Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - ANALIZA - Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din aluminiu pe anul 2022

Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din aluminiu pe anul 2022
Analiza pietei fabricantilor de tamplarie din aluminiu pe anul 2022
PDF, 4 pag A4
Pret: 48 EUR + TVA
Introduceti codul de descarcare:

Codul de descarcare poate fi obtinut prin:
Domeniul: TAMPLARIE ALUMINIU
Editor: Agenda Constructiilor & Fereastra - Camelia Pantel
Data actualizare: 07 apr 2022
Sumar: click aici
Situatie incerta pentru fabricantii de tamplarie din aluminiu
Dupa ce si in intervalul 2018-2019 au continuat sa-si restructureze activitatea, inregistrand o crestere indelung asteptata, in 2020 si 2021, managerii firmelor ce activeaza in bransa producatorilor de tamplarie din aluminiu/ otel si/sau pereti cortina, luminatoare si alte constructii speciale au fost nevoiti sa se confrunte cu efectele neasteptate ale pandemiei de Covid-19, inregistrand in cel mai bun caz rezultate eterogene, desi afacerile le-au fost afectate intr-o masura ceva mai redusa, comparativ cu alte domenii economice. Declansarea razboiului din Ucraina pare insa ca a anulat toate planurile de afaceri, mai ales ca efectele unui conflict militar de o asemenea amploare, in Europa si in lume, nu pot fi momentan evaluate si doar se presupune ca vor fi de durata. Trebuie insa afirmat si ca societatile din domeniu au avut un punct de referinta optim, reusind anterior sa-si consolideze succesiv afacerile, pe fondul finalizarii recesiunii din constructii.
De asemenea, a fost bine ca, inclusiv in 2021, planurile de afaceri au ramas caracterizate de prudenta, astfel incat, pentru a-si utiliza capacitatile in conditii de profitabilitate, s-a remarcat o accentuare a trendului ultimilor ani, ce presupune orientarea vizibila a firmelor specializate din tara noastra spre proiectele de mari dimensiuni. Insa, orice fel de planuri anterioare, constituite pe termen mediu sau lung, au fost infirmate odata cu declansarea si accentuarea pandemiei mondiale de coronavirus, dar mai ales pentru ca, dupa o perioada de doi ani, la finalul caruia s-ar fi putut intra intr-un interval post-pandemic de recuperare, in februarie 2022 Federatia Rusa a declansat un conflict militar, care se anunta a fi de durata, in Ucraina. Abia pe termen lung, se estimeaza ca pe piata de profil, in absenta unor derapaje de natura macroeconomica (si fara tulburarile actuale extrem de grave, de natura politico-sociala si geo-strategica, amplificate de pandemie si de razboi), ascensiunea ar putea fi reluata in mod sustinut. Chiar si discutiile despre energia verde sau planul "Green Deal" au fost suspendate, intrucat tarile din UE (si intr-o masura mai mica SUA) este necesar sa-si reduca rapid dependenta fata de gazul natural si petrolul provenite din Federatia Rusa.
In lipsa unor date certe referitoare la acest domeniu de activitate, unele informatii disponibile la Eurostat confirma ca, pentru codul PRODCOM aferent tamplariei din aluminiu, cota certificata din 2020 pentru usi, praguri pentru usi, ferestre si rame ale acestora, din aluminiu, insumeaza 317.361 de unitati, in valoare de peste 63,35 milioane de euro, iar pe baza unor estimari ale Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza (CNSP), ce se refera la evolutia volumului lucrarilor de constructii, se pot contura anumite previziuni si in ceea ce priveste productia de ansambluri. Astfel, se presupune ca, in 2021, productia de tamplarie din aluminiu (respectiv a tuturor elementelor mentionate anterior) nu a depasit 320.000 de unitati (cu o valoare de 66,9 milioane de euro), majorandu-se astfel nivelul valoric/cantitativ din 2020, iar in acest an se va situa la 325.500 de unitati si 71,7 milioane de euro.
Analiza include, de asemenea, opiniile managerilor unor companii reprezentative, precum Alusystem, Extrem Aluminiu, Frontal Production Rumänien, Inter Max, Lipoplast, Melcret, Nacon Invest, Prima Glass, Systal Construct, TC Pro Aluminium, YTP Fenêtre si Zog.
Varianta demonstrativa: click aici!
Descriere:
Colectia de articole tematice include materialele redactionale publicate in cadrul revistei Fereastra la sectiunea dedicata analizelor de piata anuale in domeniu. Sunt incluse date statistice, analize si comentarii ale reprezentantilor unora din cele mai importante companii producatoare de tamplarie termoizolanta din aluminiu, firme de executie a fatelor cortina, companii ce presteaza servicii de vopsire in camp electrostatic si altele.
Informatii suplimentare:
Urmatoarea analiza tematica a pietei producatorilor de tamplarie din aluminiu va fi disponibila in trimestrul al doilea din 2023.
Copyright 2010 Rampa Invest - Agenda Constructiilor & Fereastra (editor). Toate drepturile rezervate.

NOTIFICARE: Informatiile cuprinse in documente sunt protejate de legea dreptului de autor si, in consecinta, nu pot fi copiate sau reproduse, reconfigurate, transmise, transferate, difuzate, redistribuite sau revandute in orice scop, in intregime sau partial, in orice forma sau prin orice metoda/mijloace, de orice persoana, fara acordul prealabil si in scris al editorului [citeste mai mult]
Platile se realizeaza prin portalul de plati securizat
hiltiSISECAMALLBIMABONARE REVISTE
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE

Cautare documente

Cauta :Categoria
Domeniul
CONCEPT STRUCTURE
rigips
strabag nivel 1
Ubitech
EDIT-Structural
Arduro
SSAB
theda mar
SIGM
noark
BogArt
concelex
konsent
Acvatot 2019
leviatan
viarom
quadratum
CDS
siniat
ness project
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n
AICPS_30

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander