Agenda Constructiilor
Sambata, 13 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - GENERAL BETON are in plan extinderea capacitatii si a portofoliului de produse
GENERAL BETON are in plan extinderea capacitatii si a portofoliului de produse
Producatori & Furnizori Publicat de Elena Icleanu 08 Iun 2021 06:46
General Beton, parte a grupului italian Tonon, a incheiat anul 2020 cu o cifra de afaceri de 133 milioane de lei, incadrandu-se in bugetele si previziunile initiale. Cu o experienta de 23 de ani pe piata locala, compania detine opt statii de productie a betonului, in Timisoara, Arad, Otopeni, Cernica, Sibiu, Dumbravita, Constanta si Bucuresti - Militari, cu o capacitate de peste un milion de metri cubi pe an. Statiile General Beton sunt dotate la un nivel tehnic ridicat, ceea ce le permite sa asigure o livrare prompta si un produs de calitate. Toate unitatile au in dotare laboratoare performante de incercare a betonului, cele de la Timisoara si Bucuresti fiind clasate ca laboratoare de gradul al II-lea. Compania lucreaza, in medie, cu 160 de angajati anual.
Interviu cu Aurel Enuc (48 de ani), directorul general al companiei General Beton si manager cu o experienta profesionala de 22 de ani pe piata materialelor de constructii.
 
- Ce evolutie a avut piata de betoane in 2020 si ce estimati pentru anul in curs?
- In 2020, in piata de agregate si betoane s-a observat o crestere atat a preturilor, cat si a volumelor, cu un mic pas inapoi in momentul declansarii pandemiei. Dupa luna aprilie, odata cu sustinerea industriei constructiilor de catre autoritati, trendul crescator a continuat pana la sfarsitul anului. Insa, daca facem comparatie intre primele luni din 2021 cu aceeasi perioada a anului trecut, vom observa o incetinire si chiar o stopare a acestei cresteri a volumelor, preturile materiilor prime continuand, insa, sa se majoreze.
 
- Ce rezultate inregistreaza compania, in acest context?
- Pentru anul 2020, General Beton Romania a realizat o cifra de afaceri de 133 milioane de lei, incadrandu-se astfel in bugetele si previziunile facute pentru acel an. Totodata, pentru anul 2021, ne dorim sa mentinem trendul pozitiv, cu toate ca primele 5 luni ale anului nu au fost tocmai asa ne-am fi dorit. O problema importanta pe care o avem in aceasta perioada este stoparea eliberarii certificatelor de urbanism si autorizatiilor de constructii (in anumite zone din tara), fapt care duce la intarzierea inceperii unor proiecte pe care le luasem in calcul la bugetarea anului 2021.
 
- La ce proiecte participati cu materiale, in acest moment?
- Cateva proiecte mari in care societatea noastra este implicata in a aceasta perioada sunt ansamblurile rezidentiale The Ivy, Stejarii, Cortina Pipera, dar livram betoane si pe santierul Incineratorul de ape uzate Glina, pentru proiectul de modernizare a infrastructurii portuare Constanta, la Podul Ciurel si multe alte proiecte imobiliare de mari dimensiuni.
 
- Ce investitii aveti planificate pentru perioada urmatoare?
- Ca si investitii, General Beton Romania si-a propus extinderea capacitatilor de productie in Dumbravita, Timisoara si Otopeni - Ilfov. De asemenea, vom investi in diversificarea portofoliului de produse. In spiritul noilor exigente ale dezvoltatorilor si constructorilor, recent am suplimentat oferta de produse comercializate cu mortarul de tencuiala, care rezista, ca lucrabilitate, pana la 72 de ore, ajutand constructorii in optimizarea preturilor. 
 
ALLBIMABONARE REVISTERAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
Acvatot 2019
noark
Ubitech
strabag nivel 1
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
ness project
CDS
theda mar
leviatan
concelex
viarom
MAKITA
quadratum
siniat
rigips
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

top 500
HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
top 500
ROGBC 2016
AICPS_30
econet
ef-de-n
top 500

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander