Agenda Constructiilor
Joi, 25 Aprilie 2024
hilti
Home - Stiri - Sustenabilitate - GLOBALWORTH detine 47 de certificari ESG pentru portofoliul din Romania
GLOBALWORTH detine 47 de certificari ESG pentru portofoliul din Romania
Sustenabilitate & CSR Publicat de Stelian DINCA 31 Ian 2023 14:16
Globalworth, cel mai mare investitor in spatii de birouri din Europa Centrala si de Est, consecvent angajamentului asumat de a oferi partenerilor si actionarilor sai spatii de inalta calitate si sustenabile, a primit 47 de certificari ESG pentru portofoliul din Romania.
 
Certificari Globalworth:
- Certificari LEED reinnoite pentru Globalworth Tower, Complexul Green Court (3 cladiri) si City Offices;
- Certificarea BREEAM New Construction pentru Globalworth Square;
- Certificari BREEAM In-use reinnoite pentru BOB, BOC, Globalworth Plaza, TCI, Unicredit, Gara Herastrau, TIP (o facilitate) si certificarea BREEAM In-use primita pentru prima data pentru alte doua facilitati din complexul TIP;
- Access4you – Certificare de accesibilitate pentru persoanele cu dizabilitati pentru 16 cladiri de birouri Globalworth;
- Certificarea WELL Health-Safety pentru toate spatiile noastre de birouri.
"In cadrul Globalworth, viziunea noastra este de a construi un portofoliu mai verde si mai prietenos cu mediul, intrucat consideram ca aceasta este cea mai buna modalitate de a da inapoi comunitatile locale, investitorilor, chiriasilor, partenerilor nostri si persoanelor care lucreaza sau locuiesc in apropierea cladirilor noastre. Obtinerea acestor certificari a reprezentat un proces foarte riguros, iar succesul nostru indica faptul ca suntem cu adevarat dedicati celor mai bune practici, calitatii inalte si dezvoltarii permanente. In viitor, va trebui cu totii sa regandim modul in care construim orase pentru a permite o viata mai sustenabila si mai inteligenta pentru toti, spatii mai bune care ofera liniste sufleteasca. Suntem bucurosi sa aducem viitorul mai aproape”, a declarat Marian Popa, Director General al Globalworth Romania.
Unul dintre cele mai importante aspecte in ceea ce priveste sustenabilitatea a fost punctajul obtinut pentru Globalworth Square, cea mai avansata cladire de birouri din punct de vedere tehnologic din portofoliul Globalworth: BREEAM Outstanding Accreditation, cu un scor de 99%, plasand cladirea pe locul 3 la nivel mondial la momentul certificarii.
 
Promovarea cladirilor verzi, imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor si investirea in certificarea ecologica
Consideram investitia in proprietati eficiente din punct de vedere energetic un avantaj de business si o parte din actiunile noastre preliminare mai ample pentru nZEB.
- Comunitatile locale beneficiaza de reducerea emisiilor de carbon rezultate din utilizarea proprietatii.
- Chiriasii nostri beneficiaza de un consum de energie mai eficient, cu impact pozitiv asupra profitabilitatii activitatilor acestora.
- Persoanele care lucreaza sau viziteaza cladirile noastre beneficiaza de conditii imbunatatite, datorita controlului temperaturii si a fluxului si a calitatii mai bune a aerului (ceea ce poate duce, de asemenea, la cresterea productivitatii).
- Beneficiul partenerilor nostri rezulta din ajutorul pe care ni-l acorda pentru a ne dezvolta, mentine si opera un portofoliu verde in conformitate cu specificatiile respective ale fiecarei proprietati.
 
ABONARE REVISTEALLBIMRAWLPLUGSISECAM
ROCKWOOL 196
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
Revista Agenda Constructiilor editia nr. 181 (Martie-Aprilie 2024)
 

Autentificare

romania fara hospice
GHID de INSTALARE
MAKITA
leviatan
ERBASU CONSTRUCT
Ubitech
viarom
strabag nivel 1
CDS
quadratum
EDIT-Structural
CONCEPT STRUCTURE
theda mar
ness project
siniat
Acvatot 2019
concelex
rigips
noark

Parteneri

HABITAT
AHK 2022
top 500
FPSC_2019
top 500
AICPS_30
econet
top 500
ROGBC 2016
ef-de-n

pereti cortina si tamplarie aluminiu exigeretamplarie aluminiu Termopan Salamander