Agenda Constructiilor
Luni, 15 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - DARUIESTE VIATA a finalizat prima cladire a noului spital de copii din Bucuresti
DARUIESTE VIATA a finalizat prima cladire a noului spital de copii din Bucuresti
Sustenabilitate & CSR Publicat de AG&F 05 Mar 2024 06:25
De mai bine de un deceniu, Asociatia ”Daruieste Viata” construieste si reconstruieste sectii spitalicesti si unitati medicale, investind peste 60 de milioane de euro in sistemul medical national. Fondurile utilizate au fost  stranse exclusiv din donatii si sponsorizari. De-a lungul activitatii sale, ”Daruieste Viata” a oferit sprijin bolnavilor cu afectiuni oncologice in relatia acestora cu autoritatile publice, a modernizat mai multe sectii de oncologie la nivel national (din Brasov, Timisoara, Cluj-Napoca si Bucuresti) si a demarat cel mai mare proiect de implicare sociala din ultimii ani, reprezentat de constructia unui noi spital de pediatrie in Bucuresti, in proximitatea complexului pediatric Marie Sklodowska Curie, din Capitala. Actualmente, peste 350.000 de persoane fizice si mai mult de 8.000 de companii fac parte din comunitatea ”NoiFacemUnSpital”, recent initiativa respectiva atingand o borna importanta, reprezentata de finalizarea primei cladiri. Valoarea toatala a donatiilor a ajuns la 53 de milioane de euro.
 
foto: Banu Stefan 
 
Atmosfera festiva, marcand un moment istoric printr-un spectacol de lumini 
In ultimii ani, Asociatia s-a implicat activ in actiuni similare, astfel incat in perioada pandemiei de coronavirus a ridicat doua unitati modulare de triaj la Sibiu si la Bucuresti, a construit Spitalul Modular 1 Elias pentru pacientii cu COVID-19 (o investitie de aproximativ 2,6 milioane de euro), Spitalul Modular 2 Piatra Neamt (fonduri alocate de circa 2,7 milioane de euro), suplimentar sprijinind cu echipamente de protectie si medicale peste 140 de unitati de ingrijire, din 102 orase. In total, ”Daruieste Viata”, cu ajutorul donatorilor si sponsorilor, a distribuit 17 tone de echipamente de protectie in toata tara. Probabil insa ca evenimentul cu cel mai important ecou a fost cel de la finele lunii noiembrie 2023, cand s-a anuntat finalizarea spitalului de copii, in prezenta sponsorilor, donatorilor, sustinatorilor, cadrelor medicale si reprezentantilor mass-media. Evenimentul a putut fi urmarit si in direct pe o platforma social-media a Asociatiei. Avand in vedere acest succes, reprezentantii ”Daruieste Viata” au transmis ca proiectul in cauza va continua cu a doua cladire, pentru a crea un adevarat campus medical la Spitalul Marie Curie, cu aceleasi conditii de tratament pentru toti pacientii, indiferent de afectiunea de care sufera. Acesta va include spatii de cercetare, de specializare, locuri de cazare pentru parinti etc. Cu ocazia inaugurarii, au fost aprinse in mod simbolic luminile in interiorul spitalului, fiind de asemenea evidentiat  spatiul pe care va fi construita cea de-a doua cladire a campusului medical. Luminile au fost aprinse de Vladut, unul dintre copiii-veterani, care a facut parte din campaniile de strangere de fonduri ale Asociatiei. Pe langa spectacolul de lumini si proiectia multimedia, participantii au avut ocazia de a face un tur ghidat al noii unitati medicale si de a asista la un spectacol in direct oferit de artistul Dan Perjovschi, care a folosit ca suport peretele care va uni cele doua cladiri construite de ”Daruieste Viata” beneficiind de sustinerea societatii civile. 
 
foto: Catalin Georgescu 
 
"Daruieste Viata” promite realizarea unui adevarat campus medical 
Primii parteneri care au anuntat deja ca se alatura pentru edificarea celei de-a doua cladiri sunt Engie, Omniasig, Raiffeisen Bank. Referindu-se la aceasta, Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociatie a afirmat ca multumeste ”tuturor celor care au avut incredere: Paula Herlo, Alex Dima si Tudor Chirila, tuturor ambasadorilor proiectului, donatorilor, sponsorilor, dar si celor care ne-au urmarit live pe Facebook. Speram sa continuam impreuna. Noi am facut un spital. Dar nu ne putem opri aici. Continuam proiectul cu a doua cladire, pentru a construi un adevarat campus medical unde toti copiii vor putea fi tratati in aceleasi conditii moderne. Le multumim tuturor si ii invitam sa ne sustina in continuare printr-o sponsorizare, folosind facilitatea fiscala Declaratia 177 sau printr-o donatie de 4 euro lunar, daca trimit SMS cu textul SPITAL la 8864. Initiativa „NoiFacemUnSpital” a insemnat pana in prezent o investitie de 53 milioane de euro. In perioada urmatoare se va derula relocarea sectiilor din actualul Spital Marie Curie si tratarea pacientilor in noua unitate, inca din primele luni ale lui 2024. Pentru prima data in ultimii 34 de ani, in Romania s-a construit un spital de copii pentru a le oferi pacientilor conditii de tratament la standarde vestice. Initial gandit ca o clinica de trei etaje, proiectul s-a transformat intr-o unitate moderna cu o suprafata de 12.000mp, 9 niveluri si mai mult 140 paturi. In iunie 2018, a fost turnata fundatia , dupa cinci ani fiind date in folosinta  prima cladire a complexului, o centrala termica si o statie de ozonare. 
 
 
Demareaza campania pentru strangerea fondurilor necesare edificarii celei de-a doua cladiri
Pe langa constructia propriu-zisa, initiativa ”NoiFacemUnSpital” a adus o serie de premiere in sistemul medical din Romania. Este vorba despre primul departament de radioterapie pediatrica dintr-o unitate publica pentru copii, cel dintai bloc operator construit exclusiv din sticla pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale, saloane ATI individuale, saloane de doua paturi, cu paturi pentru parinti si grupuri sanitare proprii, spatii dedicate copiilor (locuri de joaca, cinema, studio radio, observator astronomic, sala de sport si recuperare) si spatii destinate parintilor si cadrelor medicale. Campania ”Daruieste Viata” continua printr-o noua actiune nationala de strangere de fonduri si ii invita pe toti cei care vor sa se implice in continuare sau care vor sa inceapa sa sustina proiectele Asociatiei sa sponsorizeze sau sa doneze prin urmatoarele modalitati:
 
foto: Banu Stefan
 
Persoane Fizice
  • Donatie online pe https://daruiesteviata.ro/investeste;
  • SMS la 8864 cu textul SPITAL pentru o donatie lunara de 4 euro;
  • Donarea zilei de nastere pe www.daruiesteviata.ro/campanii;
  • Cadouri cu sens pe www.daruiesteviata.ro/cadouri.
Companii: 
  • folosind Declaratia 177 si completand un contract de sponsorizare cu sumele ramase nealocate in 2023, daca sponsorizarile facute anul trecut nu au atins plafonul maxim stabilit prin lege (pana pe 25 iunie);
  • redirectionarea a 20% din impozitul pe profit/ venit (trimestrial). 
Informatii suplimentare, disponibile aici.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 031-401.63.88
 
ALLBIMRAWLPLUGABONARE REVISTESISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 180 (Ianuarie-Februarie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
ness project
CONCEPT STRUCTURE
EDIT-Structural
viarom
CDS
noark
quadratum
theda mar
rigips
leviatan
concelex
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
strabag nivel 1
Acvatot 2019
siniat
MAKITA

Parteneri

AHK 2022
top 500
HABITAT
FPSC_2019
econet
top 500
top 500
AICPS_30
ef-de-n
ROGBC 2016

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander