Agenda Constructiilor
Vineri, 19 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ANALIZA: Peste 28 miliarde USD pe piata globala de scule electrice, in 2013
ANALIZA: Peste 28 miliarde USD pe piata globala de scule electrice, in 2013
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 22 Mar 2010 10:02
Cererea globala de scule electrice va consemna o crestere anuala de 3,7% pana in anul 2013, cand va ajunge la o valoare de 28 miliarde USD, conform unui studiu al companiei de cercetare Freedonia. Cererea va fi dominata si in viitor, de segmentul utilizatorilor profesionisti, care vor reprezenta aproximativ 70% din consumatori. Dupa ce sectorul de profil a consemnat o crestere sustinuta pana in 2007, recesiunea din 2008 (cand cererea din domeniu a fost de 24,1 miliarde USD) a avut un impact sever asupra companiilor din domeniu, ale caror cifre de afaceri s-au diminuat considerabil in 2008 si 2009. Anul 2010 va fi unul de tranzitie pe piata de scule electrice, majoritatea firmelor specializate anticipand o stabilizare a cererii, ce va pregati reluarea ascensiunii din 2011. Potrivit unui raport al firmei britanice AMA Research, revenirea pietei de scule electrice va fi sustinuta de dezvoltarea de noi produse si scurtarea ciclurilor de inlocuire ale acestora, cu scopul de a impulsiona activitatile de productie. In ceea ce priveste structura livrarilor, cea mai mare cota de piata este detinuta de masinile de gaurit, ciocanele rotopercutoare si cele demolatoare, o pondere importanta in vanzarile firmelor fiind detinuta si de produsele specifice segmentului de tamplarie si prelucrare a lemnului. Referitor la tendintele in dezvoltarea noilor produse, accentul va fi pus, in viitor, pe reducerea vibratiilor resimtite la nivelul bratului in momentul utilizarii, precum si a zgomotului si emisiilor de praf. Introducerea tehnologiilor pe baza de acumulatori litiu-ion va continua sa impulsioneze dezvoltarea produselor din aceasta gama in detrimentul celor alimentate de la retea. Alti factori care influenteaza evolutia sectorului de scule electrice, in special in ceea ce priveste preturile, sunt reprezentati de importuri, fluctuatiile cursului de schimb monede nationale - euro / dolar si cresterea costurilor cu energia si materia prima.
Cele mai mari cresteri, in Brazilia, Rusia, India si China
Cele mai importante evolutii vor fi raportate in Brazilia, Rusia, India si China, unde vor fi consemnate cresteri anuale de 6%, datorita continuarii tendintelor ascendente de pe pietele de constructii, dar si a sporirii productiei industriale. Totodata, cresterile din Rusia si Brazilia se vor situa peste aceasta medie, sustinute de inmultirea activitatilor de reparatii din constructii, mai ales avand in vedere faptul ca majoritatea cladirilor din Rusia au fost construite in perioada URSS (in special in intervalul 1950 - 1960) si necesita reparatii capitale. In Asia, productia de scule electrice va continua tendintele pozitive gratie sectorului manufacturier din China, de pe piata locala urmand a se exporta, in 2013, o treime din necesarul global de astfel de echipamente - in SUA si in regiunea Asia-Pacific. Pe de alta parte, vanzarile de scule electrice din Europa de Est vor fi datorate cresterii cererii domestice si cresterii exporturilor in Occident. Liderul pietei vest-europene de profil va fi, conform analizei AMA Research, Marea Britanie, pentru 2013 fiind estimata o valoare a sectorului specific de 233 milioane de lire sterline. Evolutia pietei de scule electrice din SUA se va situa sub previziunile globale, aceasta urmand a creste, anual, cu maximum 3,3% pana in 2012, cand va atinge o valoare de 14,5 miliarde USD. Principala tendinta caracteristica a sectorului american este majorarea numarului utilizatorilor de sex feminin, in special in sectorul de bricolaj.
Printre cele mai importante companii din domeniu pot fi mentionate: Axminster Power Tool Centre, B&Q, Black & Decker, Clarke Power Products, Cromwell Tools, Dewalt Industrial Power Tools Company, Draper Tools, Hilti, Hitachi Power Tools, Makita, Metabo, Robert Bosch, Screwfix, Wolseley etc.
 
ABONARE REVISTEALLBIMSISECAMRAWLPLUG
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
siniat
viarom
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
rigips
ness project
strabag nivel 1
concelex
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
Ubitech
quadratum
CDS
noark
EDIT-Structural
leviatan

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
top 500
AICPS_30
econet
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander