Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Iulie 2024
RAWLPLUG
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - Furnizorii de materiale de constructii se confrunta cu o scadere de 15% a vanzarilor
Furnizorii de materiale de constructii se confrunta cu o scadere de 15% a vanzarilor
Producatori & Furnizori Publicat de AG&F 09 Iul 2024 11:18
Comertul cu materialele de constructii inregistreaza o crestere constanta a costurilor logistice. Dupa o majorare de 22% in 2023, in primele sase luni din acest an s-a ajuns la 25%. Cresterea influenteaza evolutia vanzarilor, care au scazut cu 15% in primul trimestru din 2024, si ii afecteaza direct pe distribuitorii si producatorii de materiale de constructii, care sunt nevoiti sa reduca marja de profit pentru a nu pierde clienti. Platforma vindem-ieftin.ro vine in sprijinul acestora prin lansarea conceptului Depozitul Virtual, care permite reducerea costurilor logistice cu pana la 15%.
"Prin lansarea conceptului inovator Depozitul Virtual – singura franciza de materiale de constructii din Romania – se elimina necesitatea stocurilor si logisticii proprii. Acest model reduce semnificativ costurile operationale si ofera o solutie sustenabila si eficienta pentru toti actorii din lantul de aprovizionare. Depozitul Virtual functioneaza prin integrarea directa cu producatorii de materiale de constructii si permite ca produsele sa fie expediate direct de la fabrica la clientul final. Astfel, se elimina costurile logistice asociate cu depozitarea si manipularea materialelor, care pot reprezenta pana la 15% din costul total al produselor", a declarat Cosmin Raileanu, fondatorul platformei vindem-ieftin.ro.
 
 
Prin eliminarea intermediarilor si a costurilor asociate cu stocarea si manipularea produselor, Depozitul Virtual poate oferi preturi mai competitive clientilor finali. In acelasi timp, modelul permite alocarea unei parti semnificative din adaosul comercial direct vanzatorilor, care poate ajunge pana la aproximativ 50%. Astfel, se obtine nu doar o crestere a veniturilor vanzatorilor, ci si un factor care ii motiveaza sa ofere servicii de calitate superioara, ceea ce conduce la o experienta imbunatatita pentru clienti.
La randul lor, producatorii beneficiaza prin intermediul modelului Depozitul Virtual de o forta de vanzari profesionista si de eliminarea costurilor suplimentare asociate cu distributia traditionala. Producatorii obtin astfel accelerarea procesului de vanzare, rotatia mai rapida a stocurilor si adaptabilitate crescuta la cerintele pietei.
"Modelul inovator al Depozitului Virtual permite francizatilor sa beneficieze de o platforma digitala completa. Aceasta integreaza furnizorii si clientii intr-un ecosistem coerent si ofera suport pentru branding, campanii de marketing si gestionarea relatiilor cu clientii. Cu o experienta de 10 ani in spate, platforma a fost optimizata pentru a asigura o eficienta maxima si un grad ridicat de transparenta in tranzactiile comerciale", a mai precizat Cosmin Raileanu.
In prima parte a lui 2024, platforma vindem-ieftin.ro a inregistrat o crestere de 30% a numarului de utilizatori, iar previziunile pentru anul urmator indica mentinerea acestei evolutii ascendente. Pentru 2025, platforma are planuri ambitioase care includ extinderea retelei Depozitul Virtual si perfectionarea acestui model inovator de business.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMSISECAMABONARE REVISTEhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MAI 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 182 (Mai 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
SIGM
konsent
strabag nivel 1
ness project
SSAB
theda mar
siniat
Acvatot 2019
quadratum
BogArt
CDS
CONCEPT STRUCTURE
leviatan
rigips
viarom
MAKITA
ERBASU CONSTRUCT
Arduro
concelex
noark
EDIT-Structural
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
top 500
ef-de-n
AICPS_30
ROGBC 2016
econet
top 500

pereti cortinatamplarie aluminiu Termopan Salamander