Agenda Constructiilor
Luni, 20 Martie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - HeidelbergCement pregateste noile generatii pentru a lucra in industria cimentului
HeidelbergCement pregateste noile generatii pentru a lucra in industria cimentului Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de AG&F 08 Sep 2021 09:21
Scoala de Ucenicie, proiect al companiei HeidelbergCement Romania, continua si anul acesta o traditie inceputa inca din 2014, si raspunde nevoilor pietei muncii de a forma personal bine pregatit, capabil sa preia responsabilitatile celor aflati la final de cariera. Astfel, in cadrul celei de-a patra editii, finalizata in luna august a acestui an, 15 ucenici au beneficiat de un program complex de pregatire profesionala pentru a obtine calificarea in meseria de „Operator camera comanda pentru fabrica de ciment”.
Timp de doi ani, participantii au urmat o pregatire completa, teoretica, dar si practica, sub indrumarea coordonatorilor de ucenicie, sefi sectie productie in cele trei fabrici de la Fieni, Tasca si Chiscadaga, cu implicarea unor formatori interni experimentati. Examenul final s-a derulat in fata unei comisii care a inclus si membri ai Autoritatii Nationale pentru Calificari si a cuprins un test de cunostinte teoretice, dar si o proba care a constat in derularea unor sarcini de operare camera comanda, in conditii care simulau perfect parametrii si conditiile reale dintr-o fabrica de ciment.
O industrie construita pe diversitate si incluziune
Cu toate ca programul s-a desfasurat in perioada pandemiei, activitatile au putut fi efectuate in cele mai bune conditii, cu respectarea calendarului lunar si derularea coerenta a sarcinilor de munca specifice meseriei.
Un element de noutate al generatiei care tocmai intra pe piata muncii este acela ca, pentru prima oara in istoria proiectului, grupa a fost formata predominant din femei, acest lucru demonstrand inca o data ca industria cimentului este una deschisa spre diversitate si incluziune, iar generatiile aflate la inceput de drum sunt dornice sa isi urmeze pasiunile, dincolo de orice stereotipuri.
14 absolventi ai programului au primit oferte de angajare din partea HeidelbergCement Romania.
„Cresterea noilor generatii de specialisti este preocuparea fundamentala a oricarei companii dornice sa-si creeze un viitor solid. Parte a strategiei noastre de resurse umane, HeidelbergCement Romania are o preocupare constanta in a avea oameni bine pregatiti si familiarizati cu activitatile specifice fabricii de ciment.” a declarat Florian Aldea, director general HeidelbergCement Romania.
Din 2014 HeidelbergCement Romania pregateste profesionisti
Scoala de Ucenicie HeidelbergCement a fost lansata in anul 2014. Acest program de formare profesionala prin ucenicie a fost pus in practica din nevoia de a gasi tineri dornici sa invete o meserie si sa beneficieze de expertiza profesionala a persoanelor care se pregatesc sa iasa din industrie. HeidelbergCement Romania si-a luat angajamentul de a dezvolta o comunitate puternica de specialisti, implicandu-se activ in educatia si sustinerea de programe dedicate incurajarii performantei acestora.
 
VideoConfAC-iulALLBIMTERAPLASTman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
strabag nivel 1
CDS
CONCEPT STRUCTURE
BALTIC
viarom
Ubitech
FRONTALE
BMI_Icopal
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
leviatan
theda mar
rigips
hilti
CELCO 2020
Acvatot 2019

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023