Agenda Constructiilor
Luni, 02 Octombrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - CEMACON: Afacerile companiei au crescut cu 21% in primul trimestru din anul 2021
CEMACON: Afacerile companiei au crescut cu 21% in primul trimestru din anul 2021
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 28 Mai 2021 06:30
Producatorul de caramida Cemacon a inregistrat o crestere de 21% a cifrei de afaceri din primele trei luni ale acestui an comparativ cu nivelul din aceeasi perioada din 2020, pana la 35,87 milioane de lei (7,28 milioane de euro). Evolutia a fost consemnata intr-un context de piata favorabil, in pofida crizei generate de pandemia de Covid-19 in intreaga societate. Potrivit datelor Cemacon, rezultatele primului trimestru sunt un pas in atingerea obiectivelor ambitioase propuse pentru 2021.
"Inceputul de an a fost marcat de o cerere ridicata de materiale de zidarie, astfel ca rezultatele de vanzari ale Cemacon au fost cele mai mari de pana acum, fiind limitate doar de stocul disponibil. Profitabilitatea la trimestru este influentata semnificativ de intarzierea alocarilor de certificate EUA, care probabil se va intampla in trimestrul al doilea. De asemenea, partea a doua a trimestrului a aratat o tendinta de crestere semnificativa a preturilor de achizitie pentru energie si cateva materii prime relevante. In martie 2021, pe fondul unei lichiditati foarte ridicate, am decis rambursarea anticipata integrala a creditelor Cemacon astfel ca, la acest moment, compania opereaza fara datorii bancare. Proiectele de investitii au avansat in ritm alert, cele mai importante dintre ele fiind in faza finala de implementare, in termenul tinta. In decursul lunii martie Cemacon a primit confirmarea castigarii unei finantari nerambursabile de 1,9 milioane de euro din Fonduri Norvegiene prin Romania Innovation Norway grants pentru construirea unei noi linii de productie pe platforma de la Recea. Perspectivele pentru anul in curs sunt puternic pozitive, iar obiectivul bugetar asumat reflecta acest optimism, rezultatele dupa primul trimestru plasandu-ne confortabil fata de ceea ce am preconizat", a declarat Liviu Stoleru, directorul general al Cemacon SA.
 
 
Potrivit raportului trimestrial al companiei, in perioada ianuarie-martie 2021 aceasta a obtinut un profit operational (EBITDA) de 12,34 milioane de lei si un profit net de 7,18 milioane de lei.
"Activitatea operationala s-a desfasurat normal fara intreruperi sau evenimente exceptionale, ceea ce s-a vazut in rezultatul companiei aferent primului trimestru. Variatiile aferente veniturilor din exploatare sunt generate de intarzierea alocarilor de certificate aferente noii perioade (2021-2024), o diminuare cu caracter temporar. Pe linia altor castiguri si pierderi sunt inregistrate provizioanele aferente perioadei, iar variatia stocurilor a inregistrat diminuari ca urmare a volumelor suplimentare vandute in primul trimestru al acestui an. In zona de cheltuieli operationale nu sunt variatii semnificative, iar cheltuielile financiare au cunoscut o reducere semnificativa ca urmare a rambursarii integrale a creditului de investitii, scadent in decembrie 2023", precizeaza conducerea Cemacon in raportul financiar trimestrial.
In document se mai precizeaza, referitor la datorii, ca numerarul si echivalentele de numerar s-au diminuat in corespondenta cu linia de imprumuturi, ca urmare a rambursarii integrale a creditului de investitii, scadent in decembrie 2023. Astfel, in prezent, Cemacon are datorii bancare zero si o pozitie financiara solida.
Capitalul social nu au suferit modificari in perioada iar la nivelul capitalurilor s-a inregistrat majorarea rezultatului reportat ca urmare a performantelor operationale din perioada.
La finalul perioadei incheiate la 31 martie 2021, activele nete ale companiei inregistreaza o crestere de 4% fata de finalul anului 2020, depasind suma de 195 milioane de lei.
Cu peste 52 de ani de experienta pe piata materialelor de constructii, Cemacon SA opereaza, in prezent, trei mari capacitati de productie (doua de caramida si una de buiandrugi), localizate in judetul Salaj.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
VideoConfAC-iulman and machineALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
leviatan
Acvatot 2019
MAKITA
FRONTALE
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
rigips
CONCEPT STRUCTURE
Ubitech
theda mar
BALTIC
viarom
noark
grundfos
leviatan
CDS

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ROGBC 2016
ef-de-n
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica