Agenda Constructiilor
Sambata, 01 Aprilie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - ARISTON Thermo sustine comunitati dezavantajate cu echipamente de incalzire
ARISTON Thermo sustine comunitati dezavantajate cu echipamente de incalzire
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 04 Nov 2020 14:41
Ariston Thermo Romania, liderul pietei locale de centrale termice si boilere electrice, a finalizat cea de-a treia editie a campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge. In ultimii trei ani, peste 1.450 de echipamente performante de incalzire a apei au fost donate catre 869 de institutii de invatamant, camine de batrani si centre medicale din tara, oferind astfel acces la apa calda pentru peste 170.000 de persoane. Aceasta initiativa vine in contextul localizarii campaniei globale Ariston Comfort Challenge care a inceput in Groenlanda in 2018 si prin care compania isi propune sa duca confortul chiar si in locurile in care acesta pare imposibil de atins.
In cadrul editiei din 2020, implementata la nivel national cu sprijinul parternerului deja traditional - Crucea Rosie, Ariston Thermo a donat 400 de boilere electrice de ultima generatie catre 248 de institutii din intreaga tara, de care beneficiaza in prezent peste 52.000 de copii si varstnici.
„Nicio provocare nu este prea mare pentru a face lumea un loc mai confortabil” este mesajul principal al campaniei noastre. Intr-un an atipic, care a adus provocari sociale si sanitare la care nimeni nu se astepta, ma bucur ca am putut duce mai departe misiunea noastra. Ariston Thermo Romania contribuie astfel la acoperirea unei nevoi reale a comunitatii: accesul oamenilor la apa calda, implicit la un confort minim si la standarde de igiena corecte intr-o perioada in care aceasta poate face diferenta intre sanatate si o boala complicata asa cum este Covid-19. Filosofia noastra de responsabilitate sociala este sa ne implicam in proiecte cu un impact direct, concret in comunitate, iar numarul mare de beneficiari la care am ajuns in cele trei editii ne confirma reusita proiectului.” a declarat Catalin Draguleanu, Country Manager Ariston Thermo Romania.
Caravana Ariston din acest an a inceput in luna septembrie si a parcurs 24 de judete pentru a ajunge in localitatile identificate de catre Crucea Rosie unde au fost donate boilere electrice catre institutii importante care nu beneficiaza de echipamente de incalzire a apei, asa cum sunt: scoli, gradinite, cabinete medicale, camine de batrani si copii.
“Dupa campania de succes din ultimii doi ani, prin intermediul careia Crucea Rosie Romana si Ariston Thermo Romania au vizat imbunatatirea conditiilor de trai a mii de oameni ce nu beneficiau de acces la apa calda, demersul nostru comun a continuat. In acest an, cand igiena mainilor este, mai mult decat oricand, o masura esentiala pentru sanatate, am reusit sa dotam cu boilere electrice sute de scoli, centre medicale si case de batrani din mai multe judete ale tarii. Multumim Ariston Thermo Romania pentru sustinerea comunitatilor dezavantajate cu echipamente performante de incalzire a apei", a declarat Ioan Silviu Lefter, Director General Crucea Rosie Romana.
Initiativa Ariston are loc in contextul in care aproximativ 30% dintre romani locuiesc intr-o gospodarie care nu dispune de baie, dus sau toaleta cu apa curenta.* Accesul la apa calda ramane o problema majora in mii de institutii din Romania, asa cum sunt scolile si gradinitele in special din mediul rural astfel ca, in cadrul campaniei, donatiile de echipamente termice au fost directionate cu prioritate catre aceste locatii. Conform statisticilor, aproximativ 4.200 dintre scolile din Romania nu au grupuri sanitare in incinta scolii, situatie cu impact asupra unui numar de peste 155.486 de elevi la nivel national. Dintre cele 4.200 de unitati de invatamant mentionate mai sus, aproximativ 2.200 au grupuri sanitare situate in curte, fara apa curenta si fara canalizare.
Cele peste 400 de boilere donate de Ariston in acest an au fost distribuite in 24 judete, nivelul de necesitate fiind mai pronuntat in Calarasi, Giurgiu, Dambovita, Tulcea si Arad. De exemplu, in Calarasi au fost identificate 43 de gradinite si scoli fara acces la apa calda, numarul de beneficiari dupa ce au fost montate 74 de boilere ridicandu-se la peste 7.700 de persoane. In Giurgiu, 22 scoli si gradinite din mediul rural nu aveau acces la apa calda, iar prin montarea a 36 de boilere electrice, peste 2.300 de persoane se bucura acum de conditii mai bune.
In cadrul campaniei umanitare Ariston Comfort Challenge 2020, derulata impreuna cu Crucea Rosie, Ariston a donat echipamente termice cu o valoare totala de piata de 200.000 de lei.
Confort in cele mai greu accesibile zone ale tarii
Respectand misiunea companiei de a duce confortul chiar si acolo unde pare imposibil de atins, campania de donatii de anul acesta a ajuns si in zone cu acces limitat, asa cum este cazul localitatilor din Muntii Cernei, unde se afla un numar mare de sate izolate. Astfel, echipa de voluntari a ajuns in Inelet, un catun pitoresc din comuna Cornereva, Judetul Caras – Severin. Inelet este printre putinele catune din zona care beneficiaza partial de acces la curent electric in urma unui proiect prin care au fost instalate panouri fotovoltaice.
“In fiecare an ne dorim sa ajungem in locuri greu de atins, sa facem fata provocarilor si sa simtim ca efortul nostru face difereta. Anul trecut, am intrat intr-un parteneriat cu Salvamont in cadrul caruia au fost dotate centrele de salvare atat de utile turistilor si echipelor de salvatori. Anul acesta am ajuns in Inelet, un catun unde timpul pare sa fi incremenit. Sunt mandru de echipa noastra si de toti cei implicati in proiect pentru ca de fiecare data reusim sa trecem peste provocari noi si sa ducem confortul acolo unde pare imposibil de atins”, a mai declarat Catalin Draguleanu.
Cea mai scurta legatura dintre Inelet si civilizatie este o scara lemn, cu o lungime totala de aproape 100 de metri, prinsa pe un perete vertical din calcar. Campania de donatii a fost sustinuta si anul acesta de catre Alex Gavan alpinist, activist de mediu si ambasador al proiectului umanitar inca de la prima editie din 2018.
Filmul campaniei Ariston Comfort Challenge 2020 poate fi vizionat aici!
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMhiltiVideoConfAC-iulman and machine
ROCKWOOL 196
TOP-500-CONTRACTORS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 172 (Ianuarie-Februarie 2023)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
leviatan
MAKITA
BALTIC
viarom
CDS
theda mar
CELCO 2020
CONCEPT STRUCTURE
BMI_Icopal
Acvatot 2019
ERBASU CONSTRUCT
strabag nivel 1
leviatan
FRONTALE
rigips
Ubitech

Parteneri

AHK 2022
HABITAT
FPSC_2019
ROGBC 2016
econet
AICPS_30
ef-de-n
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023