Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Holcim ajuta la dezvoltarea invatamantului din zonele limitrofe fabricilor de ciment
Holcim ajuta la dezvoltarea invatamantului din zonele limitrofe fabricilor de ciment Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 05 Oct 2020 14:23
Holcim Romania, impreuna cu Scoala de Valori, a derulat in acest an programul “Smart Teacher”, trecand de la atelierele fizice la sesiunile virtuale, facilitate de trainerii specializati in formarea cadrelor didactice pentru predarea online.
Astfel, peste 40 de profesori din zonele in care compania are fabrici de ciment, Alesd si Campulung, au deprins competentele digitale necesare predarii online, extrem de importante in acest an scolar.
Eforturile dascalilor sunt apreciate de catre Holcim Romania, iar Ziua Internationala a Profesorului (5 octombrie) este o ocazie buna de a recunoaste inca o data meritele pe care acestia le au in formarea generatiilor viitoare de profesionisti. Prin aceasta initiativa, compania a reusit sa le ofere un cadru informal de invatare a instrumentelor digitale, necesare in contextul actual.
Tinand cont de preocuparea crescuta pentru scoala online, precum si de dificultatile cu care s-au confruntat profesorii, elevii si parintii, deopotriva, atelierele digitale din cadrul Smart Teacher au oferit participantilor cunostintele de care aveau nevoie.
“Holcim Romania si-a propus sa contribuie la dezvoltarea invatamantului din cele doua comunitati locale din jurul fabricilor noastre de ciment. Prin acest proiect am facilitat accesul cadrelor didactice la platforme si instrumente online de invatare, astfel incat profesorii sa asigure calitatea derularii procesului educational. Pe termen lung, sustinem pregatirea viitorilor profesionisti. Elevii din cele doua comunitati, care au pasit intr-un an scolar aparte, sunt beneficiarii finali ai acestui program”, a declarat Madalina Craciunescu, Director Organizatie si Resurse Umane in cadrul Holcim Romania.
Cerintele actuale de predare au generat multe provocari, atat dascalilor, cat si elevilor si parintilor. In cadrul proiectului, profesorii au invatat noi tehnici si instrumente specifice mediului educational digital, inlocuind tabla si creta cu ecranul si tastatura calculatorului/laptopului, iar la final si-au insusit notiuni noi de predare, precum prezentari interactive create pe platforma MozaBook, orar transpus in calendar si clase online gazduite pe platforma Google.
“Desfasurarea activitatilor online a fost o provocare pentru toti. Am ales sa ma informez si sa descopar instrumente noi de predare. Am vrut sa invat cum sa realizez materiale potrivite varstelor copiilor, cum sa le mentin interesul si sa vorbesc pe limba lor, de la distanta, in acesta noua realitate”, a marturisit unul dintre profesorii participanti la proiectul “Smart Teacher Digital”.
Proiectul “Smart Teacher”, desfasurat pentru al doilea an consecutiv de Holcim Romania impreuna cu Scoala de Valori, a avut loc in perioada ianuarie-august a acestui an si s-a adresat profesorilor din comunitatile in care compania detine doua fabrici de ciment - Alesd (judetul Bihor) si Campulung Muscel (judetul Arges) - dar si in zonele din apropierea acestora.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
gamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulALLBIMTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
cv water 2021
hidroplasto
rigips
CELCO 2020
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
Acvatot 2019
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere