Agenda Constructiilor
Sambata, 30 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - SYMMETRICA: Investitii de 33 milioane euro si dublare a productiei, in ultimii 5 ani
SYMMETRICA: Investitii de 33 milioane euro si dublare a productiei, in ultimii 5 ani
Producatori & Furnizori Publicat de Stelian DINCA 30 Mai 2023 11:23
Symmetrica, liderul pietei locale de pavele si borduri vibropresate si cel mai mare producator autohton cu opt fabrici proprii, a realizat, in ultimii 5 ani, investitii totale de peste 33 de milioane de euro, extinzandu-si prezenta cu noi unitati de productie la nivel national si modernizandu-le permanent pe cele existente in portofoliu. Acest lucru a dus, astfel, si la o dublarea a capacitatii totale de productie in perioada 2017 - 2023 si la adaugarea de noi categorii de produse in oferta companiei.
“Prima unitate de productie Symmetrica a fost inaugurata in 1999, in zona Suceava (Veresti). Insa, un punct de cotitura in dezvoltarea business-ului companiei a avut loc in 2010, cand am inaugurat cea de-a doua unitate de productie, in judetul Iasi. Incepand cu 2010, am luat decizia de a realiza investitii majore, avand ca principal scop acoperirea a cat mai mult din suprafata tarii, oferirea de produse de calitate si mai ales la preturi competitive. Dezvoltarea rapida a companiei si atingerea unui numar de 8 fabrici de prefabricate si o fabrica specializata in prelucrarea de metale, in acest moment, a fost sustinuta si de decizia de a fabrica, intern, propriile linii de productie pentru o parte dintre unitatile noastre”, a declarat Sebastian Bobu, Director Executiv al Symmetrica.
Potrivit afirmatiilor sale, in ultimii 5 ani, compania a alocat un buget total de peste 33 de milioane de euro pentru investitii noi. Printre acestea se numara inaugurarea a trei unitati de productie - in Arad, Doaga (Vrancea) si Solca (Suceava) - dar si retehnologizarea permanenta a celor existente. Mai mult de atat, in 2022 compania a alocat o investitie semnificativa pentru achizitia unitatii Somaco Holding din Doaga - Marasesti, cu o investitie importanta suplimentara celei amintite mai sus, situata in apropierea uneia dintre fabricile deja existente ale companiei. In acest fel, Symmetrica a creat primul hub tehnologic si de productie al companiei, pe o suprafata totala de 300.000 mp. Pe langa acesta, in primavara acestui an compania a extins fabrica din Prejmer, Brasov, rezultand un al doilea hub de productie.
“Privind retrospectiv, de la infiintarea companiei si pana in prezent, investitiile finalizate Symmetrica au depasit, in total, 57 de milioane de euro. Mai mult de atat, pentru acest an avem deja programate investitii importante”, a mai spus Sebastian Bobu.
Potrivit afirmatiilor sale, pozitionarea strategica a celor unitati de productie in puncte cheie pe harta Romaniei, asigura prezenta Symmetrica in peste 80% din toate zonele geografice ale tarii.
Investitiile constante ale companiei au dus, in ultimii 5 ani, la o dublare a capacitatii totale de productie. Astfel, la nivelul lui 2017, Symmetrica realiza cca. 2,8 milioane de mp/ml de produse, pentru ca in acest moment capacitatea totala de productie sa fie de 6 milioane mp / ml.
“Curajul de a investi constant ne-a asigurat, de asemenea, si posibilitatea de a adauga in portofoliul noi categorii de produse, pe langa prefabricatele mici. Astfel, in ultimii 2 ani am inceput sa producem si elemente pentru sisteme de canalizare, dar si stalpi LEA”, a mai afirmat reprezentantul companiei.
Tehnologia de ultima generatie cu care Symmetrica a echipat noile unitati de productie, dar si procesul continuu de retehnologizare al unitatilor existente au dus si la o crestere constanta a nivelului de calitate al produselor si la posibilitatea de a lansa noi modele de pavele si dale in culori, forme si texturi inedite. Astfel, daca in 2017, produsele premium Symmetrica Select reprezentau doar 5% din vanzarile totale, astazi acestea au ajuns la 10%.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
man and machinehiltiALLBIMVideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
FRONTALE
leviatan
MAKITA
Acvatot 2019
BALTIC
strabag nivel 1
rigips
viarom
grundfos
noark
ERBASU CONSTRUCT
CDS
Ubitech
leviatan
theda mar
CONCEPT STRUCTURE

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
AICPS_30
BA 2023
ef-de-n
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica