificate au fost segmentate in sase categorii - Smart Economy, Smart Mobility, Smart Environment, Smart People, Smart Living si Smart Governance, clasificate in concordanta cu raportarile recente ale Uniunii Europene.
Vegacomp Consulting a realizat, in functie de categoria sau categoriile in care se inscrie fiecare proiect in parte, un clasament national al verticalelor. Lider este categoria Smart Governance, acoperita de 49 de proiecte, urmata indeaproape, pe pozitia secunda, de Smart Living, cu 48 de proiecte. Locul al treilea este impartit, la egalitate, de Smart Economy si de Smart Mobility, fiecare cu 46 de proiecte in plan, in curs de implementare sau deja livrate. La distanta urmeaza Smart Environment, cu 19 proiecte, si Smart People, cu 13 astfel de initiative.
Solutiile Smart City identificate si in Romania si, in acelasi timp, scalabile la nivel mondial includ: iluminatul stradal, smart parking, monitorizarea video si furnizarea de servicii publice de Wi-Fi, urmate, pe termen mediu, de sisteme de management al traficului, management al deseurilor si diferiti senzori, cum ar fi cei de mediu, folositi pentru monitorizarea calitatii aerului.
Printre orasele care imbratiseaza solutiile Smart City atat intr-un mod inovator, cat si acoperitor la nivelul locuitorilor, putem mentiona: Seini, singurul oras independent energetic din Romania, Targu Neamt, care a amplasat pe intreaga sa suprafata iluminatul public cu LED, dar si Gura Humorului, cu acoperire integrala cu servicii publice Wi-Fi.
Raportul complet realizat de catre Vegacomp Consulting include, pe langa o analiza a oraselor si proiectelor, cateva informatii esentiale despre industrie, alaturi de date relevante, ce prezinta tendintele mondiale in domeniu. Studiul va fi disponibil, la cerere, pentru orice parte interesata.
***
Companie fondata in anul 2004, Vegacomp Consulting, integrator la cheie, se bazeaza pe o experienta a echipei de peste 24 de ani in telecomunicatii, in special in retele de fibra optica, in Romania si la nivel international si isi concentreaza proiectele pe dezvoltari de solutii combinate de telecomunicatii si energie. Vegacomp Consulting aduce atat in tara, cat si in strainatate solutii inovatoare pentru dezvoltarea retelelor viitorului, generate de propriul departament de cercetare si dezvoltare. Compania isi concentreaza activitatea ultimilor doi ani pe tehnologia LoRa si activeaza in domeniul Smart City din anul 2014. Pentru informatii suplimentare, www.vegacomp.ro
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
Romeps

Autentificare

TOP-Agenda Constructiilor nr. 134 (Mai 2018)
ROCKWOOL 196
GHID de INSTALARE
hospice 2%
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023
Carpatcement 196
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2017-2018 & Perspective 2019-2023