Agenda Constructiilor
Joi, 26 Noiembrie 2020
Home - Stiri - Sustenabilitate - AFI Europe sustine integrarea tinerilor care parasesc sistemul institutionalizat
AFI Europe sustine integrarea tinerilor care parasesc sistemul institutionalizat
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 11 Nov 2020 15:23
AFI Europe Romania anunta lansarea programului social „Plan de Viata”, dezvoltat alaturi de Asociatia The Social Incubator, ONG-ul partener in proiect.
Tinerii care parasesc sistemul institutionalizat de protectie sociala din Romania reprezinta unul dintre grupurile vulnerabile din Romania, potrivit Strategiei Nationale privind incluziunea sociala si reducerea saraciei 2015-2020 si de aceea demersurile pentru integrarea lor socio-profesionala sunt necesare si utile, atat lor cat si societatii, in ansamblu.
Programul “Plan de Viata” si-a propus sa incurajeze si sa contribuie la integrarea sociala si profesionala a tinerilor care parasesc sistemul institutionalizat la varsta de 18 ani, cand cei mai multi dintre ei sunt nevoiti sa iasa de sub tutela statului si sunt nevoiti sa se descurce pe cont propriu. Adesea, nu au pregatirea necesara sa faca fata acestei provocari uriase.
Astfel, AFI Europe Romania si Asociatia The Social Incubator, ONG-ul partener, isi doresc sa ajute tinerii care parasesc sistemul la 18 ani sa se integreze mai usor in societate.
In cadrul primei editii, derulata in perioada ianuarie 2020 - ianuarie 2022, au fost selectati in program10 tineri carora li se asigura camin, job-uri si consiliere, pentru a le facilita integrarea sociala.
“Suntem bucurosi ca, alaturi de partenerii de la The Social Incubator, putem contribui la integrarea sociala si pe piata muncii a tinerilor mai putin norocosi care au nevoie de sustinere si ajutor pentru a putea avea un start bun in viata. Prin specificul activitatii de business, AFI Europe contribuie la dezvoltarea societatilor, construind cladiri de birouri, centre comerciale si rezidentiale - elemente importante in evolutia oraselor, iar acum, prin acest proiect, compania noastra are ocazia de a contribui si la dezvoltarea societatii din punct de vedere uman, social. Ii felicit pe cei 10 tineri care se descurca deja foarte bine in noile lor roluri si le urez mult succes in continuare”, a declarat Doron Klein.
“Scopul proiectului este de a-i ajuta pe acesti tineri sa isi asigure independenta pe termen lung, sa se integreze social si profesional. Programul este unul complex, personalizat pe nevoile si specificul fiecarui tanar si axat pe patru piloni: dezvoltare personala, educatie, integrare pe piata muncii si obiective punctuale (sanatate, spatii locative, initiative de antreprenoriat), tinerii dobandesc aptitudinile necesare tranzitiei catre viata adulta si increderea de care au nevoie pentru a putea sa-si faca auzita vocea. Metodele folosite in cadrul programului sunt: consiliere vocationala si psihologica; ateliere de autocunoastere si orientare in cariera; vizite exploratorii si stagii de practica; programe de mentorat si ulterior, sprijin pentru gasirea unui loc de munca platit”, a declarat Adriana Preda, Director Executiv The Social Incubator.
Companiile care doresc sa sprijinea procesul de integrare sociala a tinerilor pot accesa platforma www.plandeviata.ro pentru a posta job-uri potrivite pentru tineri.
Prima editie a campaniei se va termina in ianuarie 2022, cand cei 10 tineri deja inrolati in program.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 

PAGINA PERZONALIZATA

elmas_1octAUTODESKCOVID-19VideoConfAC-iulALLBIM
ROCKWOOL 196
A aparut editia
OCTOMBRIE 2020!

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
CELCO 2020
rigips
ssab ag antrepriza generala
hilti
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1

Parteneri

HABITAT
C4E FORUM
FPSC_2019
ef-de-n
econet
AHK 2018
ROGBC 2016
AICPS_30
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere