Agenda Constructiilor
Marti, 30 Aprilie 2024
STIHL
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BestJobs: Candidatul roman a fost hotarat sa isi schimbe jobul in anul 2022
BestJobs: Candidatul roman a fost hotarat sa isi schimbe jobul in anul 2022 Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 15 Dec 2022 13:52
Anul acesta, candidatii au fost mult mai activi in cautarea de noi oportunitati profesionale fata de anul trecut. Mai exact, potrivit datelor platformei de recrutare online BestJobs, acestia au aplicat, in medie, la 6 joburi pe luna, de doua ori mai multe decat in 2021, cel mai adesea de pe mobil, folosind aplicatia BestJobs. In plus, numarul total al candidatilor a fost cu 62% mai mare in 2022 fata de anul precedent.
Profilul candidatilor din 2022
Dintre candidatii care si-au completat CV-ul pe platforma BestJobs in 2022, 54% au mentionat cel putin o experienta profesionala anterioara. 35% dintre ei specifica cel putin o limba straina printre cunostinte si 14% detin permis de conducere. Aproape jumatate (47%) vor sa fie contactati de recrutori cu oferte de angajare, chiar daca nu isi cauta activ un loc de munca, iar 5% mentioneaza ca sunt dispusi sa se relocheze pentru noul job.
In 2022, cresterea venitului din salarii a stat la baza eforturilor candidatilor de a-si gasi un job nou pentru cei mai multi candidati. 98% au declarat ca isi doresc sa stie salariul sau intervalul salarial pentru jobul la care aplica, iar cei mai multi dintre ei au aplicat cu precadere la joburi cu #SalariuLaVedere.
„Candidatii romani au fost mult mai activi in cautarea unui nou job anul acesta. Datele mai arata ca sunt tot mai pregatiti, iar pentru a se angaja in domeniul si departamentul pe care si-l doresc, majoritatea mizeaza in primul rand pe abilitatile specifice dobandite in joburile anterioare sau in urma unui stagiu de practica, voluntariat, internship, in cazul candidatilor mai tineri”, a declarat Ana Visian, Marketing Manager BestJobs Romania.
Platforma de recrutare online Bestobs reuneste specialisti din toate zonele tarii. 73% au domiciliul in jurul marilor orase, din municipiul Bucuresti, judetele Timis, Cluj, Brasov, Iasi, Prahova si Constanta, in timp ce 27% apartin de orase mai mici.
In ceea ce priveste domeniul de activitate, peste 18% dintre candidati au experienta in Vanzari, 11% in Management, aproximativ 10% in domeniul Administrativ si 9% in Productie / Logistica. Si candidatii cu experienta in domenii precum Financiar-Contabilitate, Inginerie, Specialisti/Tehnicieni, Call Center, HoReCa, Transport, IT au fost activi si in cautarea unei noi provocari profesionale.
Candidatii la inceput de cariera aplica cu precadere pentru joburi in Call-center, Vanzari, Administrativ si Marketing
Aproape 1 din 5 candidati inscrisi anul acesta pe BestJobs au varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani si aplica pentru joburi entry-level. Domeniile preferate de acesti candidati sunt Call-center, Vanzari, Administrativ/ Secretariat si Marketing.
Alti 22% din totalul candidatilor au varsta intre 25 si 34 de ani, 23% au intre 35 si 44 de ani si 22% au intre 45 si 54 de ani. Nu in ultimul rand, cei mai multi dintre candidatii activi (aproape 55%) au fost barbati, iar restul de 45%, femei.
 
hiltiSISECAMRAWLPLUGALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
EDIT-Structural
Acvatot 2019
viarom
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
CDS
quadratum
rigips
Ubitech
MAKITA
noark
siniat
strabag nivel 1
ness project

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
econet
AICPS_30
ef-de-n
top 500
ROGBC 2016
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander