Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SIKA: Crestere de 15,1% a vanzarilor ce determina un nou record in primele 9 luni
SIKA: Crestere de 15,1% a vanzarilor ce determina un nou record in primele 9 luni
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 14 Nov 2019 06:44
Vanzarile realizate de producatorul de materiale chimice pentru constructii Sika in primele noua luni din 2019 au crescut cu +12,9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 6,0073 miliarde franci elvetieni – CHF, ceea ce reprezinta o situatie optima si marcheaza un nou record, managerii grupului reconfirmand tinta de vanzari pentru cele 12 luni ale actualului exercitiu financiar, ce a fost stabilita la peste 8 miliarde CHF (+8%), ceea ce ar constitui din nou un record, de aceasta data absolut. Previziunile se bazeaza mai ales pe integrarea afacerilor Parex (care s-a finalizat in iunie a.c.), cu sinergii de pana la 100 milioane CHF, deschiderea mai multor fabrici noi pe mapamond si stabilirea noilor premise de dezvoltare sustenabila a afacerilor, sub forma continuarii programului de achizitii strategice. Toate acestea sunt, de altfel, incluse in noua strategie a grupului, pentru orizontul temporal al anului 2023, care a fost prezentata la o intrunire cu investitorii institutionali, programata in octombrie 2019.
Revenind la rezultatele financiare ale perioadei analizate, rezulta ca, daca se ia in considerare baza de calcul exprimata in monede locale, majorarea din primele trei trimestre a.c. s-a plasat la +15,1%. Corporatia, prezenta in Romania printr-o subsidiara cu sediul in Brasov si afaceri anuale ce depasesc 30 de milioane de euro, a raportat evolutii optime ale activitatii la nivelul tuturor pietelor in care activeaza. „Cu o majorare semnificativa de +15,1% a vanzarilor si cu o crestere organica solida, putem constata ca primele noua luni ale anului in curs au marcat un succes pe care l-am amplificat prin fructificarea oportunitatilor pietei globale de constructii si prin diverse initiative strategice, fiind in masura sa anuntam ca vom depasi tinta anuala a vanzarilor, stabilita la pragul psihologic record de 8 miliarde CHF. Suntem multumiti mai ales de dinamica fluxului operational de lichiditati, iar integrarea completa a Parex decurge conform planului. Gratie recent anuntatei strategii 2023, am stabilit noi niveluri pentru organizatia noastra, foarte puternica, implementand diverse initiative pentru a fructifica oportunitatile actuale si viitoare de crestere, sustenabilitate si eficienta operationala”, a subliniat Paul Schuler, CEO al corporatiei Sika.
Trend de majorare sustenabila in toate regiunile globului
Din punct de vedere regional, afacerile calculate in monede locale ale grupului au crescut cu +10,8% in regiunea Europei, Orientului Mijlociu si Africii (EMEA). Rate optime de crestere, de aproape 10%, s-au consemnat in Europa de Est si Africa, iar achizitia societatii Belineco – Belarus, activa pe piata sistemelor pe baza de spuma poliuretanica, pozitia Sika in partea de est a continentului continua sa se consolideze. Totodata, au fost anuntate noi expansiuni ale capacitatii de productie in Senegal, Egipt, Qatar, Serbia si Camerun, ceea ce va impune si deschiderea de fabrici pentru realizarea mortarului si mixturilor pentru beton. In ceea ce priveste activitatea din America de Nord si de Sud (reunita in cadrul diviziei Americas), s-a reusit sa se raporteze o evolutie fara precedent, de +18,1%, a afacerilor Sika (exprimata tot in monede locale), cu precadere pe baza vanzarilor mai mari din SUA si Canada (in pofida problemelor legate de forta de munca din constructii la nivelul continentului nord-american). La randul lor, incasarile din regiunea Asia/Pacific (care deja includ partial si activitatea Parex) au sporit cu mai mult de +31,1% (rata de majorare din ianuarie-septembrie 2018 plasandu-se la numai +4,8%), cresteri substantiale, de peste 10%, fiind raportate in Filipine, India si China, unde s-au preluat si afacerile Crevo-Hengxin, o companie specializata in fabricarea de sigilanti si adezivi pe baza de silicon. In fine, dar nu in ultimul rand, noua divizie de afaceri globale (Global Business) s-a distins printr-o rata de crestere de +3,6% (de la +29,9% in perioada similara din 2018). Aceasta sectie, printre altele, include afacerile pentru industria auto ale Sika, derulate pe plan mondial, ca si pe ale unor companii achizitionate (Axson Technologies – care a devenit actuala Advanced Resins si Faist ChemTech), ce reprezinta furnizori consacrati de componente si solutii pentru autoturisme, administrati, de asemenea, in mod centralizat, la nivel mondial. Avand in vedere trendul descendent aproape generalizat al industriei auto, din ultimul timp, conducerea Sika afirma ca actuala rata de crestere este satisfacatoare si se bazeaza, in general, pe noile solutii de electro-mobilitate, cu un potential urias de crestere pe termen lung.
***
In concluzie, revenind la rezultatele financiare de exceptie, consemnate de corporatie, managerii Sika sustin ca, in pofida unor probleme strict punctuale, primele noua luni ale anului in curs, ce au reflectat o crestere optima a afacerilor, sustin atingerea si chiar depasirea tintei stabilite pentru 2019 – si anume o majorare cuprinsa intre +6% si +8% a vanzarilor, pentru a se ajunge in premiera absoluta pentru grup la incasari de cel putin 8 miliarde CHF. Pentru intregul an in curs, indicele EBIT si profitul net ar trebui sa se majoreze din nou, intr-un mod disproportionat, ca rata de crestere. Strategia de dezvoltare continua sa se aplice sustinut in 2019, fiind programata deschiderea mai multor fabrici noi si infiintarea altor subsidiare nationale. In plus, Sika va urmari sa fructifice pe deplin potentialul de afaceri asigurat de companiile achizitionate, prin canale de distributie imbunatatite, prin portofolii diverse de produse si prin perspective mai bune de a accesa diverse segmente de piata. De asemenea, pe termen scurt, vor fi efectuate noi achizitii strategice, in vederea consolidarii pozitiei pe o piata intens fragmentata a materialelor chimice pentru constructii.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTVideoConfAC-iulALLBIMgamma_2021AUTODESK
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
strabag nivel 1
ERBASU CONSTRUCT
cv water 2021
rigips
Acvatot 2019
hilti
hidroplasto
CELCO 2020
ssab ag antrepriza generala

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
AHK 2018
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere