Agenda Constructiilor
Marti, 20 Octombrie 2020
GRUNDFOS
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - TeraPlast sustine invatamantul dual ca parte a strategiei de sustenabilitate
TeraPlast sustine invatamantul dual ca parte a strategiei de sustenabilitate Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 04 Feb 2020 16:19
Grupul TeraPlast, cel mai mare producator roman de materiale de constructii, se implica, alaturi de Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistrita si Primaria Bistrita, in formarea viitoarelor generatii de angajati, prin intermediul programului de invatamant profesional dual, urmand astfel strategia de CSR a Grupului - Impreuna Cladim Romania.
„TeraPlast are o strategie de dezvoltare pe termen lung, bazata pe o echipa motivata si orientata spre performanta. Consideram ca acest parteneriat este un pas inainte pentru sustinerea obiectivului nostru si pentru a creste angajabilitatea absolventilor. Prin acest parteneriat ne propunem sa pregatim viitoarele generatii de angajati ai Grupului TeraPlast. Consideram ca situatia actuala de pe piata muncii a creat necesitatea unei colaborari mai stranse intre operatorii economici si institutiile de invatamant, cu actiuni concrete si eficiente, cum este si cazul invatamantului dual”, a declarat Mihaela Anca, director de resurse umane in cadrul TeraPlast.
Programul va avea o durata de 3.5 ani si va include etapele de informare si promovare, recrutarea, selectia si admiterea candidatilor si perioada efectiva de formare profesionala prin invatamant dual, la finalul careia elevii vor sustine un examen de certificare a calificarii.
„Necesitatea invatamantului dual a rezultat in principal din nevoia tot mai stringenta de forta de munca calificata a operatorilor economici. Pentru anul scolar 2020-2021, la Liceul Tehnologic Grigore Moisil din Bistrita avem propuse 3 calificari si ne asteptam sa ajungem la un numar de 84 de elevi implicati in invatamantul dual. In ce priveste colaborarea noastra cu TeraPlast ne asteptam la un dialog constructiv si promptitudine pentru o buna pregatire a elevilor si a viitorilor angajati ai TeraPlast, precum si implicarea tutorilor de practica in pregatirea elevilor”, a declarat Prof. ing Mihai-Moldovan Sipos, Director adjunct Liceul Tehnologic Grigore Moisil.
Astfel, in anul scolar 2020-2021, un grup de 21 de elevi de clasa a IX-a vor incepe stagiul de pregatire practica in cadrul companiei, pentru a obtine calificarea „Operatori la masini cu comanda numerica” si vor primi o bursa lunara de 200 lei, suplimentar fata de bursa acordata din fonduri publice. In plus, pentru motivarea elevilor, in fiecare an, 3 dintre cei mai implicati elevi vor beneficia de un premiu de performanta in valoare de 500 lei.
Grupul TeraPlast va fi reprezentat in consiliul de administratie al unitatii de invatamant si va participa, prin specialistii sai, la stabilirea si realizarea planificarii strategice a unitatii de invatamant, la stabilirea probelor si elaborarea procedurii de admitere a candidatilor pentru locurile din invatamantul dual, precum si la poiectarea curriculumului si organizarea procesului de pregatire si evaluare a elevilor.
Ulterior, un tutore de practica din cadrul Grupului TeraPlast va fi cel care va coordona formarea profesionala a elevilor, alaturi de un cadru didactic coordonator. Dupa ce elevii vor primi informatiile teoretice necesare in cadrul unitatii de invatamant, ei vor trece la stagiile practice in cadrul companiei TeraPlast.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKCOVID-19ALLBIMelmas_1octVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
ERBASU CONSTRUCT
hilti
ssab ag antrepriza generala
strabag nivel 1
CELCO 2020
Acvatot 2019
rigips

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
econet
AHK 2018
ef-de-n
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere