Agenda Constructiilor
Joi, 30 Mai 2024
STIHL
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - ROCA Industry atrage 50 milioane lei finantare si se pregateste de listare
ROCA Industry atrage 50 milioane lei finantare si se pregateste de listare
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 17 Dec 2021 13:40
ROCA Industry, un holding de materiale de constructii, care reuneste toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate, anunta inchiderea cu succes si anticipat a plasamentului privat pentru actiunile sale si atragerea sumei de 50 milioane de lei de la investitori. Actiunile holdingului vor fi listate pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti la inceputul anului viitor. Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, in timp ce Cornerstone Communications a asistat compania in calitate de Consultant Autorizat. In ceea ce priveste aspectele juridice, ROCA Industry a fost asistata de casa de avocatura Filip & Company.
„In conditiile in care piata de capital nu se mai bucura de exuberanta ce a caracterizat acest an, reusita si anvergura acestui plasament privat confirma faptul ca investitorii raman atrasi de un proiect care pune laolalta un model atractiv de business, o echipa de management performanta si o evaluare corecta a pretului de intrare. Acest succes ne bucura, ne motiveaza si ne responsabilizeaza. Suntem recunoscatori tuturor celor care si-au manifestat increderea, investind alaturi de noi in acest proiect. Angajamentul echipei de management se refera la asumare, transparenta si gandire pe termen lung,” a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.
ROCA Industry este primul holding de materiale de constructii care va fi listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti si este primul proiect strategic al ROCA Investments, care grupeaza sub umbrela unui holding specializat companii romanesti producatoare de materiale de constructii. In prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producator autohton de plasa din fibra de sticla si armaturi din fibra de sticla si unul dintre cei mai importanti producatori la nivel european si Sarcom, unul dintre cei mai mari producatori de vopsele si lacuri din Romania.
Holdingul isi propune ca in urmatorii trei ani, prin dezvoltare organica si consolidari M&A cu alte firme din acelasi domeniu, sa aiba in componenta sa 10-12 companii complementare care sa permita generarea unor sinergii. In ceea ce priveste criteriile de selectie, companiile avute in vedere trebuie sa fie antreprenoriale, cu o cifra de afaceri de peste 40-50 milioane de lei si un procent al EBITDA de 15-20%.
In cadrul plasamentului privat inceput in data de 10 decembrie 2021, un total de 4.500.000 de actiuni au fost vandute investitorilor la pretul de 10 lei pe actiune. 120 investitori individuali si profesionisti au participat la plasament. Oferta s-a inchis anticipat in data de 16.12.2021 si a fost suprasubscrisa, investitorii plasand ordine in valoare totala de 49.962.120 lei.
„In ultimii ani, sectorul materialelor de constructii a avut parte de o activitate dinamica atat pe piata locala, dar si la nivel international. Ne bucuram ca am avut oportunitatea de a colabora cu ROCA Investments in procesul de pregatire a ROCA Industry pentru listarea pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti si ca incheiem anul 2021 cu un nou plasament privat inchis cu succes. Totodata, ne bucuram sa vedem companii romanesti, precum ROCA Industry, care isi doresc nu numai sa creasca afaceri de succes, dar si sa construiasca o temelie pe baza careia sa se dezvolte intreaga economie romaneasca,” a declarat Daniela Secara, CEO BT Capital Partners divizia de investment banking si piete de capital a Bancii Transilvania, care a intermediat plasamentul privat al ROCA Industry.
ROCA Industry are un management format din specialisti in domeniul materialelor de constructii, care se va asigura de functionarea si dezvoltarea holdingului, dar va avea in vedere si crearea unei culturi antreprenoriale bazate pe parteneriat in interiorul echipelor sale. Liviu Stoleru, un executiv cu o experienta de peste 20 de ani in diverse industrii de materiale de constructii, va detine functia de CEO al ROCA Industry incepand de anul urmator. Totodata, echipa de management a ROCA Investments se va implica in coordonarea strategica a ROCA Industry.
Capitalul atras in urma plasamentului privat va fi utilizat pentru dezvoltarea companiilor existente prin care isi desfasoara activitatea comerciala, dar si pentru tranzactiile necesare consolidarii noilor companii. Holdingul isi propune sa devina principalul furnizor local pentru lanturile principale de magazine de bricolaj din Romania. In acest sens, ROCA Industry are in plan sa utilizeze o parte din fondurile atrase si pentru implementarea strategiei de afaceri ale companiilor existente si viitoare din cadrul holdingului.
Viziunea ROCA Industry este proiectata pe termen lung si urmareste generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare si modernizare a capacitatilor de productie romanesti. In timp, proiectul holdingului va duce la cresterea competitivitatii industriei autohtone, dar si la scaderea dependentei fata de importuri, avand totodata un impact pozitiv semnificativ asupra economiei romanesti in ansamblu.
 
ABONARE REVISTERAWLPLUGALLBIMSISECAMhilti
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
concelex
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
konsent
leviatan
EDIT-Structural
viarom
rigips
CDS
noark
CONCEPT STRUCTURE
quadratum
theda mar
siniat
Acvatot 2019
Ubitech
ness project
MAKITA

Parteneri

HABITAT
top 500
AHK 2022
INNOCONSTRUCT2024
FPSC_2019
ef-de-n
top 500
econet
top 500
AICPS_30
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander