Agenda Constructiilor
Vineri, 08 Decembrie 2023
Liebher
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Genesis Property: Angajatii romani considera productiva interactiunea la birou
Genesis Property: Angajatii romani considera productiva interactiunea la birou Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 26 Iul 2022 12:38
Angajatii isi reevalueaza prioritatile, ca urmare a provocarilor cu care s-au confruntat in ultimii ani, devenind mai atenti la echilibrul dintre viata profesionala si cea personala si, in acelasi timp, mai constienti de importanta coeziunii echipelor din care fac parte. Astfel, 53,4% dintre angajatii romani considera ca interactiunea cu colegii in afara biroului, la job sau in timpul liber, este benefica pentru productivitate si creste unitatea echipei, arata un sondaj initiat in 2022 de Genesis Property in randul a 1.180 de angajati din toata tara. Totodata, 90,2% considera ca existenta unor facilitati care sa stimuleze angajatii pentru a face activitati de grup sau in aer liber, in apropierea cladirii de birouri, ar avea efect pozitiv asupra lor la nivel personal, dar si asupra echipelor.
Importanta socializarii si a interactiunii intr-un cadru informal cu colegii a devenit tot mai importanta pentru evolutia profesionala si personala a oamenilor, mai ales in randul tinerilor care sunt la inceput de drum in cariera. 63% considera ca existenta in apropierea biroului a unor parcuri si spatii verzi ar ajuta la o mai buna relationare cu colegii de birou. Totodata, angajatii considera ca daca ar avea in proximitatea zonei unde lucreaza restaurante si cafenele (46%) sau zone dedicate socializarii in interiorul cladirilor de birouri (30%) ar reusi sa lege relatii mai bune cu colegii de birou si sa contribuie astfel la dezvoltarea echipei, mai arata sondajul Genesis Property.
In prezent, 2 angajati din 10 declara ca nu au in jurul biroului lor nicio facilitate de petrecere a timpului de dupa program sau de socializare. Alti 41,4% spun ca au restaurante si cafenele si tot putin peste 41% mentioneaza parcuri si zone verzi, in timp ce doar 8,8% beneficiaza de zone de activitati recreative. In viata de dupa birou, angajatilor romani le lipsesc cel mai mult plimbarile in natura (51%), interactiunile sociale cu colegii (29,2%) sau participarea la evenimente (31,5%), conform sondajului Genesis Property.
„Nivelul de productivitate la locul de munca este influentat in foarte mare masura de dinamica echipei si de starea de bine a oamenilor. Vedem ca angajatii romani si-ar dori un spatiu multifunctional care cuprinde atat birouri, cat si facilitati si experiente care sa incurajeze interactiunea si socializarea, imbunatatind echilibrul dintre viata profesionala si cea personala”, spune Maria Tudorica, Comercial Real Estate Manager in cadrul Genesis Property.
Tocmai pentru a raspunde tendintelor si nevoilor angajatilor din prezent si viitor, Genesis Property transforma parcul de business Novo Park in YUNITY Park, un concept nou de real estate care va include o padure urbana, spatii de co-living si co-working, un food hall, un amfiteatru exterior de evenimente, un centru pentru conferinte si multe alte destinatii premium pentru angajatii parcului.
Sondajul Genesis Property privind stilul de viata in birourile viitorului a fost desfasurat, la nivel national, in aprilie-mai 2022 prin platforma iVox, pe un esantion total de 1.180 de utilizatori de internet din Romania. Aproape 52% dintre participanti sunt barbati, aproape 60% au varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani, iar aproape 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMhiltiALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
Editia OCTOMBRIE 2023!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 178 (Octombrie 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CDS
Ubitech
noark
theda mar
viarom
grundfos
leviatan
strabag nivel 1
rigips
MAKITA
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
FRONTALE
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE
leviatan

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
ef-de-n
AICPS_30
BA 2023
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu