Agenda Constructiilor
Joi, 06 Mai 2021
 
Home - Stiri - PREMIILE EURO-CONSTRUCTII - EURO-CONSTRUCTII 2015: Sapte trofee si diplome de excelenta, in domeniul proiectarii
EURO-CONSTRUCTII 2015: Sapte trofee si diplome de excelenta, in domeniul proiectarii
Premiile EURO-Constructii Publicat de Elena Icleanu 29 Mai 2015 17:17
Un numar total de sapte companii si asociatii au fost laureate cu trofeul EURO-Constructii in cadrul festivitatii ce a avut loc la data de 25 mai 2015, la hotelul Radisson Blu, din Bucuresti. Trei dintre acestea au fost laureate in cadrul sectiunii Reliable Brands (marci de incredere), alte trei la categoria Sustenabilitate & CSR si una singura a primit premiu in cadrul sectiunii de Inovatii si Tehnologii.
Prima organizatie laureata cu trofeul EURO-Constructii in cadrul sectiunii Reliable Brands este reprezentata de Ordinul Arhitectilor din Romania (OAR), reprezentata de arh. Serban Tiganas, in calitate de presedinte. Asociatia reprezinta interesele arhitectilor din Romania, devenind, in cei aproape 15 ani de existenta, principalul for al arhitectilor din Romania. Este o organizatie de tip ONG, infiintata prin lege, care are ca scop principal asigurarea calitatii in derularea procesului de proiectare / arhitectura in diversele etape ale executiei unei constructii, incepand de la proiect si realizare, pana la partea de urbanism si sistematizare a teritoriului. Totodata, OAR da dreptul de semnatura in cazul unor documentatii de autorizatii de construire, devenind, astfel, o marca de incredere pentru cele mai multe proiecte realizate de arhitectii din Romania.
Tot in cadrul sectiunii Reliable Brands a primit trofeul EURO-Constructii compania Aecom Ingenieria, premiul fiind ridicat de Alfredo Biosca, Country Manager in cadrul companiei specializate in servicii de consultanta si inginerie pentru proiecte complexe din constructii si alte sectoare. Aecom si-a creat brandul pe baza impactului pozitiv asupra comunitatilor. Cu aproape 100.000 de angajati - incluzand ingineri, arhitecti, urbanisti si experti in management - este un grup care, in urma achizitiei companiei URS in anul 2014, este prezent in mai mult de 150 de tari, oferind pietelor o combinatie de resurse, cunostinte si inovatie. O companie inclusa in topul Fortune 500, a avut o cifra de afaceri de 19,2 miliarde dolari in 2014 (incluzand URS). Anul acesta, compania a intrat si in topul celor mai admirate companii din lume. Grupul este activ in Romania din anul 2002, prin intermediul diferitelor companii predecesoare, avand o echipa locala formata din peste 160 de angajati. Marca AECOM a fost creata si dezvoltata pornindu-se de la impactul pozitiv pe care compania il are asupra comunitatilor, valorile de baza ale acesteia fiind oamenii, partenerii, excelenta, integritatea, siguranta si inovatia.
Cea de-a treia firma laureata in cadrul sectiunii Reliable Brands este reprezentata de Nemetschek Romania Sales & Support, furnizorul unei game complete de solutii pentru proiectarea in arhitectura si constructii. Trofeul i-a fost inmanat directorului general al companiei, Dan Moraru. Nemetschek Romania si-a inceput activitatea in anul 1993 si a furnizat, pana in prezent, licente unui numar de peste 2.000 de proiectanti, printre care se afla ISPH SA, ISPE SA, Metroul SA, Proiect Bucuresti SA, Plan 31, POPP si Asociatii SRL, Search Corporation etc. Nemetschek Romania furnizeaza o gama completa de solutii pentru proiectarea in arhitectura si constructii. Toate programele pe care le comercializeaza, impreuna cu documentatia aferenta, sunt complet traduse in limba romana si adaptate standardelor de proiectare si constructii aflate in vigoare in Romania.
 
Distinctii acordate pentru promovarea proiectarii sustenabile
Cele trei organizatii laureate cu trofeul EURO-Constructii in cadrul sectiunii Sustenabilitate & CSR sunt reprezentate de Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania (AAECR), Buildings Performance Institute Europe (BPIE) si Epstein - Architecture & Engineering - Bucuresti.
AAECR, asociatie reprezentata la eveniment de presedintele acesteia, prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, reprezinta interesele auditorilor energetici. Este o persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial si independenta, ce activeaza in domeniul eficientei energetice si al efectelor asupra mediului al cladirilor (constructiile in sine si instalatiile acestora). Scopul activitatilor desfasurate urmareste definirea, promovarea si sustinerea unor politici/programe energetice si de protectie a mediului, corelate dezvoltarii economice durabile. Organizatia desfasoara numeroase activitati in raport cu autoritatile locale, centrale si clientii finali pentru promovarea eficientizarii energetice a cladirilor, in vederea reducerii consumului energetic si in scopul realizarii tintelor stabilite de Uniunea Europeana prin politicile de energie si mediu.
Trofeul acordat institutului BPIE a fost ridicat de Serban Danciu, Country Manager-ul organizatiei specializate in elaborarea de politici in domeniul performantei energetice a cladirilor. Institutul BPIE a fost infiintat in 2010 si reprezinta o organizatie comunitara neguvernamentala, ce are ca obiectiv declarat imbunatatirea caracteristicilor de consum specific cladirilor, in vederea diminuarii emisiilor de dioxid de carbon. BPIE actioneaza ca un centru international de expertiza pe temele mentionate anterior si este infiintat de Climate Works, European Climate Foundation si Consiliul European pentru Eficienta Energetica. In prezent, activitatea curenta vizeaza, in principal: definirea exacta a nivelurilor optime de cost pentru indeplinirea cerintelor esentiale minime (atat la constructiile noi, cat si in cazul celor existente); certificarea performantelor energetice (EPC); stabilirea exigentelor pentru cladirile din categoria nZEB; finantarea lucrarilor de reabilitare.
La aceeasi sectiune a fost laureata si compania Epstein Architecture & Engineering, care primeste trofeul pentru proiectare sustenabila pentru al doilea an consecutiv, ridicat si de aceasta data de Randy Tharp, Managing Director al biroului din Romania. Cu sediul in Chicago, un birou regional intern in New York si filiale internationale in Varsovia (Polonia) si in Bucuresti, compania Epstein este specializata in arhitectura, design interior, inginerie si constructii. In cei noua ani de activitate pe piata autohtona, compania a dezvoltat proiecte pentru companiile Lufkin Industries, Cameron International, WDP Development, Emerson, Star Foods Romania, Petrom, Aversa Manufacturing etc. La nivel national, Epstein este una dintre putinele companii de proiectare care s-a implicat in initiativele "verzi" de transformare a mediului si de eficientizare energetica.
 
AICPS - premiata la sectiunea Inovatii si Tehnologii
Asociatia Inginerilor Constructori Proiectanti de Structuri (AICPS), reprezentata de Traian Popp in calitate de presedinte, a fost laureata cu trofeul EURO-constructii la sectiunea de Inovatii si Tehnologii pentru intreaga activitate, in care a introdus pe piata locala a constructiilor in mod permanent solutii de proiectare inovatoare. AICPS reprezinta interesele proiectantilor de structuri, fiind o organizatie profesionala prin care sunt promovate cele mai inovatoare solutii de proiectare. Inginerii constructori proiectanti de structuri, verificatorii si expertii au o misiune foarte dificila, fiind responsabili de siguranta constructiilor si, implicit, a vietilor oamenilor. Greselile sau abaterile care privesc siguranta constructiilor pot produce dezastre, iar siguranta de care beneficiem cu totii din acest punct de vedere confera acestei profesii un statut aparte.
***
Cu prilejul Conferintei Internationale despre Constructii Sustenabile si Eficienta Energetica EURO-Constructii (editia a cincea) si Conferintei Internationale despre Sisteme de Tamplarie si Fatade EURO-Fereastra (editia a opta), evenimente ce se vor derula in paralel pentru a cincea oara consecutiv, la data de 24 mai 2016, in cadrul Salii Atlas a Radisson Blu Hotel, din Capitala, va avea loc gala premiilor EURO-Constructii si gala premiilor EURO-Fereastra, festivitate ce face parte integranta din cadrul ambelor manifestari. In consecinta, anul viitor, cele mai importante companii din sectorul de constructii/ instalatii, din domeniile conexe, respectiv firme furnizoare de sisteme pentru tamplarie, producatori de ansambluri finite, de fatade cortina si geam termoizolant, asociatii si institutii relevante etc. vor primi trofeul EURO-Constructii sau trofeul EURO-Fereastra si/ sau diplome de excelenta - Award of Excellence. Pentru informatii suplimentare, click aici!
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala
rigips
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AHK 2018
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere