Agenda Constructiilor
Miercuri, 27 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - EMS Floor Group deschide Scoala de aplicatori de pardoseli sintetice /hidroizolatii
EMS Floor Group deschide Scoala de aplicatori de pardoseli sintetice /hidroizolatii Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 16 Oct 2020 12:59
EMS Floor Group, compania cu cel mai mare numar de aplicatori de pardoseli pe baza de rasini sintetice ce activeaza la nivel european, a lansat la Turda proiectul ”Stagii de practica in domeniul constructiilor pentru 185 de elevi, in regiunea Nord-vest”, in baza caruia va functiona prima ”Scoala de aplicatori in domeniul pardoselilor sintetice si hidroizolatiilor” din Romania, proiect finantat cu fonduri UE. Alaturi de Claudiu Baciu, cofondator EMS Floor Group si echipa de experti implicati in proiect, la eveniment au participat directorii institutiilor de invatamant invitate sa fie partenere in proiect.
Pe parcursul urmatoarelor 24 de luni, un numar de 185 elevi si ucenici din invatamantul secundar si tertiar non-universitar din zone defavorizate vor deprinde teoretic si practic notiuni care le vor permite obtinerea calificarii de ”ajutor de aplicator” in domeniul pardoselilor pe baza de rasini sintetice si un salariu net lunar de cel putin 1.900 de euro.
”Deschiderea primei scoli de aplicatori in Romania este un pas extrem de important pentru compania EMS, pentru noi, fondatorii dar si pentru comunitatea careia ne adresam. Suntem mandri ca, dupa mai bine de zece ani de la deschiderea propriei afaceri, reusim sa facem concret, primii pasi pentru a lasa o lume mai buna in urma noastra, asa cum ne-am promis in copilarie. Iar acest prim pas inseamna sa sustinem accesul la educatie, la o meserie grea, complexa dar onorabila si cu viitor pentru copii care provin, ca si noi, dintr-o zona defavorizata economic ”, a declarat Claudiu Baciu, cofondator EMS Floor Group.
Proiectul, care va beneficia de o finantare europeana de 500.000 de euro si va fi implementat in perioada 2020-2022, face parte din Programul Operational Fondul Social European.
Ideea infiintarii primei ”Scoli de aplicatori in domeniul pardoselilor sintetice si hidroizolatiilor” a venit in 2019, pe fondul crizei de personal si a lipsei specialistilor in sisteme de pardoseli cu care se confrunta EMS Floor Group, in ciuda salariilor atractive pe care le oferea compania.
”Desi, in compania noastra salariul de baza pentru un incepator este de minim 1.600 de euro, cand se lucreaza in afara Romaniei, in 2019 nu reuseam sa gasim nici macar personal necalificat. Initial, ne-am propus sa cream o scoala in care sa pregatim 50-60 de specialisti dupa care am identificat oportunitatea de a construi o scoala mai mare, accesand fonduri europene. In urma cercetarilor pe care le-au facut colegii mei, am creionat proiectul actual care permite pregatirea teoretica si practica a unui numar de trei ori mai mare de viitori aplicatori”, a explicat Marius Baciu, cofondator EMS Floor Group.
Cercetarile efectuate de echipa de resurse umane a companiei a identificat, pana acum, in judetele Cluj si Alba cel putin 4 unitati de invatamant cu profil de constructii ai caror elevi in ani terminali, s-ar putea specializa in sisteme de pardoseli sintetice si hidroizolatii: Scoala profesionala Poiana Turda, Liceul Tehnologic Ocna Mures, Liceul Tehnologic nr 1 Ludus si Liceul Industrial Campia Turzii.
” Similar sistemului de bonusare de care beneficiaza colegii nostri din EMS, am gandit un sistem de premiere a performantei elevilor.Astfel, la finalul stagiului de pregatire, de 3 luni, cursantii care fac performanta vor beneficia de o bursa de 800 de lei. Ne dorim ca un numar cat mai mare dintre cei care urmeaza Scoala de aplicatori sa aleaga sa lucreze in compania noastra. Elevii care se vor inscrie la Scoala de aplicatori vor absolvi ca ”ajutor de aplicator” si vor putea beneficia de un salariu net lunar de 1.900 euro”, a explicat Marius Baciu.
”Din cauza restrictiilor impuse de SARS-COV2, seriile de 30 de elevi inscrise intr-un stagiu vor fi impartite in 2 grupe. Lectiile practice se vor desfasura in scolile in care invata elevii si vor include lucrari de amenajare sau modernizare realizate chiar de cursanti. Vom trasa si organiza terenurile de sport, vom amenaja cai pietonale in scoli si in afara lor, vom reconditiona scarile si caile de acces in cladiri. Toate lucrarile se vor baza pe rasina si vor fi realizate de elevi, sub stricta supraveghere a specialistilor EMS”, a explicat Claudiu Baciu.
Proiectul ”Stagii de practica in domeniul constructiilor pentru 185 de elevi in regiunea Nord-vest” include stagii de pregatire de 3 luni, timp in care elevii vor alterna notiunile teoretice cu practica. Vor avea acces la proiect elevii din clasele a XI-a si a XII-a de liceu, elevii claselor a X-a si a XI-a din cadrul Scolilor Profesionale si elevii din toti anii de studiu pentru unitatile de invatamant postliceal.
”Pentru elevii nostri, cursul infiintat de EMS este o ramura complementara la specializarea standard pe care o avem in scoala. Suntem convinsi ca acest proiect va avea efecte atat la nivel personal cat si la nivelul comunitatii din care face parte scoala noastra. Este un beneficiu adus comunitatii din Poiana Turda iar pentru elevi este o sansa de a-si imbunatati calitatea vietii. Meseria pe care o vor invata ii va ajuta sa se integreze mai rapid in piata muncii”, a declarat Daniela Pirlea, directorul Scolii profesionale Poiana Turda, specializata in constructii si lucrari publice.
Scoala va respecta normele de siguranta sanitara si distantare fizica impuse de pandemie, utilizarea mastilor si a manusilor de protectie fiind o practica obisnuita in activitatea de aplicare a rasinilor profesionale.
Fondata in 2010, EMS Floor Group estimeaza pentru anul in curs afaceri de 11,4 milioane de euro, in crestere cu 22% fata de anul anterior. Compania isi propune ca pana in 2025 sa devina ”cel mai dorit angajator” din industria de profil in Uniunea Europeana si sa depaseasca pragul de 20 de milioane de euro cifra de afaceri.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMVideoConfAC-iulALLBIMhiltiman and machine
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
strabag nivel 1
leviatan
CONCEPT STRUCTURE
rigips
grundfos
MAKITA
CDS
Ubitech
leviatan
noark
Acvatot 2019
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
BALTIC
viarom
theda mar

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
econet
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica