Agenda Constructiilor
Luni, 12 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Producatori & Furnizori - WIENERBERGER: Rezultat net de exceptie si proiecte de inovare si digitalizare
WIENERBERGER: Rezultat net de exceptie si proiecte de inovare si digitalizare
Producatori & Furnizori Publicat de Cosmin Dincu 08 Nov 2019 06:30
Intr-un raport extins prezentat recent investitorilor institutionali, managerii Wienerberger au aratat ca, din punct de vedere al incasarilor, la nivel de grup, in primele noua luni ale anului 2019, corporatia si-a sporit rulajul cu +6%, atingand un prag-record din punct de vedere istoric, dar s-a evidentiat si ca profitul operational EBITDA ajustat (like-for-like - LFL) s-a majorat cu +27%, ceea ce demonstreaza clar efectele pozitive ale actualei strategii de afaceri, axata pe o regrupare a diviziilor pentru cresterea eficientei, precum si faptul ca actuala perioada este foarte dinamica pentru Wienerberger, care a atins astfel performante operationale deosebite.
Comentand rezultatele respective, Heimo Scheuch, CEO al grupului austriac, a subliniat: „Majorarea indicatorilor financiari ce denota performanta Wienerberger – si anume incasarile, ce au ajuns la un nivel record absolut, mai precis la 2,6559 miliarde euro (+6%) si EBITDA ajustat, care s-a plasat la 457 de milioane de euro (+27%, ceea ce a marcat de asemenea un record istoric, majorand practic cu +66% profitul net, la 206 milioane de euro) ne incurajeaza sa aplicam in continuare strategia generala de afaceri ce are efecte pozitive, numeroase proiecte fiind dezvoltate in ceea ce priveste inovarea si digitalizarea. Vom incheia astfel actualul exercitiu financiar, care marcheaza aniversarea a 200 de ani de existenta a Wienerberger, cu o performanta financiara deosebita. Cresterea profitabilitatii si performanta operationala excelenta, ce au generat majorari organice pentru toate diviziile, ne determina sa investim in noi proiecte de dezvoltare, sa ne optimizam portofoliul si sa implementam alte masuri de sporire a eficientei. Pozitionandu-ne astfel pentru a ne urma calea dezvoltarii, pentru intregul an financiar in curs confirmam inca o data estimarile initiale – si anume atingerea unui nivel al EBITDA ajustat (LFL) cuprins intre 570 milioane de euro si 580 milioane de euro. Actualmente, gratie implementarii consistente a strategiei corporatiste, profitabilitatea a atins un nivel record, iar cifrele referitoare la vanzari sunt extrem de satisfacatoare, pe fondul unei cereri puternice, beneficiindu-se si de efectul ajustarilor de pret, implementate inca din 2018, pentru a contracara inflatia anticipata a costurilor. De altfel, in primele noua luni a.c., proiectele noastre strategice au avansat rapid, iar programul Fast Forward a progresat, in timp ce integrarea achizitiilor din Marea Britanie si Belgia, precum si mai multi pasi parcursi in vederea consolidarii pozitiei in tarile nord-europene ne-au permis sa dezvoltam si in continuare, pe baze sustenabile, aceste piete-cheie pentru grup. In concluzie, sunt increzator ca in acest an vom obtine cele mai semnificative rezultate anuale din istoria de doua secole a corporatiei”.
In consecinta, tendintele ascendente, vizibile mai ales in zona de est a continentului (unde s-au constatat salturi semnificative ale cererii si, implicit, ale vanzarilor Wienerberger), au facut ca afacerile noii divizii Wienerberger Building Solutions sa se majoreze cu +8% in intervalul de referinta, la peste 1,6514 miliarde euro, cu un indice EBITDA ajustat ce a ajuns la 349,1 milioane de euro (+28% LFL). Totodata, divizia Wienerberger Piping Solutions, fructificand avantajul dat de cererea optima de pe piata si pornind cu o structura mult imbunatatita a costurilor si a gamei sortimentale, si-a majorat rulajul cu +3%, la 746,5 milioane de euro si a consemnat un indicator EBITDA ajustat in crestere substantiala, cu +42% LFL (pana la 81,3 milioane de euro). In fine, dar nu in ultimul rand, divizia nord-americana - The North America Business Unit - a raportat indicatori de exceptie atat pentru afacerile cu elemente de zidarie (caramizi), cat si pentru cele cu tubulatura, consemnand un rulaj de 257,6 milioane de euro in primele noua luni din 2019 (cu un salt de +10%), in timp ce EBITDA ajustat a fost de 35,6 milioane de euro (+15% in termeni reali).
***
De la inceputul lui 2019, an in care celebreaza a 200-a aniversare si 150 de ani de prezenta in cadrul Bursei de Valori din Viena, Wienerberger si-a restructurat diviziile, in vederea cresterii eficientei acestora si pe fondul implementarii programului ambitios de dezvoltare Fast Forward 2020. Astfel, toate afacerile europene cu materiale de constructii, derulate la nivel de grup, s-au reunit deja in cadrul diviziei Wienerberger Building Solutions, cu diverse game sortimentale pentru zidarie, fatade, acoperisuri si lucrari de pavare. In acelasi timp, Wienerberger Piping Solutions reuneste toate afacerile cu tubulatura din Europa, avand ca obiectiv pe termen lung dezvoltarea de solutii pentru infrastructura „smart” in domeniul alimentarii cu apa/ evacuarii apelor uzate, solutii pentru constructii noi si renovate, aplicatii speciale pentru industrie si sectorul energetic etc. Nu in ultimul rand, divizia North America Business Unit urmeaza sa implementeze in continuare strategia sa focalizata pe crestere organica si pe expansiune regionala, prin intermediul unei politici de achizitii selective si sustinute. Pentru informatii suplimentare, www.wienerberger.com
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
AUTODESKgamma_2021ALLBIMVideoConfAC-iulTERAPLAST
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hidroplasto
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
ssab ag antrepriza generala
rigips
cv water 2021
hilti
strabag nivel 1
CELCO 2020

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
AICPS_30
AHK 2018
econet
ROGBC 2016
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere