Agenda Constructiilor
Joi, 21 Octombrie 2021
PlanRadar
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - BNS preia membri de sindicat cetateni extracomunitari veniti la munca in Romania
BNS preia membri de sindicat cetateni extracomunitari veniti la munca in Romania Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 13 Aug 2021 07:41
Blocul National Sindical a luat act de decizia Guvernului Romaniei de a mari contingentul de lucratori din state terte la 50.000 de persoane.
Pe cale de consecinta, Biroul Executiv BNS, reunit si a decis initierea unor proceduri interne, impreuna cu reprezentanti ai federatiilor membre din diferite domenii (constructii si materiale de constructii, HORECA, agricultura, industria constructoare de masini, etc), in vederea preluarii ca membri de sindicat a cetatenilor extracomunitari veniti pe teritoriul Romaniei in scop de munca, in masura in care acestia vor dori sa-si exercite dreptul la libera asociere.
In acest sens, sunt deja pregatie pachete de informatii relevante pentru acest tip de lucratori care vizeaza standardele obligatorii de munca din Romania (salariul minim, programul de lucru, conditiile de lucru in weekend, conditiile de sanatate si securitate in munca specifice fiecarui domeniu, etc) precum si alte elemente din legislatia nationala care vizeaza atat conditiile de locuire, cat si normele incidente dreptului de munca pe teritoriul tarii noastre.
Aceste informatii vor fi puse la dispozitie atat lucratorilor care se afla deja in tara, cat mai ales celor care intentioneaza sa vina in scop de munca pe teritoriul Romaniei.
Se va asigura de asemenea informarea prealabila a lucratorilor care urmeaza sa ajunga in Romania, atat asupra modului si conditiilor in care urmeaza sa se incheie contractele individuale de munca si eventuale acte aditionale, cat si asupra altor aspecte care sa-i sprijine pe respectivii lucratori sa evite incheierea unor contracte cu clauze abuzive sau sa cada prada traficantilor de carne vie.
Pe teritoriul Romaniei, vom relationa cu angajatorii romani pentru a asigura respectarea contractelor de munca (in egala masura vom trata si drepturle si obligatiile partilor), dar si cu institutii publice cu roluri/responsabilitati incidente cum ar fi Inspectia Muncii (pentru incalcari ale contractelor de munca si a normelor de sanatate si securitate in munca) sau Inspectoratul General pentru Imigrari (pentru elemente care tin de dreptul de sedere al lucratorilor in Romania sau repatrierea lucratorilor straini).
Anuntam, de asemenea, faptul ca la inceputul saptamanii viitoare, Blocul National Sindical va semna un parteneriat care vizeaza informarea, asistarea si sprijinirea lucratorilor din Nepal (care se afla pe teritoriul Romaniei sau care urmeaza sa vina in scop de munca). Pe acelasi model vom propune celor interesati parteneriate similare pentru a asigura apararea drepturilor lucratorilor migranti.
Precizam ca incepand cu 15 septembrie, va deveni operational un sistem care va permite fiecarui lucrator interesat care adera la sindicat sa aiba un cont individual deschis in platforma BNS, ceea ce le va permite sa fie in contact permanent cu structura sindicala si sa semnaleze ori de cate ori este cazul problemele cu care se confrunta.
Mentionam ca acest sistem este functional si disponibil lucratorilor romani, membri de sindicat BNS, inca de la sfarsitul anului 2016.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021TERAPLASTAUTODESKjungheinrichVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
romania fara hospice
Ubitech
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
leviatan
hidroplasto
rigips
CELCO 2020
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
AHK 2018
econet
bienala
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere