Agenda Constructiilor
Sambata, 23 Septembrie 2023
Abonare reviste
Home - Stiri - Sustenabilitate - European Energy: Compania de energie regenerabila intra pe piata din Romania
European Energy: Compania de energie regenerabila intra pe piata din Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 23 Sep 2021 11:18
Compania daneza de energie regenerabila European Energy, care dezvolta, finanteaza, construieste si opereaza parcuri eoliene si solare, precum si instalatii de hidrogen si capacitati de stocare la nivel global, a deschis o filiala in Romania, ca parte a planurilor de extindere a prezentei internationale si a strategiei de a deveni un jucator important pe piata locala. Incepand din septembrie, Ioannis Kalapodas a fost numit Head of Office al reprezentantei din Bucuresti si va conduce activitatile European Energy in Romania.
Cu peste 10 ani de experienta pe piata internationala a energiei regenerabile, Ioannis Kalapodas a detinut anterior roluri de conducere in arii precum Business Development, Project Development, Engineering, Procurement and Construction, Project and Finance Management, dezvoltand expertiza relevanta si valoroasa in aceasta industrie. Inainte de acest rol, a detinut functii de conducere pe piata din Romania din 2012, avand astfel intelegere ampla asupra sectorului energetic local. In noul rol de Head of Office, Ioannis Kalapodas se va concentra pe strategia de expansiune a European Energy pe piata romaneasca, urmarind sa construiasca prezenta companiei prin dezvoltarea de noi proiecte si investitii.
„Romania se pregateste pentru o crestere semnificativa in zona regenerabilelor, ceea ce va conduce la o transformare majora a sectorului energetic local si, de asemenea, la multe beneficii pentru consumatori si mediu. Tendintele din lume sunt foarte clare: tehnologia si pretul accelereaza dezvoltarea energiei regenerabile in urmatorii ani si sunt bucuros sa contribui la tranzitia verde a Romaniei, o tara care este considerata printre prioritatile noastre la nivel global”, spune Ioannis Kalapodas, Head of Office al European Energy in Romania.
European Energy intra pe piata locala intr-un moment in care Romania intentioneaza sa adauge o capacitate noua de 6,9 GW de energie din surse regenerabile pana in 2030. Se estimeaza ca mai mult de 3,7 GW din aceasta capacitate vor fi proiecte solare. Romania are ca obiectiv atingerea unei cote de 30,7% din consumul de energie al tarii provenite din surse regenerabile pana in 2030. Acest obiectiv ambitios asigura Romaniei un rol important in regiunea Europei Centrale si de Est si va avea un impact major asupra reducerii emisiilor de CO2 in tara.
„Dupa cativa ani de stagnare a investitiilor majore in sectorul energiei din surse regenerabile, cauzate de legislatie, piata romaneasca arata din ce in ce mai interesant si unul dintre motive este recenta ridicare a interdictiei privind incheierea contractelor de achizitie a energiei electrice (Power Purchase Agreements). Acest lucru permite sectorului energetic sa devina mai putin volatil pentru potentialii investitori ”, spune Ioannis Kalapodas.
In prezent, Romania are o capacitate totala instalata de 3 GW in parcurile eoliene si de aproape 1,4 GW in centralele solare, conform datelor oficiale ale Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei. Asadar, capacitatea existenta de productie a energiei electrice din aceste surse regenerabile va creste de peste doua ori pana la finele lui 2030. Cererea mai mare de energie regenerabila nu numai ca va schimba consumul de energie electrica, ci va transforma si transportul greu si sectorul de incalzire a cladirilor, in deceniile urmatoare.
European Energy va participa la conferinta Energy Week Black Sea 2021, ce va avea loc in perioada 28-30 septembrie, la Bucuresti.
 
VideoConfAC-iulman and machineALLBIMALLBIMhilti
ROCKWOOL 196
romania fara hospice
TOP-500-CONTRACTORS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 176 (August 2023)
 

Autentificare

GHID de INSTALARE
CONCEPT STRUCTURE
Acvatot 2019
CDS
grundfos
strabag nivel 1
rigips
FRONTALE
noark
leviatan
BALTIC
viarom
ERBASU CONSTRUCT
MAKITA
theda mar
leviatan
Ubitech

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
FPSC_2019
AICPS_30
ROGBC 2016
ef-de-n
BA 2023
econet
Piata de Constructii 2014
TOP500 Atreprenori de Constructii 2023
PIATA de TAMPLARIE Analiza 2021-2022 & Perspective 2023-2027 (TOP500)
TOP500 Producatori de Tamplarie 2023

urmarire comportare constructii, monitorizare structurala, monitorizare geotehnica