Agenda Constructiilor
Joi, 25 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Piata Muncii & Resurse Umane - Work Trend Index 2023: Solutiile moderne de AI vor simplifica munca in viitor
Work Trend Index 2023: Solutiile moderne de AI vor simplifica munca in viitor Imprimare Email
Piata Muncii & Resurse Umane Publicat de Stelian DINCA 11 Mai 2023 11:41
Microsoft a publicat noi date in editia de anul acesta a raportului Work Trend Index: "Will AI Fix Work?" - un studiu care arata ca ritmul de lucru a accelerat mai mult decat pot oamenii sa tina pasul si are impact asupra inovatiei. Potrivit cercetarii, solutiile moderne de inteligenta artificiala vor usura munca, iar organizatiile care le vor integra rapid vor vedea cresteri atat in ceea ce priveste productivitatea, cat mai ales creativitatea.
"Solutiile moderne de inteligenta artificiala ne vor ajuta sa reducem efortul depus pentru realizarea sarcinilor noastre de lucru si sa fim mai creativi", declara Satya Nadella, presedinte si CEO al Microsoft. "Exista o oportunitate enorma, iar instrumentele bazate pe AI pot sa contribuie la reducerea datoriei digitale, incurajand angajatii sa isi formeze sau sa isi imbogateasca aptitudinile in materie de inteligenta artificiala".
Work Trend Index scoate in evidenta trei concluzii importante pentru liderii de afaceri care vor sa integreze solutiile de inteligenta artificiala in organizatiile lor:
1. Datoria digitala afecteaza inovatia - cu totii avem datorii digitale: volumul de date, e-mailuri si mesaje ne-au depasit capacitatea de a le procesa. Putem comunica intr-un mod mai eficient, si este nevoie sa facem asta, cu atat mai mult cu cat timpul petrecut pentru a gestiona aceasta datorie digitala poate fi folosit pentru a face munca mai creativa. 64% dintre angajati nu au suficient timp si energie pentru a-si duce sarcinile de lucru la bun sfarsit, fiind de 3,5 ori mai predispusi sa aiba dificultati in a fi inovatori sau a gandi strategic. In acelasi timp, raportul arata ca utilizatorii Microsoft 365 petrec in medie 57% din timp comunicand si doar 43% din timp creand.
2. Exista un nou raport intre angajati si AI - pentru angajati, reducerea volumului de munca este mai importanta decat temerile legate de pierderea locului de munca, iar managerii vor ca instrumentele de inteligenta artificiala sa vina in sprijinul angajatilor, nu sa ii inlocuiasca. 49% dintre oameni se arata ingrijorati de faptul ca solutiile de inteligenta artificiala ii vor inlocui, dar, in acelasi timp, 70% dintre ei ar utiliza aceste instrumente pentru a-si usura munca. De fapt, liderii de afaceri sunt de 2 ori mai dornici sa integreze solutii de inteligenta artificiala pentru a spori productivitatea angajatilor, mai degraba decat pentru a reduce numarul lor.
3. Fiecare angajat are nevoie de competente din sfera AI - fiecare angajat, nu doar expertii in domeniul inteligentei artificiale, va avea nevoie de noi competente de baza, pentru a-si putea desfasura activitatea zilnica. 82% dintre liderii de afaceri anticipeaza ca angajatii vor avea nevoie de noi competente in era AI. De asemenea, din martie 2023, in SUA, anunturile pentru locuri de munca publicate pe LinkedIn care mentioneaza GPT au crescut cu 79% de la an la an. Acest nou set de competente digitale necesare, centrat pe inteligenta artificiala, va avea un efect de unda si va fi inclus in orice, de la CV-uri la anunturile de locuri de munca.
Microsoft extinde accesul la versiunea de preview a Microsoft 365 Copilot si aduce noi functii
La inceputul acestui an, a fost lansat Microsoft 365 Copilot, care aduce noi functii de inteligenta artificiala in aplicatiile pe care milioane de oameni le folosesc zilnic: Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Microsoft Teams si multe altele. Pe 9 mai, Microsoft a anuntat ca extinde accesul la versiunea de preview a Microsoft 365 Copilot si ca vor exista noi functii.
"Ritmul si volumul de munca au crescut exponential si depasesc capacitatea oamenilor de a tine pasul", sustine Jared Spataro, CVP, Modern Work and Business Applications. "Intr-o lume in care creativitatea este noua productivitate, datoria digitala este mai mult decat un inconvenient - devine o amenintare la adresa inovatiei. Solutiile moderne de inteligenta artificiala vor reduce volumul de munca, astfel ca noi ne vom putea concentra mai mult asupra sarcinilor cu adevarat importante".
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
SISECAMhiltiALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 183 (Iunie/Iulie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
theda mar
MAKITA
SIGM
siniat
CDS
rigips
leviatan
noark
BogArt
konsent
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
quadratum
CONCEPT STRUCTURE
SSAB
concelex
viarom
ness project
EDIT-Structural
strabag nivel 1
Acvatot 2019
Arduro

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
AICPS_30
top 500
top 500
ef-de-n
econet

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander