Agenda Constructiilor
Sambata, 10 Iunie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - HOLCIM: 120 de studenti vor participa la proiectul "Profesii Bine Cimentate"
HOLCIM: 120 de studenti vor participa la proiectul "Profesii Bine Cimentate" Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 13 Ian 2023 12:24
Scoala de Valori alaturi de Grupul Holcim Romania lanseaza a III-a editie a proiectului „Profesii Bine Cimentate”, cu scopul de a facilita integrarea pe piata muncii a studentilor cu profil tehnic, de a face cunoscuta tinerilor cariera in domeniul constructiilor, dar si pentru a le prezenta oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala.
Proiectul se adreseaza studentilor din anii II, III si IV de la facultatile tehnice si masterat din urmatoarele centre universitare: Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Baia Mare, Craiova, Iasi, Oradea, Petrosani, Pitesti si Timisoara, si care studiaza urmatoarele specializari: Chimie si Inginerie Chimica, Inginerie Mecanica, Electronica si Automatizari, Inginerie Miniera, Constructii Civile si Industriale, Cai Ferate Drumuri si Poduri, SSM & Mediu, Electromecanica & Electrica si Energetica. Studentii se pot inscrie in proiect pana pe 26 februarie 2023, accesand pagina proiectului aici.
In perioada inscrierilor, tinerii care sunt pasionati de domeniul tehnic si vor sa afle mai multe despre cum este sa fii angajat, ce oportunitati sunt pe piata muncii, dar si despre inovatiile din sectorul constructiilor, pot sa participe la trei webinarii online cu profesionisti ai Grupului Holcim Romania si din mediul academic.
Cei 120 de participanti selectati isi vor dezvolta abilitatile personale prin intermediul celor sase ateliere de soft skills, precum: Valori personale si universale, Inteligenta Emotionala, Branding Personal, Viitorul locurilor de munca in industria cimentului si egalitatea de gen, Intraprenoriat si Eficienta personala.
Alina Cristea, Manager CSR si Programe Educationale in cadrul Grupului Holcim Romania: „Educatia este un pilon important din strategia noastra de sustenabilitate, iar proiectul Profesii Bine Cimentate s-a dovedit un real catalizator de potential pentru studentii cu profil tehnic. Ne bucuram sa continuam misiunea noastra si in acest an, asigurand, ca de fiecare data, oportunitatea ca unii dintre tinerii prezenti in program sa devina ulterior colegii nostri, urmand o cariera intr-o industrie extrem de competitiva si dinamica.”
Profesionistii din cadrul Holcim Romania le vor fi alaturi participantilor in sapte atelierele de technical skills, acolo unde isi vor corela cunostintele dobandite in facultate cu cerintele din domeniul tehnic. Atelierele tehnice vizeaza: Ingineria Chimica, Mine, Mecanica, Automatizari, Productie Betoane & Agregate, Prefabricate & BCA, SSM & Mediu.
Profesii Bine Cimentate este un program complementar ce integreaza ateliere de dezvoltare personala si atelierele tehnice desfasurate la punctele de lucru Holcim Romania. Atelierele de dezvoltare personala sunt gratuite si sustinute de traineri cu experienta in domeniu, din echipa Scoala de Valori. Rolul atelierelor este de a le oferi studentilor contextul de a-si descoperi abilitatile si talentele pentru viitoarea cariera. Atelierele tehnice vin in completarea celor de dezvoltare prin componenta practica. Studentii petrec cinci zile la unul dintre punctele de lucru Holcim alese de ei, alaturi de specialisti, unde pun in practica ceea ce invata la facultate. De asemenea, ei invata cum functioneaza o fabrica de ciment, ce roluri cheie indeplinesc specialistii Holcim si vad intregul proces de productie al cimentului”, mentioneaza Crina Bonea, manager de proiect, Scoala de Valori.
La final celor doua sesiuni de ateliere, 32 de studenti vor avea oportunitatea de a participa in perioada 15 iulie - 15 octombrie la un program de internship platit. Studentii vor fi ghidati de catre un mentor din departamentul ales pentru practica. Pe parcursul programului, ei vor beneficia si de cazare sau de o indemnizatie pentru costul chiriei. Programul de internship va viza urmatoarele specializari: Chimie si Inginerie Chimica, Inginerie Mecanica si Mecatronica, Electronica si Automatizari, Inginerie Miniera, Constructii Civile, Drumuri, Poduri si Cai Ferate, Sanatate si Securitate in Munca, Mediu si Constructii & Chimie (silicati). Participantii isi vor desfasura activitatea la Alesd, Campulung si punctele de lucru Somaco.
In editia anterioara, 100 de studenti au participat la atelierele de dezvoltare personala, iar in a doua etapa, 30 de studenti au inteles ce inseamna domeniul tehnic prin participarea la atelierele desfasurate de profesionistii Holcim. 15 studenti au urmat programul de internship. Cei mai multi dintre aplicantii de anul trecut si-au dorit sa aprofundeze notiunile teoretice predate la facultate, sa invete lucruri noi din domeniul studiat, dar si sa inteleaga ce inseamna o cariera in domeniul tehnic.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMman and machineVideoConfAC-iulvailanthilti
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
MAI 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 174 (Mai 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
rigips
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
theda mar
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CDS
MAKITA
leviatan
leviatan
Ubitech
grundfos
viarom
BALTIC
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023