Agenda Constructiilor
Vineri, 16 Aprilie 2021
 
Home - Stiri - Sustenabilitate - CITY Point obtine certificarea LEED Gold for Neighborhood Development
CITY Point obtine certificarea LEED Gold for Neighborhood Development
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 01 Mar 2021 13:10
Point Development, subsidiara locala a grupului israelian Shikun & Binui, a finalizat cu succes procesul de certificare LEED pentru cea de a doua etapa de constructie a ansamblului rezidential City Point. La finalul anului trecut proiectul a primit, din partea US Green Building Council, distinctia LEED for Neighborhood Development: Plan and Design (LEED-ND). City Point devine astfel cel de-al saselea proiect din Europa certificat LEED-ND si al treilea atestat la nivel Gold. Procesul de certificare a fost coordonat de Colliers Romania.
Demarate in 2019, lucrarile de extindere ale proiectului presupun o investitie de 100 milioane de euro si vor fi incheiate in 2023. Faza II va livra peste 400 de unitati dispuse in trei imobile cu regim de inaltime P+12E, respectiv P+18E, carora li se adauga 500 de locuri de parcare, mai mult de 6.000 de metri patrati de spatii verzi cu alei pietonale si pista de alergare, constructii multifunctionale care vor acomoda facilitati de tip SPA, sala de fitness si spatii comerciale chiar in incinta complexului, dar si un spatiu deschis de co-working (co-working outdoors).
„Desi atipic si dominat de incertitudini, 2020 a fost un an cu rezultate excelente pentru noi ca si companie, si mai ales pentru City Point. Obtinerea certificarii LEED reprezinta mult mai mult decat simpla implementare a unor practici sustenabile; este un angajament pe care ni l-am asumat inca de la lansarea proiectului si care, cred eu, ne-a transformat intr-un exemplu de bune practici in industrie. Mai mult, segmentul rezidential s-a dovedit extrem de rezilient, iar acest lucru s-a reflectat si in gradul mare de ocupare pe care l-am inregistrat in aceasta noua etapa de extindere - aproximativ 70% din totalul de apartamente aferente primului bloc al fazei II sunt deja contractate. De asemenea, avansam in ritm alert cu lucrarile de constructie si ne pregatim sa finalizam anul acesta primele 107 unitati”, a mentionat Favi Stelian, Managing Director Point Development.
City Point este unul dintre cele mai ample proiecte rezidentiale nou dezvoltate in zona Aviatiei – Pipera, fiind proiectat si construit sub egida conceptului smart neighbourhood. Accentul este pus pe ideea de comunitate unita, durabila si tehnologizata, iar atribute precum calitatea constructiei si finisajelor, eficienta si independenta energetica a cladirilor sau facilitatile premium pentru rezidenti sunt conectate prin intermediul solutiilor de tip IoT. Prin amplasamentul privilegiat, chiar in vecinatatea polului de birouri Barbu Vacarescu – Pipera si a centrului comercial Promenada, dezvoltatorul isi propune descurajarea dependentei de sofat, in vreme ce standardul LEED-ND transpune conceptul de certificare Green dincolo de cladirea individuala, aplicandu-l la scara urbana.
„Aceasta certificare confera recunoastere dezvoltarilor urbane cu un impact pozitiv in comunitate, sustenabile, care modeleaza vietile celor care lucreaza sau locuiesc in ele, comunitati menite sa aiba un grad mai mare de conectare si integrare in peisajul urban. City Point se numara printre cele doar trei proiecte de pe continent care au primit certificarea LEED-ND la nivel Gold”, spune Tamara Dogariu, Associate Real Estate Management Services in cadrul Colliers, care a coordonat procesul de certificare al City Point.
Aditional locatiei, principalele criterii distinctive care au servit City Point in acumularea punctajului maxim care au dus la obtinerea certificarii au fost facilitarea si incurajarea transportului alternativ, accesul la functiuni diverse complementare locuirii - inclusiv facilitati recreative si sportive, existenta strazilor umbrite destinate in totalitate circulatiei pietonale, eficienta energetica si reducerea consumului de apa potabila in cadrul cladirilor, sistemul centralizat de incalzire, dar si reducerea poluarii luminoase si a efectului insulei de caldura.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
TERAPLASTALLBIMgamma_2021AUTODESKVideoConfAC-iul
ROCKWOOL 196
A aparut editia
MARTIE/APRILIE 2021!
 
 

Autentificare

 
COVID-19
PIATA de CONSTRUCTII: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
GHID de INSTALARE
romania fara hospice
hilti
strabag nivel 1
Acvatot 2019
CELCO 2020
hidroplasto
rigips
ssab ag antrepriza generala
cv water 2021
ERBASU CONSTRUCT

Parteneri

HABITAT
FPSC_2019
C4E FORUM
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
AHK 2018
econet
Piata de Constructii 2014

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigere